Соус для креветок – 8 кращих рецептів

Правильно підібраний соус відтінятиме і перетворить смак морепродукту. Всі любителі знають, щоб в повній мірі насолодитися стравою, необхідно приготувати хороший соус для креветок. Щоб полегшити завдання, пропонуємо добірку кращих і смачних рецептів.

Вершково-часниковий соус для креветок

Звичайні креветки можна перетворити на чарівну страву, якщо приготувати до них кращий соус. Побалуйте своїх близьких смачним страв.

Інгредієнти:

  • жирні вершки – 260 мл;
  • зелень – 20 г;
  • очищені креветки – 550 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • часник – 4 зубки;
  • сухе біле вино – 60 мл

Приготування:

  • Нарізати на шматочки масло. Помістити на сковороду. Включити мінімальний нагрів і розтопити масло.
  • Очищені часникові зубки нарізати тонкими пластинками. Надіслати до маслу. Постійно перемішуючи тушкувати до прозорості.
  • Влити вино. Загасити продукти до повного його випаровування. Для соусу необхідний тільки присмак і аромат винограду.
  • Залити вершками. Закип’ятити. Підсолити і перемішати.
  • На цьому етапі помістити морепродукти, і потомити чверть години.
  • Дістати креветки, а соус проварити до упарювання маси наполовину.
  • Повернути основний компонент і посипати посіченою зеленою масою. Перемішати.

Любителям гострої їжі до складу можна додати більшу кількість часнику. Його не можна пересмажувати, інакше соус дасть гірчинку і знайде неприємний аромат.

Готуємо з майонезу, соєвого соусу, лимона і часнику

Повністю розкрити смак креветок і надати їм особливий присмак і аромат допоможе дивовижний соус. Страва, приготовлена за таким рецептом можна зустріти в багатьох знаменитих ресторанах. Наповніть і ви свою кухню дивовижними ароматами швидко приготовленого соусу.

Інгредієнти:

  • соєвий соус – 130 мл;
  • майонез;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • часник – 4 зубчики;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 0,5 ч. ложки.
Дивіться також:  Різотто з креветками – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Натерти на дрібній тертці часник. Лимон подрібнити блендером.
  • Змішати майонез, соєвий соус, лимон, часник. Перемішати.
  • Насипати цукор. Додати гірчицю і перець. Розмішати.

Класичний соус до варених креветок

Підкресліть особливий смак морепродукта за допомогою соусу. Пропонуємо найпоширеніший варіант приготування. Перед тим як готувати соус відваріть необхідну кількість креветок.

Інгредієнти:

  • суміш перців – 1 ч. ложка;
  • майонез – 100 мл;
  • петрушка – 35 г;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Підготувати саму дрібну тертку і подрібнити часникові зубчики.
  • Залити отримане пюре майонезом. Перемішати.
  • Порубати петрушку і відправити в соус. Посипати перцем і перемішати.

Простий рецепт з вершків та сиру

Спробуйте приготувати соус для креветок в домашніх умовах. Простий і оригінальний рецепт допоможе перетворити морепродукти в дивовижне блюдо.

Інгредієнти:

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • вершки – 240 мл;
  • сіль;
  • сир плавлений – 100 р.

Приготування:

  • У сотейник влити вершки. Закип’ятити.
  • Нарізати сирок і закинути в сотейник. Перемішуючи дочекатися повного розчинення.
  • Влити лимонний сік і перемішати. Остудити.

Кисло-солодкий соус для креветок

Соус має освіжаючий і незвичайним смаком. Він здатний додати креветок підбадьорливий смак та легкість.

Інгредієнти:

  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • креветки очищені – 320 г;
  • томат – 2 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • ананаси консервовані – 260 г;
  • імбир – 2 см. кореня;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • крохмаль – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Перець знадобиться у вигляді соломки. Томати порізати так, щоб вийшли кубики.
  • Дрібно нарізати часникові зубчики і імбирний корінь. Злити сік з ананасів, але далеко не прибирати. Він ще знадобиться для приготування.
  • У сковороду влити олію. Прогріти. Додати імбир і часник. Півхвилини посмажити. Помістити перець болгарський, слідом томати. Потомити п’ять хвилин. Закинути кубики ананасів і згасити пару хвилин.
  • В ананасовий сік влити соєвий соус і додати крохмаль. Збити.
  • Отриману масу влити в сковороду і тушкувати дві хвилини.
Дивіться також:  Картопля з фаршем в духовці – 9 рецептів запікання

Соус для смажених креветок

Ця варіація підійде для любителів гострих і пікантних страв. Для приготування знадобляться прості і доступні продукти. Соус допоможе зробити креветки соковитими, ароматними і яскравими.

Інгредієнти:

  • часник – 4 зубчики;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • лимон – 2 шт.;
  • перець чилі – 2 дрібних;
  • коріандр.

Приготування:

  • Порізати подрібніше часникові зубки. Помістити в сковороду з гарячим маслом. Обсмажити.
  • Дрібно нарізати перець. Перемішати і смажити три хвилини. Перемістити в піалу і охолодити.
  • Вичавити сік з плодів лимона обжарку. Посипати коріандром і перемішати.

Варіант з імбиром і часником

Страва вийде за смаком гостро-солодким з пряними нотками. Ви самі зможете відрегулювати ступінь гостроти, додавши більшу або меншу кількість гострого перчика.

Інгредієнти:

  • креветки – 320 г;
  • морська сіль – 0,2 ч. ложки;
  • лимон – 1 шт.;
  • масло;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • приправи;
  • спеції;
  • кетчуп – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 1 ч. ложки;
  • гострий червоний перець – 0,4 шт.;
  • рибний соус – 1 ч. ложка;
  • часник – 3 зубчики;
  • імбир – 50 р.

Приготування:

  • Імбир подрібнити. Порубати часникові зубчики. Помістити на сковороду з розпеченим маслом. Потомити дві хвилини. Додати порубаний гострий перець. Смажити хвилину.
  • Додати розморожені креветки. Обсмажувати три хвилини.
  • Додати мед. Перемішати. Влити кетчуп, рибний і соєвий соус. Полити соком з лимона. Підсолити і перемішати. Посипати спеціями і приправами. Потримати три хвилини.
  • Присипати порубаним луком і подавати.

Пікантний соус для креветок з хріном

Для приготування їжі використовуйте тільки свіжий корінь, який додасть бажану пікантність соусу і зробить блюдо корисним, натуральним.

Інгредієнти:

  • кетчуп — 200 мл;
  • корінь хрону – 100 р.

Приготування:

  • Очистити корінь. Взяти дрібного помелу тертку і натерти хрін.
  • Отримане пюре залити кетчупом і перемішати.
Дивіться також:  Безе (меренга) – 8 рецептів, як приготувати французький десерт в домашніх умовах
Прокрутка до верху