Соус для макаронів – 9 рецептів приготування

«Бешамель» для спагетті

Мало хто не чув про італійському соусі «Бешамель», який традиційно подається разом з справжніми спагеті або будь-яким іншим видом пасти. Обов’язково спробуйте приготувати його самостійно!

Що знадобиться:

  • молоко – 3 склянки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • слив. масло – 50 г;
  • сіль;
  • спеції.

Змішуємо обидва види масла (вершковий компонент необхідно попередньо розтопити), додавши до них борошно. Ставимо миску на плиту, включивши середній вогонь і тонкою цівкою вливаємо поступово молоко. При цьому соус постійно помішується. Додаємо сіль, переставляємо на повільний вогонь і варимо «Бешамель» протягом 10-ти хвилин.

Якщо вам потрібен не надто густий соус, то при необхідності можна додати ще трохи молока. Якщо ж навпаки, то слід варити до тих пір, поки суміш не придбає потрібну вам консистенцію по густоті. Після приготування «Бешамель» подається до макаронів відразу в гарячому вигляді. Зберігати його можна в холодильнику або навіть в морозилці. Однак слід розморожувати виключно на водяній бані, або він прокисне.

Дивіться також:  Чаклуни з картоплі з фаршем – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху