Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів

Сосиски в тісті в духовці – чудовий варіант ситної страви. Сосиски загортають у цільний пласт або обгортають смужками з тіста, запікають у вигляді рулетів та на шпажках. Тісто можна використовувати бездрожжеве або на основі дріжджів, листкове, на кефірі і навіть прісне на воді. Сосиски в тесті прийнято подавати з кетчупом, майонезом чи іншим соусом.

Дуже смачні сосиски у листковому бездрожжевому тісті

З листкового бездрожжевого тіста виходить розсипчаста хрумка «шубка» для сосиски. Якщо разом із сосискою в тісто загортається сир, він збагачує страву приємним вершковим смаком.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Листкове тісто – 500 гр. (безрізового)
  • Сосиски – 10 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Огірок – за бажанням

На порцію Калорії: 337 ккал Білки: 8.2 г Жири: 23.7 г Вуглеводи: 22.5 г

Процес приготування:

Сосиски у тесті в духовці приготувати дуже просто. Тісто необхідно підготувати до обробки. Якщо воно було в морозилці, розморозити при кімнатній температурі. Зняти акуратно упаковку і, перш ніж розкласти на робочу поверхню, посипати борошном. Після цього викласти пласт і розрізати його на смуги, їх ширина повинна бути в межах 3-4 см.

Очистити від плівки сосиски, обсушити, якщо вони вологі.

Сир нарізати довгими пластинками так, щоб його було зручно загортати в тісто разом з сосискою.

Взяти смужку тіста і загортати в неї сосиску разом із сиром. Кожен наступний обіг тесту навколо сосиски повинен трохи захоплювати попереднє кільце тесту, щоб не залишалося щілин.

Якщо готуєте з огірком, то тісто загортається тріо: сосиска, сир і скибочка огірка.

На застелений пергаментом лист, викласти сосиски в тісті і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Температура запікання – 180 градусів. Для надання поверхні тесту блиску можна змастити сосиски зверху жовтком сирого яйця.

Сосиски в хрусткому листковому тесті подавати до чаю або іншого напою в гарячому вигляді.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування сосисок у дріжджовому тесті

Дріжджове тісто для цієї страви можна купити готове або приготувати самостійно. Важливо дати загорнутим у тісто сосискам постояти перед випічкою, щоб тісто піднялося ще до відправки в духовку, тоді ви отримаєте напрочуд пишну і ніжну випічку.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 6 шт.
  • Жовток для змащування тіста.
  • Кунжут для посипання.

Для тесту:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Дріжджі сухі – 6 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Половину об’єму борошна змішати із сухими дріжджами, влити тепле молоко, всипати цукор та сіль. Вийде опара, яку потрібно потримати у теплому місці хвилин 15-20.

2. У опару, що постояла, вбити яйця, влити рослинну олію, розмішати.

3. Борошно, що залишилося, з’єднати з іншими інгредієнтами, замісити податливе для розкочування тісто. Не пересипте борошна, інакше тісто вийде тугим, але й нестача борошна позначиться на якості. Залишати для підняття таке тісто не обов’язково, можна відразу приступати до розкочування.

4. Тісто викласти на присипану мукою поверхню і качалкою рівно розкотити, намагаючись не допускати різної товщини на різних ділянках пласта. Розрізати пласт на смужки, їхня ширина повинна бути близько 3 см.

5. Сосиски очистити від оболонки. Загортати у стрічки тіста сосиски за принципом спіралі, защипувати кінчики смуг. Дати заготовкам постояти 15-20 хвилин, щоб тісто піднялося.

6. Укласти сосиски на підготовлений лист, змастити змішаним з водою жовтком. Краще це робити спеціальним пензлем, легко і обережно, не притискаючи ніжне тісто. Посипати сосиски в тісті кунжутним насінням і поставити в духовку. За температури 180 градусів сосиски приготуються за 30-40 хвилин.

Смачного!

Сосиски в тісті з сиром, запечені в духовці.

Для рецепту підійде будь-яке готове листкове тісто – дріжджове або без дріжджів. Сосиски краще брати об’ємні, тому що вони розрізатимуться, і начинятимуться сиром.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 1 упаковка (500 г).
  • Сосиски – 10 шт.
  • Сир – 100 г.
  • Яєчний жовток для змащування тіста.
  • Кетчуп, свіжі помідори за бажанням.

