Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

«Привіт» з Франції

Французи люблять вишукану кулінарію. Втім, не тільки вони. Надати істинно французький шарм і пікантність можна навіть такому невибагливому страви, як сосиски в тісті.

Для цього потрібні кілька компонентів:

  • 500-грамова пачка листкового тіста (недрожжевого);
  • десяток сосисок;
  • полстопки борошна;
  • пара свіжих яєчок;
  • морква по-корейськи (скільки захочеться);
  • 6-8 маринованих огірочків (невеликих);
  • будь-який твердий сир («Російський») – 200 р.

Діємо наступним чином.

  • Розморожене при кімнатній температурі тісто кладемо на робочу поверхню (присипану борошном, щоб не липло). Акуратно розгортаємо (до товщини в п’ять міліметрів). Ріжемо гострим ножиком по вертикалі, щоб вийшли довгі стрічки шириною приблизно в два сантиметри.
  • Сосиски «раздеваем», огірочки розрізаємо вздовж (щоб було від 4 до 6 частин з кожного). Подрібнюємо сир у вигляді тонких пластинок.
  • До сосисок додаємо сир, огірок і корейську моркву. Кожен «букетик» акуратно загортаємо у смужку тесту. На деко з папером для випічки наші «французи» не торкаються один одного (інакше злипнуться).
  • Печемо в духовці при двохстах градусах. Щоб не підгоріли, перевертаємо дерев’яною лопаткою.
  • Десь через півгодини з’явиться рум’яна кірочка. Змащуємо її збитими яєчками, а через три-п’ять хвилин виймаємо наше частування і ставимо на стіл.
  • Дивіться також:  Плов з грибами – 7 рецептів приготування
    Прокрутка до верху