«Бешамель» для спагетті
Мало хто не чув про італійському соусі «Бешамель», який традиційно подається разом з справжніми спагеті або будь-яким іншим видом пасти. Обов’язково спробуйте приготувати його самостійно!
Що знадобиться:
- молоко – 3 склянки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- раст. масло – 2 ст. ложки;
- слив. масло – 50 г;
- сіль;
- спеції.
Змішуємо обидва види масла (вершковий компонент необхідно попередньо розтопити), додавши до них борошно. Ставимо миску на плиту, включивши середній вогонь і тонкою цівкою вливаємо поступово молоко. При цьому соус постійно помішується. Додаємо сіль, переставляємо на повільний вогонь і варимо «Бешамель» протягом 10-ти хвилин.
Якщо вам потрібен не надто густий соус, то при необхідності можна додати ще трохи молока. Якщо ж навпаки, то слід варити до тих пір, поки суміш не придбає потрібну вам консистенцію по густоті. Після приготування «Бешамель» подається до макаронів відразу в гарячому вигляді. Зберігати його можна в холодильнику або навіть в морозилці. Однак слід розморожувати виключно на водяній бані, або він прокисне.