Процес приготування:

Дивіться також:  Панкейки на молоці класичні – 10 рецептів пишних панкейків на сковороді

1. Сосиски звільнити від промислової оболонки, зробити поздовжні надрізи ножем, створюючи свого роду кишені.

2. Сир натерти на дрібній тертці тонкою стружкою. У надрізи сосисок за допомогою чайної ложки покласти сирну стружку. Можна полити сосиски кетчупом за бажанням, або іншим соусом. Також можна разом із сиром вкласти в «кишеньки» шматочки свіжих томатів.

3. Тісто розкласти на посипаній мукою|борошном| поверхні і порізати смугами. Воно не потребує розкочування, потрібно лише до кінця його розморозити перед використанням. Смужки можуть бути будь-якої ширини, це впливає лише на кількість обертів довкола сосиски.

4. Загорнути сосиски з сирною начинкою в смужки тіста, не залишаючи проміжків між витками спіралі, щоб начинка не витекла при запіканні. Скласти сосиски в рівні ряди на деку.

5. Яйце розділити на білок та жовток. Білок можна покласти в ємність із щільною кришкою та зберігати в холодильнику до 4 днів. А жовток збити вилкою, розбавити трохи водою і за допомогою кисті змастити зверху сосиски в тісті.

6. Запікати страву близько 30-40 хвилин у духовці з температурою 170 градусів.

Смачного!

Як приготувати сосиски з молока?

Тісто для цієї страви готується на основі молока, без використання дріжджів. Щоб випічка піднялася і залишалася пишною, використовується сода або розпушувач. В результаті тісто виходить як для булочок.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 8 шт.
  • Борошно – 2,5-3 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сода/розпушувач – 1 ч.л./2 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.

Процес приготування:

1. Яйця змішати із цукром.

2. Молоко підігріти до 40 градусів і змішати з|із| яйцями. Влити олію. Можете замінити його вершковим чи маргарином – ефект буде приблизно однаковий.

3. 2,5-3 склянки борошна змішати із содою чи розпушувачем. Соду погасити оцтом. Влити в борошно, що просіює, молоко з яйцями і замісити придатне для розкочування тісто. Воно має бути еластичним, м’яким, але не липнутим до рук.

4. Пластом завтовшки півсантиметра розкотити тісто, не забувши присипати борошном робочу поверхню.

5. Обертати сосиски тестом можна двома способами. Класичний варіант: розрізати тісто на смужки та загорнути сосиски за принципом спіралі. Нетрадиційний варіант: не розрізати тісто, а на цілий пласт вкласти в ряд сосиски та защипати тісто, як у закритому пиріжці. Зверху зробити надрізи за кількістю вкладених сосисок. У цьому випадку вийде великий пиріг, який потрібно буде розрізати на порції.

6. Змастити зверху тісто яєчним жовтком (за бажанням) і поставити лист з сосисками в тісті в духовку. Випікання готується приблизно 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Смачного!

Простий та смачний рецепт сосисок у тесті на кефірі

Тісто на кефірі готується швидко та з простих інгредієнтів. Важливо перед застосуванням підігріти кефір і моментально всипати соду, цей крок буде запорукою пишної випічки.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кунжут або кмин для посипання.

Процес приготування:

1. Тісто готувати в такій послідовності: спочатку підігріти кефір до 50 градусів, і поки він теплий, всипати соду, перемішати.

2. Яйцю дати полежати за кімнатної температури деякий час, а потім збити виделкою і додати до кефіру.

3. Потім влити в кефір олію, всипати сіль і цукор.

4. Борошно додавати в ємність з кефіром і яйцем поступово, добре вимішуючи тісто. Одночасно порціями підливати теплу кип’ячену воду. Її може знадобитися менше, ніж у рецепті, тому відразу всю виливати не потрібно. Але якщо тісто вийде мало густим, можна додати борошна.

5. Тісто вимісити, щоб не було жорстким та добре розтягувалося. Після розкотити пластом 0,5-0,7 см завтовшки і нарізати на стрічки шириною 3-4 см.

6. Закрутити в смуги тіста сосиски, викласти їх на пергамент, яким застелено деко. Жовтком, трохи збитим вилкою, змастити поверхню майбутньої випічки. Зверху посипати насінням кунжуту або кмину. Також можна використовувати пряні трави: орегано, базилік чи суміш прованських трав.

