Сосиски в тісті – це смачні ласощі, що по достоїнству оцінить вся сім’я. Спробуйте приготувати їх по одному з рецептів.
Сосиски в листковому тісті, запечені в духовці
Простий і швидкий спосіб приготування – це сосиски в листковому тісті, адже його завжди можна придбати в магазині. Переваги: воно може довгостроково зберігатися в морозильній камері і використовуватися у міру необхідності.
Необхідні продукти:
- упаковка листкового тіста – приблизно 700 грам;
- одне яйце;
- близько 20 сосисок.
Процес приготування:
- Готуємо тісто, воно обов’язково повинно розморозитися до кімнатної температури. А сосиски очищаємо від шкірки.
- Перетворюємо тісто в тонкий пласт, близько 7 міліметрів товщиною і нарізаємо на смужки до двох сантиметрів завтовшки.
- Кладемо сосиску на самий край відрізаною смужки і обмотуємо її.
- Отримані заготовки прибираємо в форму, промазуємо збитим яйцем і доводимо до готовності в гарячій духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25 хвилин.
В дріжджовому тісті
Дріжджове тісто виходить не завжди, потрібні деякі навички готування, але зате вона ідеально підходить для випічки.
Необхідні продукти:
- маленька пачка дріжджів;
- 50 грам масла;
- близько 400 грам борошна;
- дві ложечки цукру;
- стакан молока;
- яйце;
- 8-10 сосисок;
- зовсім трохи солі.
Процес приготування:
- Молоко потрібно злегка підігріти, всипати в нього дріжджі з цукром і залишити на деякий час, зазвичай вистачає 30 хвилин.
- В іншій ємності сіль перемішуємо з яйцем, а потім це з’єднуємо з молоком і дріжджами.
- Залишилося тільки всипати борошно і довести масу до гладкого стану. Перетворюємо в тонкий пласт, ріжемо на смужки, якими обмотуємо сосиски.
- Прибираємо їх на деко, за бажанням можна помазати жовтком, даємо постояти близько 15 хвилин, щоб тісто хоч трохи підійшло. Після чого випікаємо в духовці 25 хвилин, встановивши рівень нагріву на 180 градусів.
Випічка з додаванням сиру
Сосиски в тісті в духовці можна приготувати і з додаванням сиру, тоді страва вийде ще смачніше і ніжніше.
Необхідні продукти:
- близько 700 грам будь-якого тесту;
- 150 грам сиру;
- потрібну кількість сосисок.
Процес приготування:
- Візьміть будь-яке тісто, це може бути домашнє дріжджове або ж покупне листкове. Зробіть з нього тонкий пласт і подрібніть на смуги.
- Сир перетворіть в тонкі прямокутники і вкладіть їх в надрізи в сосисках.
- Вирізаними смужками обмотайте сосиски, за бажанням можете змастити зверху жовтком. Приберіть в духовку на 20 хвилин, поставивши на нагрів до 200 градусів.
У тісті на кефірі
Якщо ви не знаєте, як приготувати сосиски в тісті на кефірі, то цей простий рецепт обов’язково допоможе.
Необхідні продукти:
- щіпка солі;
- два склянки борошна;
- близько 10 сосисок;
- ложечка соди;
- 100 грам масла;
- 300 мл кефіру;
- яйце;
- 10 грам цукру.
Процес приготування:
- Кефір необхідно злегка нагріти, але так щоб він не перетворився в кашу, до нього додати сіль, яйце і цукор, перемішати.
- Масло також топимо до рідкого стану і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
- Викладіть необхідну кількість борошна і соду, заважайте, поки консистенція не стане м’якою і гладкою.
- Розкачайте кулька в пласт, виріжте смужки шириною 2 см і оберніть в них сосиски.
- Приберіть всі заготовки в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
З основою із здобного тіста на молоці
Молоко завжди надає випічки м’якості, так чому б не зробити на ньому тісто для сосисок?
Необхідні продукти:
- яйце;
- близько 10 сосисок;
- упаковка дріжджів;
- 50 грам масла;
- стакан молока;
- близько 500 грам борошна;
- по 2 грами солі і цукру.
Процес приготування:
- Молоко трохи гріємо на плиті або в мікрохвильовій печі, з’єднайте з дріжджами і цукром, залишаємо хвилин на 10.
- В цей час змішуємо збите яйце з сіллю, вже подошедшими дріжджами і попередньо розтопленим маслом.
- Всипаємо до масі борошно і вимішуємо, щоб вийшов гладкий не липнущий грудку.
- Розділити його на шматочки, їх розкачати в пласти, обернути ними сосиски.
- Поставити грітися духовку на 200 градусів і прибрати в неї деко з заготовками на 20 хвилин.
В мультиварці
В мультиварці уміла господиня може приготувати практично будь-які страви.
Необхідні продукти:
- готове тісто – 500 грам;
- приблизно 8 сосисок;
- 20 грам масла.
Процес приготування:
- Якщо використовується листкове тісто, то його необхідно розморозити. Якщо тісто приготували самі, домашнє, то можна відразу приступити до розкочування.
- Повинен вийти пласт до сантиметра. Його розрізаємо на смужки близько двох сантиметрів завтовшки і закутуємо ними сосиски.
- Чашку включаємо в режим «Випічка» на 40 хвилин, змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо туди сосиски в тісті. Тримаємо зазначений час, після чого перевертаємо їх і готуємо ще 20 хвилин. Оскільки відразу всі заготовки в чашу не помістяться, то доведеться провести процес кілька разів.
Як загорнути сосиску в тісто?
Здавалося б, не велика наука – обернути сосиски в тісто, але, виявляється, зробити це можна різними способами.
- Кіска. Для цього беремо невеликий шматочок тіста, робимо з нього корж, в яку поміщаємо сосиску, краю, ріжемо на смужки по напрямку вниз, а потім починаємо з’єднувати їх в середині у вигляді коси.
- Квітка. Потрібно заготовка у вигляді овалу, всередину кладемо сосиску і повністю закриваємо її тестом. Перевертаємо швом вниз, робимо надрізи по все довжині і з’єднуємо обидва краї у вигляді кола.
- Вирізаємо пласт шириною до 2 сантиметром і обмотуємо ним сосиску, щоб вийшло щось схоже на тістечко трубочку.
- Діагональ. Беремо шматочок тіста овальної форми, повністю обволікає ним сосиску, перевертаємо і робимо діагональні надрізи, але тільки на тісті.
- Ще один цікавий спосіб – човник. Знадобиться прямокутний шматочок, в середину якого кладемо сосиску, боки скручуємо, щоб вийшли своєрідні бортики, а зверху і знизу просто защипуємо. В результаті сосиска повинна ніби лежати в човнику або люльці.