Щоб приготувати смачну закуску, зовсім необов’язково витрачати багато часу, запасатися продуктами і розігрівати духовку. Адже можна зробити сосиски в тісті на сковороді.
Сосиски в дріжджовому тісті на сковороді
Дріжджове тісто в цьому рецепті виходить м’яким і повітряним. Дріжджі краще брати сухі.
Необхідні інгредієнти:
- шість ложок рослинного масла;
- півкілограма борошна;
- ч. л. солі;
- ложка дріжджів;
- 120 мілілітрів води і стільки ж молока;
- три ложки цукру;
- 15 сосисок.
Процес приготування:
- Молоко і воду нагріти і з’єднати. Засипати в отриману суміш сіль, цукор і дріжджі, а потім олію і борошно.
- Тісто прикрити і залишити на пару годин для підняття. У процесі його варто пару раз обім’яти.
- Отриману масу розділити на 15 невеликих кульок і злегка прим’яти кожен, щоб утворилася коржик.
- Викласти туди по сосисці, загорнути і сформувати щось на кшталт пиріжка.
- Розігріти сковороду з великою кількістю рослинного масла і обсмажувати кожну заготовку з двох боків до рум’яності.
Рецепт з листкового тіста
Приготувати сосиски в листковому тісті самостійно зовсім не складно, тим більше що для рецепта відмінно підійде його купівельної варіант.
Необхідні продукти:
- упаковка листкового тіста;
- близько 12 сосисок.
Процес приготування:
- Тісто розморожуємо, щоб воно стало м’яким і еластичним.
- Нарізаємо на тонкі смужки і кожну добре розкачуємо так, щоб їх довжина збільшилася майже в два рази.
- Сосиски обмотуємо цими смужками у вигляді трубочки.
- Добре прогріваємо сковороду з олією, викладаємо туди заготовки і смажимо з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Готуємо з картопляним тестом
Необхідні продукти:
- шість картоплин;
- чотири сосиски;
- чотири ложки борошна;
- сіль за смаком;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Картоплю очищаємо, відварюємо до м’якості і розминаємо в пюре. Додаємо яйце, сіль, борошно і вимішуємо до однорідності.
- Кожну сосиску добре закутуємо в отримане тісто і відправляємо на сковороду з гарячим рослинним маслом.
- Обсмажуємо з двох сторін, поки поверхня не стане рум’яною. Потім кладемо на паперові серветки для того, щоб стік зайвий жир.
Сосиски в рідкому тісті на сковороді
Необхідні продукти:
- 500 грам сосисок;
- склянку борошна і стільки ж кукурудзяної;
- щіпка солі і розпушувача;
- три склянки води;
- два яйця.
Процес приготування:
- У миску кладемо все сипучі інгредієнти зі списку, добре перемішуємо.
- В іншій ємності збиваємо яйця і вливаємо їх до сухої суміші.
- Додаємо воду і вимішуємо складу до однорідності. Тісто повинне вийти все-таки не дуже рідким, інакше воно не буде триматися на сосисках.
- Сосиски надягаємо на довгі шпаги, проколюючи їх в середині, а потім опускаємо в тісто і круговими рухами повністю покриваємо отриманої на попередньому кроці масою.
- Розігріваємо велику кількість рослинного масла, кладемо в нього сосиски в клярі і смажимо до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
- Викладаємо закуску на серветки або паперові рушники, чекаємо, поки стече зайвий жир, і подаємо.
Як посмажити з додаванням сиру
Посмажити сосиски в тісті можна ще і з сиром. Тоді страва виходить ще смачніше і цікавіше.
Необхідні продукти:
- упаковка листкового тіста;
- 150 грам твердого сиру;
- близько 10 сосисок.
Процес приготування:
- Тісто обов’язково розморожуємо, щоб воно стало м’яким і податливим. Після цього розрізаємо його на вузькі смужки і розгортаємо їх, щоб вони були зовсім тонкими, адже листкове тісто дуже добре підходить.
- Сир нарізаємо на шматочки невеликого розміру, кладемо на них сосиски і смужками тіста повністю обмотуємо їх по колу.
- Прогріваємо масло на сковороді, покласти туди заготовки і тримаємо в олії, поки вони не стануть красивого кольору.
- Викладаємо їх для висихання на серветки або паперові рушники і через пару хвилин подаємо.
Смажимо у фритюрі без дріжджів
Тісто без дріжджів готується набагато швидше. Не потрібно кілька годин для того, щоб воно підійшло, тому цей рецепт можна назвати «на швидку руку».
Необхідні продукти:
- 10 сосисок;
- одне яйце;
- 250 мл кефіру;
- три великих ложки борошна;
- щіпка солі.
Процес приготування:
- У миску вбиваємо вміст яйця, кладемо сіль, вливаємо кефір і добре перемішуємо.
- Засипаємо борошно і доводимо до однорідного стану. Маса повинна вийти досить густий, як жирна сметана. Якщо тісто вийшло рідким – покладіть ще борошна.
- Кожну сосиску умочіть в приготованому клярі і відправте на сковороду, де заздалегідь добре розігріли велику кількість рослинного масла.
- Обсмажуйте сосиски, поки вони не стануть рум’яними і красивими.
- Покладіть їх на серветки, дайте висохнути. Закуска готова.
Швидкі соски в тісті на сковороді
Якщо у вас зовсім немає часу готувати, але хочеться чогось простого і смачного, то цей рецепт спеціально для вас.
Необхідні продукти:
- вісім сосисок;
- п’ять ложок борошна і стільки ж молока;
- щіпка солі;
- одне яйце;
- чотири ложки рослинної олії.
Процес приготування:
- В молоко засипте сіль, можна покласти і трохи цукру. Добре перемішайте, щоб все розчинилося.
- Туди ж вбийте яйце і влийте вказану кількість рослинного масла. Знову розмішайте.
- Засипте борошно, доведіть масу до однорідної консистенції, вона повинна вийти досить густий.
- Всі сосиски помістіть спочатку в кляр, а потім на сковороду, де попередньо дуже добре прогріли рослинне масло.
- Смажте заготовки близько 4 – 5 хвилин з кожного боку. Потрібно, щоб кляр став рум’яним.
- Перед подачею обов’язково дайте полежати сосисок на паперових рушниках, щоб пішов зайвий жир, і вони трохи охололи.
Звичайно, сосиски в тісті на сковороді – легка в приготуванні і смачна закуска, але зловживати нею не варто. У процесі приготування використовується багато рослинного масла, і страва виходить досить жирним і калорійним.