Дивіться також:  Печиво на розсолі - 7 покрокових рецептів у духовці

7. Ситна випічка буде готова після 30-40 хвилин перебування у духовці, включеній на 180 градусів.

Смачного!

Сосиски у здобному тесті, приготовлені в домашніх умовах

Здобне тісто готується на основі дріжджів та жировмісних продуктів. Це калорійний варіант тесту, і випікання з нього виходить дуже ситним. Сосиски можна брати на свій смак, безпрограшним вибором будуть молочні.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-500 р.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі – 6 р.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сосиски – 10-12 шт.

Процес приготування:

1. Підігріти молоко до 40 градусів, розчинити в ньому цукор, сіль та дріжджі.

2. Масло вершкове розтопити і разом із олією влити в молоко.

3. Яйце, що попередньо полежало поза холодильником, щоб досягти кімнатної температури, вбити до молока і олії.

4. Відставити опару убік, щоб дріжджі почали діяти. Для цього достатньо 15 хвилин.

5. Через вказаний час, всипати в опару борошно, приготувати м’яке і слухняне тісто. Поставити його в тепле місце на 1:00, прикривши рушником.

6. Обім’яти тісто, що піднялося, і відправити його на другий етап для підйому, це ще приблизно годину часу.

7. Готове тісто розкотити у великий тонкий листок (близько 0,5-0,7 см), нарізати на смуги шириною 2-4 см.

8. Сосиски, очищені від оболонки, розкладати на смужки тіста та закручувати по спіралі. Можна урізноманітнити страву і разом із сосискою покласти ще якийсь компонент, наприклад сир, шматочок помідора чи солодкого перцю. Також можна змастити сосиску соусом чи гірчицею.

9. На лист викласти ряд сосисок і в духовці з температурою 170 градусів запікати 30-40 хвилин.

Смачного!

Сосиски в тісті з картоплею, запечені в духовці

У цьому рецепті в тісто разом із сосискою загортається картопляне пюре. Його краще приготувати заздалегідь. Страва виходить дуже ситною і здатною стати повноцінним варіантом обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 6-8 шт.
  • Дріжджове тісто – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Сіль за смаком.
  • Яєчний жовток для змащування.

Процес приготування:

1. Тісто використовується готове. Якщо воно було в морозилці, розморозити його і прогрітися до кімнатної температури.

2. Приготувати картопляне пюре: зварити очищену картоплю, стовкти її в пюре разом з молоком і вершковим маслом. Пюре не повинно бути рідким. Сіль додати до смаку. Дати картопляному пюре охолонути.

3. Тісто розділити на стільки частин, скільки у вас сосисок. Посипати поверхню для розкочування тіста борошном. Кожну частину спочатку скачати в кулю, а потім за допомогою качалки або іншого пристрою розкотити в коло або овал товщиною 0,5 см.

4. На кожну заготовку посередині викласти трохи картопляного пюре, на нього сосиску. Защипати тісто за принципом приготування пельменів, не залишаючи отворів.

5. На лист викласти сосиски з пюре в тісті, залишаючи між ними простір, тому що тісто при випіканні збільшиться в обсязі.

6. Розведеним з водою жовтком змастити заготовки та поставити випікатися у духовку з температурою 180 градусів. Час випікання – близько півгодини.

7. Зарум’яне сосиски з пюре в тесті потрібно подавати гарячими з овочами, салатом або просто з чаєм.

Смачного!

Прості сосиски у тесті на воді

Сосиски можна приготувати навіть у тесті на воді, без додавання молочних продуктів та дріжджів. Це тісто, як на пельмені, і при випіканні воно не підніматиметься. Таку страву оцінять любителі випічки з несолодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – ч. л.
  • Сосиски 10-12 шт.
  • Цибуля – 2 шт. (за бажанням)
  • Жовток для змащування.

Процес приготування:

1. Процес приготування тіста починається з нагрівання води. Її потрібно довести приблизно до 60 градусів і розчинити у ній сіль.

2. Борошно всипати в глибоку ємність, попередньо просіяти. У неї влити підсолену воду та розмішати. На цьому етапі тісто виходити не буде, не хвилюйтесь. Просто змішайте вилкою або руками борошно з водою до утворення борошняних згустків.

