Сосиски в тісті в духовці – це проста і смачна випічка, та до того ж ситна. Блюдо дуже легко приготувати на домашній кухні.
Сосиски в листковому тесті в духовці
Сосиски в листковому бездрожжевом тесті – це найбільш легкий варіант, оскільки абсолютно не потрібно возитися з замешиванием тесту за умови використання готового продукту.
Для приготування знадобиться:
- потрібну кількість сосисок;
- упаковка дріжджового тіста;
- один жовток.
Готуємо покроково:
- Готове тісто розморожуємо, розгортаємо в більш тонкі пласти і нарізаємо на смужки.
- Цими смужками загорнути кожну з сосисок, так щоб це чимось нагадувало трубочку.
- Заготовки викладаємо на деко. Зверху тісто можна обмазати збитим жовтком.
- Доводимо до рум’яності і готовності в гарячій духовці протягом 20 хвилин на 180 градусах.
Рецепт приготування з дріжджовий основи
Сосиски в тесті з дріжджового тіста виходять особливо смачними і м’якими.
Склад компонентів:
- п’ять грамів дріжджів;
- пів-ложки солі;
- потрібну кількість сосисок;
- 350 грам борошна;
- ложечка цукру.
Процес приготування:
- Спочатку зробимо основу. Всипати дріжджі в склянку теплої води, додати цукор і залишити суміш на 15 хвилин, щоб вона набухла.
- У миску засипаємо борошно, з’єднайте з сіллю, потім вливаємо туди дріжджову масу, доводимо до стану грудки, прикриваємо тканинною серветкою і ставимо на годину в тепле місце.
- Потім перетворюємо тісто в пласт, розрізаємо на смужки шириною не більше двох сантиметрів і у них загортаємо сосиски.
- Відправляємо заготовки на деко, а потім в гарячий духовий шафа. Блюдо буде готове через 20 хвилин при нагріванні до 180 градусів.
Сосиски в тесті на кефірі
Приготувати сосиски в тісті можна і на кефірі, до того ж підійде навіть не зовсім свіжий продукт.
Необхідні інгредієнти:
- 300 грам борошна;
- кількість сосиски залежить від бажання;
- 200 мл кефіру;
- ложечка солі.
Процес приготування:
- З’єднуємо кефір з борошном, сіллю і починаємо вимішувати так, щоб маса вийшла пружною і м’якою.
- Розкачуємо її не дуже товсто, нарізаємо на смуги, обмотуємо в них кожну з сосисок.
- Викладаємо заготовки у форму і ставимо випікатися в духовку на 20 хвилин, при цьому температура нагріву повинна бути 180-200 градусів.
На рідкому тісті
Рецепт для лінивих і тих, хто не має часу на готування.
Склад компонентів:
- яйце;
- приблизно 250 мл молока;
- склянка борошна;
- півкілограма сосисок;
- сіль на свій смак.
Готуємо покроково:
- В одну миску засипаємо борошно з сіллю, в іншій злегка збиваємо яйце і все з’єднуємо разом, потім додаємо молоко і вимішуємо до однорідної консистенції.
- Сосиски нарізаємо на середні шматки, якщо вони великі, і викладаємо у форму. Запікаємо 10 хвилин в духовці при 200 градусах.
- Після цього швидко заливаємо приготовленою сумішшю з борошна і знову ставимо в духову шафу, але вже на 20 хвилин при тій же температурі.
Випічка з додаванням сиру
Випічка з сиром це завжди смачно, а якщо вона ще й з сосисками, то виходить подвійне задоволення, яке дуже просто приготувати.
Необхідні продукти:
- близько 10 сосисок;
- 150 грам сиру;
- будь-яке тісто на свій смак вагою в 400 грам.
Готуємо покроково:
- Сир ріжемо на тонкі прямокутні пластинки, а вибране тісто перетворимо в пласт.
- Його нарізаємо на квадратні шматки середнього розміру. І на кожен квадратик спочатку викладаємо сир, потім сосиску і защепляем краю в самому центрі, так щоб вона опинилася наче в конвертику.
- Всі отримані заготовки розподіляємо по листу і випікаємо 20 хвилин, підігрів духовку до 200 градусів.
З основою із здобного тіста на молоці
Цей варіант тесту дуже хороший для випічки. Молоко покращує смак, підвищує поживну цінність готових виробів. У магазині ви його не знайдете тому доведеться готувати самостійно.
Інгредієнти для страви:
- 50 грам масла вершкового;
- ложечка цукру і зовсім трохи солі;
- молока приблизно 240 мілілітрів;
- 6 грам дріжджів;
- близько 12 сосисок;
- одне яйце;
- 450 грам борошна.
Процес приготування:
- Зазначене кількість молока злегка підігріти так щоб температура була не більше 40 градусів, всипати туди дріжджі з цукром, розмішати і дати суміші настоятися приблизно 10 хвилин.
- В іншій ємності змішати вміст яйця з сіллю, невеликою кількістю цукру, заздалегідь розтопленим до рідкого стану маслом, а потім влити дріжджову масу.
- Залишилося тільки засипати борошно і довести все до консистенції тіста, щоб воно було м’яким.
- Розділіть його на частини, так щоб вийшли кульки середнього розміру, зробіть з них джгути і за допомогою качалки перетворіть на тонкі смужки.
- Тепер у них потрібно обернути кожну сосиску, так щоб вони були як в косичку або по спіралі.
- Викласти зроблені заготовки на деко або у форму для випічки, залишити на 15 хвилин, щоб тісто злегка підійшло. За бажанням верх виробів можна помазати жовтком.
- Випікати 20 хвилин, заздалегідь довівши температуру духовки до 200 градусів.
Як загорнути сосиску?
Обернути сосиску для запікання по спіралі, тонко розкатаної смужкою – це найпростіший варіант, але є ще кілька способів як це можна зробити.
- Наприклад, у вигляді кіски. Для цього потрібно взяти грудку тіста, злегка притиснути його, щоб він став плоским. В саму середину помістити сосиску, а решта краю розрізати у вигляді гілок ялинки по напрямку вниз, потім загортати кожен розріз, до сосисці накидаючи їх, один на одного.
- Інший варіант – викласти сосиску в тонкий коржик середнього розміру, з’єднати краї в середині, так щоб сосиска повністю опинилася в тесті, і зробити в ньому поперечні надрізи, при цьому розрізається тільки тісто, сосиска залишається цілою.
- Ще спосіб – човник. Беремо тонкий коржик, покласти всередину сосиску, а бічні краї згортаємо у напрямку до центру. Верхні і нижні частини защепляем між собою. У результаті повинна вийти форма у вигляді човна або люльки. Тісто з усіх боків оточує сосиску, а вона знаходиться всередині, як у виїмці.