Зробимо страва красивим
Оригінально оформлене блюдо завжди здається смачніше. Якщо знати способи, як загорнути сосиску в листкове тісто, щоб виглядало красиво, можна буде порадувати сім’ю і гостей незвичайним зовнішнім виглядом страви. Способів багато.
- Класичний, але дуже симпатичний – спіралеподібний. Сосиску кладуть на кінець смуги з тіста і акуратно закручують внапуск по спіралі.
- Лестнічка вийде, якщо загорнути сардельку в трубочку і розділити тісто на кільця, розрізаючи ножем майже до кінця. Потім трубочку розкручують і обережно розміщують на деку.
- Можна зробити «цукерку». Для цього тісто ріжуть на смуги, які повинні бути трохи ширше половини сосиски. Сосиски ділять на половинки, ховають їх у тісто, а краї зав’язують на бантики стрічками з фольги.
- Ще один цікавий варіант – плетінка. Щоб її отримати, візьмемо великий пласт листкового тіста і разрежем на чотири шматки. У середину кожного квадрата помістимо по сосисці, по краях поріжемо у вигляді ялинки. Потім змастимо тісто зсередини яєчним білком і загорніть смужки кіскою.