Дивіться також:  Римська піца - 5 рецептів у домашніх умовах

3. У муку|борошно| з водою вбити яйце і тепер уже втрутити тісто. Його потрібно досить довго м’яти руками, доки не утворюється однорідна еластична маса. Але якщо все ж таки ця суміш ніяк не хоче ставати тестом, значить, йому не вистачає рідини. Долийте трохи води та повторіть спробу. Коли все вийде, залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб набухла клейковина.

4. Якщо разом із сосискою бажаєте загорнути в тісто смажену цибулю, щоб урізноманітнити смак, слід почистити цибулини, нарізати їх дрібно і обсмажити в сковороді на олії. Можна опустити цей крок та готувати сосиски у тесті без додаткових компонентів.

5. Тісто, розкочене в тонкий пласт, порізати довгими смужками. Ширина немає значення. Якщо використовуєте цибулю, спочатку потрібно тонким шаром розподілити його по смужках. Після цього загорнути в тісто сосиски і укласти на деко. Для надання глянцю поверхні випічки змастити тісто яєчним жовтком.

6. Випікати сосиски в тесті 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Подавати їх краще гарячі та з соусом.

Смачного!

Сосиски у тесті у формі кіски

Сосиски можна загортати в тісто не тільки спіральним обгортанням, а й створювати навколо них оболонку у формі кіски зверху. Рецепт хороший тим, що в ньому зручно використовувати і додаткову начинку, а на вигляд страва і зовсім виходить святковим.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове (дрожжеве або бездрожжеве) – 1 упаковка (500 г).
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Яйце для змащування тіста.
  • Додаткова начинка на вибір: сир, томати, цибуля та ін.

Процес приготування:

1. Готове листкове тісто розморозити та розкласти пласти на посипаній мукою поверхні. Розрізати на прямокутники по довжині трохи більше сосиски, а шириною 7-10 див.

2. Сосиски укласти на середину прямокутників. Якщо використовуєте додаткову начинку, також укладіть її поруч із сосискою. Сир потрібно натерти на тертці, помідори чи інші овочі порубати соломкою чи кубиками. Утрамбувати щільно начинку.

3. З обох боків вільне тісто, що не зайняте начинкою, надрізати косими смужками. Не варто різати до сосиски, краще залишити кілька міліметрів, не доходячи до начинки.

4. По черзі смужки тіста ліворуч і праворуч «заплітати» до середини, як кіску, щоб вони заходили один на одного внахлест. Кінчики защипати, щоб начинка не виявилася зовні.

5. Збитим з невеликою кількістю води жовтком змастити верх кісок із сосисками і поставити запікатися. Температура при випіканні – 180 градусів, рекомендований час приготування – 30 хвилин.

Смачного!

Сосиски в тесті на шпажці в духовці

Для цього рецепту знадобляться сосиски, листкове тісто та дерев’яні шпажки. Можна по-різному нанизати сосиски та тісто, у будь-якому випадку страва вийде красивою та зручною для вживання.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 г.
  • Сосиски – 8-10 шт.
  • Кунжут для посипання.
  • Яйце для змащування тіста.

Процес приготування:

Варіант 1:

1. Тісто розкласти на присипану мукою|борошном| поверхню і розділити на смужки.

2. Шпажки дерев’яні трохи змастити олією, нанизати на них сосиски, щоб з одного боку залишалася частина довша для зручного тримання.

3. Обмотати смужками тіста сосиски на шпажці, закріпити краї.

4. Жовтком змастити сосиски в тісті, укласти їх на лист з розкладеним листом пергаменту, а зверху посипати кунжутом.

5. Запікати сосиски 30 хвилин за температури 180 градусів.

Варіант 2:

1. Сосиски розрізати наполовину, кожну половинку одягнути на шпажку. Гострим ножем зробити надрізи по спіралі по всій довжині сосиски, розтягнути спіраль, щоб утворилася, щоб між сегментами з’явилися проміжки.

2. Тісто розрізати на тонкі довгі смужки і вкласти їх по спіралі в надрізи в сосиску. Вийде переплетена спіраль із сосисок та тіста.

3. Змастити яєчним жовтком заготовку на шпажках, укласти на лист, посипати кунжутом.

4. Випікати сосиски з|із| тестом на шпажках протягом 15-20 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Смачного!

Прокрутка до верху