Соус для макаронів – 9 рецептів приготування

Італійський соус «Болоньєзе»

Можна сказати, що «Болоньєзе» це італійський варіант наших традиційних російських макаронів «по-флотськи», але зі своєю особливою родзинкою. Порадуйте своїх близьких смачним обідом або вечерею, скориставшись наступним покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • фарш – 400 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • тому. паста – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • спеції.

Морква натирається на середній тертці, а цибулю дрібно шинкуется. Овочева суміш обсмажується на сковороді з маслом до розм’якшення. Після цього смажимо фарш, попередньо виклавши овочі. Оптимальним варіантом буде використовувати іншу чисту сковороду. Це робиться для того, щоб фарш зберіг свою м’ясну смакову нотку. Солимо і перчимо його, виходячи зі своїх смакових переваг. Що стосується готовності, то краще дотримуватися золотої середини: фарш не повинен бути надто сирим, але і не повинен бути сухим.

М’ясо змішується з пасерованими цибулею та морквою, нарізаним помідором, томатною пастою і спеціями. Кладемо суміш на сковороду і тушкуємо на малому вогні, протягом, як мінімум, години. «Болоньєзе» подається гарячим відразу після приготування зі спагеті або будь-якими іншими макаронами.

Дивіться також:  Червона сочевиця – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху