Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

Зробимо страва красивим

 

Оригінально оформлене блюдо завжди здається смачніше. Якщо знати способи, як загорнути сосиску в листкове тісто, щоб виглядало красиво, можна буде порадувати сім’ю і гостей незвичайним зовнішнім виглядом страви. Способів багато.

  • Класичний, але дуже симпатичний – спіралеподібний. Сосиску кладуть на кінець смуги з тіста і акуратно закручують внапуск по спіралі.
  • Лестнічка вийде, якщо загорнути сардельку в трубочку і розділити тісто на кільця, розрізаючи ножем майже до кінця. Потім трубочку розкручують і обережно розміщують на деку.
  • Можна зробити «цукерку». Для цього тісто ріжуть на смуги, які повинні бути трохи ширше половини сосиски. Сосиски ділять на половинки, ховають їх у тісто, а краї зав’язують на бантики стрічками з фольги.
  • Ще один цікавий варіант – плетінка. Щоб її отримати, візьмемо великий пласт листкового тіста і разрежем на чотири шматки. У середину кожного квадрата помістимо по сосисці, по краях поріжемо у вигляді ялинки. Потім змастимо тісто зсередини яєчним білком і загорніть смужки кіскою.
Дивіться також:  Мексиканська кухня: особливості і традиції, рецепти найпопулярніших страв
Прокрутка до верху