Італійський соус «Болоньєзе»
Можна сказати, що «Болоньєзе» це італійський варіант наших традиційних російських макаронів «по-флотськи», але зі своєю особливою родзинкою. Порадуйте своїх близьких смачним обідом або вечерею, скориставшись наступним покроковим рецептом.
Що знадобиться:
- фарш – 400 г;
- помідор – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- тому. паста – 3 ст. ложки;
- сіль;
- спеції.
Морква натирається на середній тертці, а цибулю дрібно шинкуется. Овочева суміш обсмажується на сковороді з маслом до розм’якшення. Після цього смажимо фарш, попередньо виклавши овочі. Оптимальним варіантом буде використовувати іншу чисту сковороду. Це робиться для того, щоб фарш зберіг свою м’ясну смакову нотку. Солимо і перчимо його, виходячи зі своїх смакових переваг. Що стосується готовності, то краще дотримуватися золотої середини: фарш не повинен бути надто сирим, але і не повинен бути сухим.
М’ясо змішується з пасерованими цибулею та морквою, нарізаним помідором, томатною пастою і спеціями. Кладемо суміш на сковороду і тушкуємо на малому вогні, протягом, як мінімум, години. «Болоньєзе» подається гарячим відразу після приготування зі спагеті або будь-якими іншими макаронами.