Сосиски в тісті на сковороді – 7 рецептів, як приготувати

Щоб приготувати смачну закуску, зовсім необов’язково витрачати багато часу, запасатися продуктами і розігрівати духовку. Адже можна зробити сосиски в тісті на сковороді.

Сосиски в дріжджовому тісті на сковороді

Дріжджове тісто в цьому рецепті виходить м’яким і повітряним. Дріжджі краще брати сухі.

Необхідні інгредієнти:

  • шість ложок рослинного масла;
  • півкілограма борошна;
  • ч. л. солі;
  • ложка дріжджів;
  • 120 мілілітрів води і стільки ж молока;
  • три ложки цукру;
  • 15 сосисок.

Процес приготування:

  • Молоко і воду нагріти і з’єднати. Засипати в отриману суміш сіль, цукор і дріжджі, а потім олію і борошно.
  • Тісто прикрити і залишити на пару годин для підняття. У процесі його варто пару раз обім’яти.
  • Отриману масу розділити на 15 невеликих кульок і злегка прим’яти кожен, щоб утворилася коржик.
  • Викласти туди по сосисці, загорнути і сформувати щось на кшталт пиріжка.
  • Розігріти сковороду з великою кількістю рослинного масла і обсмажувати кожну заготовку з двох боків до рум’яності.

Рецепт з листкового тіста

Приготувати сосиски в листковому тісті самостійно зовсім не складно, тим більше що для рецепта відмінно підійде його купівельної варіант.

Необхідні продукти:

  • упаковка листкового тіста;
  • близько 12 сосисок.

Процес приготування:

  • Тісто розморожуємо, щоб воно стало м’яким і еластичним.
  • Нарізаємо на тонкі смужки і кожну добре розкачуємо так, щоб їх довжина збільшилася майже в два рази.
  • Сосиски обмотуємо цими смужками у вигляді трубочки.
  • Добре прогріваємо сковороду з олією, викладаємо туди заготовки і смажимо з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Готуємо з картопляним тестом

Необхідні продукти:

  • шість картоплин;
  • чотири сосиски;
  • чотири ложки борошна;
  • сіль за смаком;
  • одне яйце.

Процес приготування:

  • Картоплю очищаємо, відварюємо до м’якості і розминаємо в пюре. Додаємо яйце, сіль, борошно і вимішуємо до однорідності.
  • Кожну сосиску добре закутуємо в отримане тісто і відправляємо на сковороду з гарячим рослинним маслом.
  • Обсмажуємо з двох сторін, поки поверхня не стане рум’яною. Потім кладемо на паперові серветки для того, щоб стік зайвий жир.
Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом – 8 рецептів

Сосиски в рідкому тісті на сковороді

Необхідні продукти:

  • 500 грам сосисок;
  • склянку борошна і стільки ж кукурудзяної;
  • щіпка солі і розпушувача;
  • три склянки води;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • У миску кладемо все сипучі інгредієнти зі списку, добре перемішуємо.
  • В іншій ємності збиваємо яйця і вливаємо їх до сухої суміші.
  • Додаємо воду і вимішуємо складу до однорідності. Тісто повинне вийти все-таки не дуже рідким, інакше воно не буде триматися на сосисках.
  • Сосиски надягаємо на довгі шпаги, проколюючи їх в середині, а потім опускаємо в тісто і круговими рухами повністю покриваємо отриманої на попередньому кроці масою.
  • Розігріваємо велику кількість рослинного масла, кладемо в нього сосиски в клярі і смажимо до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
  • Викладаємо закуску на серветки або паперові рушники, чекаємо, поки стече зайвий жир, і подаємо.

Як посмажити з додаванням сиру

Посмажити сосиски в тісті можна ще і з сиром. Тоді страва виходить ще смачніше і цікавіше.

Необхідні продукти:

  • упаковка листкового тіста;
  • 150 грам твердого сиру;
  • близько 10 сосисок.

Процес приготування:

  • Тісто обов’язково розморожуємо, щоб воно стало м’яким і податливим. Після цього розрізаємо його на вузькі смужки і розгортаємо їх, щоб вони були зовсім тонкими, адже листкове тісто дуже добре підходить.
  • Сир нарізаємо на шматочки невеликого розміру, кладемо на них сосиски і смужками тіста повністю обмотуємо їх по колу.
  • Прогріваємо масло на сковороді, покласти туди заготовки і тримаємо в олії, поки вони не стануть красивого кольору.
  • Викладаємо їх для висихання на серветки або паперові рушники і через пару хвилин подаємо.

Смажимо у фритюрі без дріжджів

Тісто без дріжджів готується набагато швидше. Не потрібно кілька годин для того, щоб воно підійшло, тому цей рецепт можна назвати «на швидку руку».

Дивіться також:  Деруни з сиром – 6 рецептів

Необхідні продукти:

  • 10 сосисок;
  • одне яйце;
  • 250 мл кефіру;
  • три великих ложки борошна;
  • щіпка солі.

Процес приготування:

  • У миску вбиваємо вміст яйця, кладемо сіль, вливаємо кефір і добре перемішуємо.
  • Засипаємо борошно і доводимо до однорідного стану. Маса повинна вийти досить густий, як жирна сметана. Якщо тісто вийшло рідким – покладіть ще борошна.
  • Кожну сосиску умочіть в приготованому клярі і відправте на сковороду, де заздалегідь добре розігріли велику кількість рослинного масла.
  • Обсмажуйте сосиски, поки вони не стануть рум’яними і красивими.
  • Покладіть їх на серветки, дайте висохнути. Закуска готова.

Швидкі соски в тісті на сковороді

Якщо у вас зовсім немає часу готувати, але хочеться чогось простого і смачного, то цей рецепт спеціально для вас.

Необхідні продукти:

  • вісім сосисок;
  • п’ять ложок борошна і стільки ж молока;
  • щіпка солі;
  • одне яйце;
  • чотири ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • В молоко засипте сіль, можна покласти і трохи цукру. Добре перемішайте, щоб все розчинилося.
  • Туди ж вбийте яйце і влийте вказану кількість рослинного масла. Знову розмішайте.
  • Засипте борошно, доведіть масу до однорідної консистенції, вона повинна вийти досить густий.
  • Всі сосиски помістіть спочатку в кляр, а потім на сковороду, де попередньо дуже добре прогріли рослинне масло.
  • Смажте заготовки близько 4 – 5 хвилин з кожного боку. Потрібно, щоб кляр став рум’яним.
  • Перед подачею обов’язково дайте полежати сосисок на паперових рушниках, щоб пішов зайвий жир, і вони трохи охололи.

Звичайно, сосиски в тісті на сковороді – легка в приготуванні і смачна закуска, але зловживати нею не варто. У процесі приготування використовується багато рослинного масла, і страва виходить досить жирним і калорійним.

Дивіться також:  Маринад для шашлику – 11 смачних рецептів маринаду для свинини, курки, баранини
Прокрутка до верху