Сосиски в тісті – 6 рецептів приготування вдома

Сосиски в тісті – це смачні ласощі, що по достоїнству оцінить вся сім’я. Спробуйте приготувати їх по одному з рецептів.

Сосиски в листковому тісті, запечені в духовці

Простий і швидкий спосіб приготування – це сосиски в листковому тісті, адже його завжди можна придбати в магазині. Переваги: воно може довгостроково зберігатися в морозильній камері і використовуватися у міру необхідності.

Необхідні продукти:

  • упаковка листкового тіста – приблизно 700 грам;
  • одне яйце;
  • близько 20 сосисок.

Процес приготування:

  • Готуємо тісто, воно обов’язково повинно розморозитися до кімнатної температури. А сосиски очищаємо від шкірки.
  • Перетворюємо тісто в тонкий пласт, близько 7 міліметрів товщиною і нарізаємо на смужки до двох сантиметрів завтовшки.
  • Кладемо сосиску на самий край відрізаною смужки і обмотуємо її.
  • Отримані заготовки прибираємо в форму, промазуємо збитим яйцем і доводимо до готовності в гарячій духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25 хвилин.

В дріжджовому тісті

Дріжджове тісто виходить не завжди, потрібні деякі навички готування, але зате вона ідеально підходить для випічки.

Необхідні продукти:

  • маленька пачка дріжджів;
  • 50 грам масла;
  • близько 400 грам борошна;
  • дві ложечки цукру;
  • стакан молока;
  • яйце;
  • 8-10 сосисок;
  • зовсім трохи солі.

Процес приготування:

  • Молоко потрібно злегка підігріти, всипати в нього дріжджі з цукром і залишити на деякий час, зазвичай вистачає 30 хвилин.
  • В іншій ємності сіль перемішуємо з яйцем, а потім це з’єднуємо з молоком і дріжджами.
  • Залишилося тільки всипати борошно і довести масу до гладкого стану. Перетворюємо в тонкий пласт, ріжемо на смужки, якими обмотуємо сосиски.
  • Прибираємо їх на деко, за бажанням можна помазати жовтком, даємо постояти близько 15 хвилин, щоб тісто хоч трохи підійшло. Після чого випікаємо в духовці 25 хвилин, встановивши рівень нагріву на 180 градусів.
Дивіться також:  Голець Камчатський – як краще приготувати, 7 рецептів

Випічка з додаванням сиру

Сосиски в тісті в духовці можна приготувати і з додаванням сиру, тоді страва вийде ще смачніше і ніжніше.

Необхідні продукти:

  • близько 700 грам будь-якого тесту;
  • 150 грам сиру;
  • потрібну кількість сосисок.

Процес приготування:

  • Візьміть будь-яке тісто, це може бути домашнє дріжджове або ж покупне листкове. Зробіть з нього тонкий пласт і подрібніть на смуги.
  • Сир перетворіть в тонкі прямокутники і вкладіть їх в надрізи в сосисках.
  • Вирізаними смужками обмотайте сосиски, за бажанням можете змастити зверху жовтком. Приберіть в духовку на 20 хвилин, поставивши на нагрів до 200 градусів.

У тісті на кефірі

Якщо ви не знаєте, як приготувати сосиски в тісті на кефірі, то цей простий рецепт обов’язково допоможе.

Необхідні продукти:

  • щіпка солі;
  • два склянки борошна;
  • близько 10 сосисок;
  • ложечка соди;
  • 100 грам масла;
  • 300 мл кефіру;
  • яйце;
  • 10 грам цукру.

Процес приготування:

  • Кефір необхідно злегка нагріти, але так щоб він не перетворився в кашу, до нього додати сіль, яйце і цукор, перемішати.
  • Масло також топимо до рідкого стану і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
  • Викладіть необхідну кількість борошна і соду, заважайте, поки консистенція не стане м’якою і гладкою.
  • Розкачайте кулька в пласт, виріжте смужки шириною 2 см і оберніть в них сосиски.
  • Приберіть всі заготовки в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

З основою із здобного тіста на молоці

Молоко завжди надає випічки м’якості, так чому б не зробити на ньому тісто для сосисок?

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • близько 10 сосисок;
  • упаковка дріжджів;
  • 50 грам масла;
  • стакан молока;
  • близько 500 грам борошна;
  • по 2 грами солі і цукру.
Дивіться також:  М’ясні рулетики – 10 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Молоко трохи гріємо на плиті або в мікрохвильовій печі, з’єднайте з дріжджами і цукром, залишаємо хвилин на 10.
  • В цей час змішуємо збите яйце з сіллю, вже подошедшими дріжджами і попередньо розтопленим маслом.
  • Всипаємо до масі борошно і вимішуємо, щоб вийшов гладкий не липнущий грудку.
  • Розділити його на шматочки, їх розкачати в пласти, обернути ними сосиски.
  • Поставити грітися духовку на 200 градусів і прибрати в неї деко з заготовками на 20 хвилин.

В мультиварці

В мультиварці уміла господиня може приготувати практично будь-які страви.

Необхідні продукти:

  • готове тісто – 500 грам;
  • приблизно 8 сосисок;
  • 20 грам масла.

Процес приготування:

  • Якщо використовується листкове тісто, то його необхідно розморозити. Якщо тісто приготували самі, домашнє, то можна відразу приступити до розкочування.
  • Повинен вийти пласт до сантиметра. Його розрізаємо на смужки близько двох сантиметрів завтовшки і закутуємо ними сосиски.
  • Чашку включаємо в режим «Випічка» на 40 хвилин, змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо туди сосиски в тісті. Тримаємо зазначений час, після чого перевертаємо їх і готуємо ще 20 хвилин. Оскільки відразу всі заготовки в чашу не помістяться, то доведеться провести процес кілька разів.

Як загорнути сосиску в тісто?

Здавалося б, не велика наука – обернути сосиски в тісто, але, виявляється, зробити це можна різними способами.

  • Кіска. Для цього беремо невеликий шматочок тіста, робимо з нього корж, в яку поміщаємо сосиску, краю, ріжемо на смужки по напрямку вниз, а потім починаємо з’єднувати їх в середині у вигляді коси.
  • Квітка. Потрібно заготовка у вигляді овалу, всередину кладемо сосиску і повністю закриваємо її тестом. Перевертаємо швом вниз, робимо надрізи по все довжині і з’єднуємо обидва краї у вигляді кола.
  • Вирізаємо пласт шириною до 2 сантиметром і обмотуємо ним сосиску, щоб вийшло щось схоже на тістечко трубочку.
  • Діагональ. Беремо шматочок тіста овальної форми, повністю обволікає ним сосиску, перевертаємо і робимо діагональні надрізи, але тільки на тісті.
  • Ще один цікавий спосіб – човник. Знадобиться прямокутний шматочок, в середину якого кладемо сосиску, боки скручуємо, щоб вийшли своєрідні бортики, а зверху і знизу просто защипуємо. В результаті сосиска повинна ніби лежати в човнику або люльці.
Дивіться також:  Гуляш з яловичини – 7 покрокових рецептів гуляшу з яловичини
Прокрутка до верху