Як загорнути сосиску в тісто?
Здавалося б, не велика наука – обернути сосиски в тісто, але, виявляється, зробити це можна різними способами.
- Кіска. Для цього беремо невеликий шматочок тіста, робимо з нього корж, в яку поміщаємо сосиску, краю, ріжемо на смужки по напрямку вниз, а потім починаємо з’єднувати їх в середині у вигляді коси.
- Квітка. Потрібно заготовка у вигляді овалу, всередину кладемо сосиску і повністю закриваємо її тестом. Перевертаємо швом вниз, робимо надрізи по все довжині і з’єднуємо обидва краї у вигляді кола.
- Вирізаємо пласт шириною до 2 сантиметром і обмотуємо ним сосиску, щоб вийшло щось схоже на тістечко трубочку.
- Діагональ. Беремо шматочок тіста овальної форми, повністю обволікає ним сосиску, перевертаємо і робимо діагональні надрізи, але тільки на тісті.
- Ще один цікавий спосіб – човник. Знадобиться прямокутний шматочок, в середину якого кладемо сосиску, боки скручуємо, щоб вийшли своєрідні бортики, а зверху і знизу просто защипуємо. В результаті сосиска повинна ніби лежати в човнику або люльці.