Вершковий соус
Соус для макаронів з вершків – це теж класичний рецепт, як можна «прикрасити» простий гарнір.
Що знадобиться:
- жирні вершки – 1 склянка;
- слив. масло – 50 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- часник – 1 зубчик;
- петрушка;
- сіль;
- перець;
- спеції.
Включаємо на плиті повільний вогонь і ставимо туди миску з маслом, щоб воно повністю розтанула. Додаємо вершки, столову ложку борошна і варимо соус не більше 5-ти хвилин. Дрібно нарізаємо петрушку і подрібнюємо зубчик часнику в часникодавці. Відразу ж кладемо їх до вершкового соусу. Не забуваємо постійно перемішувати. В самому кінці додаються всі необхідні приправи і спеції. Як тільки суміш почне закипати, знімаємо миску з плити і подаємо до макаронів в гарячому вигляді.