Соус для пасти – 8 рецептів приготування

Спагеті без добавок виходять не дуже цікавими. Зате вони є чудовою основою для різних заправок. Соус для пасти – справжній шедевр кулінарного мистецтва, з них страва виходить дуже ніжним, соковитим, насиченим смаком і чудовим ароматом.

Як зробити вершковий соус для пасти

Необхідні продукти:

  • нарізана петрушка – 20 г;
  • вершки жирні – 250 мл;
  • чорний мелений перець;
  • шматок масла – 50 г;
  • сіль за смаком;
  • одна часникова часточка.

Як зробити вершковий соус для пасти:

  • Кидаємо шматочок масла в глибоку сковороду і розтоплюємо при малій потужності вогню.
  • Слідом заливаємо вершки і варимо масу протягом 5 хвилин.
  • Промиту петрушки дрібно шаткуємо ножем, ту ж операцію проробляємо з часником.
  • Висипаємо шматочки часнику і петрушки в вершки, перемішуємо.
  • Додаємо чорний перець, сіль. Чекаємо, поки підлива закипить, знімаємо її з вогню.

З томатної пасти

Вам знадобиться:

  • цибулина – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • помідори – 3 шт.;
  • пісне масло – 55 мл;
  • чорний перець мелений за смаком;
  • вершки – 90 мл;
  • паста томатна – 60 г;
  • щіпка цукру;
  • будь-які приправи на ваш смак.

Готуємо вершково-томатний соус:

  • З цибулини знімаємо лушпиння, дрібно кришимо коренеплід ножем і відправляємо у велику сковороду.
  • Заливаємо туди вказану кількість масла і тушкуємо цибулю до прозорості.
  • Свіжі помідори потрібно промити, потім опустити в каструлю з окропом на кілька секунд, а потім відразу помістити в холодну воду. Після цього з помідор вдасться легко зняти шкірку.
  • Порізати м’якоть томатів і перекласти до цибулі.
  • Тушкуємо масу, поки її консистенція не почне загусати.
  • Викладаємо в неї томатну пасту, вершки, насипаємо сіль, прянощі і чорний перець.
  • Зменшуємо вогонь до мінімальної потужності і готуємо ще 15 хвилин. Коли соус стане густим, можна вимкнути плиту.
  • Паралельно приготуйте спагетті і залийте їх гарячим ароматним складом. Приємного апетиту!

Соус для пасти Болоньєзе

Список продуктів:

  • цибуля – 1 шт.;
  • м’ясний бульйон – 0,2 л;
  • вино червоне – 150 мл;
  • бекон – 80 г;
  • томатна паста – 0,8 кг;
  • яловиче м’ясо – 250 г;
  • олія оливкова – 30 мл;
  • свинина – 250 г;
  • свіжий селера – 70 г;
  • зубчик часнику – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло вершкове – 40 р.
Дивіться також:  Куряча грудка в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Як приготувати соус Болоньєзе:

  • Всі овочі обробити, очистивши їх від шкірки і промивши. Морква подрібнюємо на кубики, селеру, цибулю і часникові дольки ріжемо довільно дрібніші.
  • Викладаємо на поверхню сковороди обидва види масла і прогріваємо їх. Додаємо часник з цибулею і пасеруємо до прозорості.
  • Викладаємо моркву і шматочки селери, готуємо ще 5 хвилин.
  • Після цього висипаємо в сковороду шматочки бекону, перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин.
  • Зі свинячого і яловичого м’яса робимо фарш і додаємо його до підготовлюваних інгредієнтів.
  • Пасеруємо до тих пір, поки фарш не придбає коричневий колір, і додаємо 100 мл вина.
  • Після того, як все вино випарується, виливаємо на його місце м’ясний бульйон.
  • Додаємо в соус томатну пасту, закриваємо кришкою і тушкуємо страву протягом години.
  • Постійно перемішуйте соус. Він буде готовий, як тільки м’ясо стане м’яким, і дійдуть до готовності шматочки овочів

Вершково-часниковий соус для пасти

Склад рецепта:

  • щіпка солі;
  • твердий сир – 130 г;
  • два часникового зубчики;
  • щіпка чорного перцю;
  • вершки жирні – 0,1 л.

Для такого рецепта краще брати солонуваті сири, які додадуть соусу пікантність. Припадуть до речі і сорти з травами або горіхами.

Покрокова інструкція:

  • Шматок сиру дістаємо з холодильника і подрібнюємо його на дрібних зубцях терки.
  • У скляну миску наливаємо вершки, зсипаємо туди сир. Тепер необхідно нагріти цю суміш на водяній бані. Для цього в ємність побільше наливаємо воду і встановлюємо у ній чашку з майбутнім соусом. Всю конструкцію ставимо на вогонь і нагріваємо.
  • Пропускаємо через прес очищені часточки часнику і додаємо в вершкову масу разом з перцем і сіллю.
  • Як тільки підлива стане густою, прибираємо її з водяної бані, трохи охолоджуємо і подаємо до макаронних виробів.
Дивіться також:  Риба в духовці – 22 рецепта запікання

Рецепт з авокадо

Що потрібно взяти:

  • часточку часнику;
  • олія оливкова;
  • один авокадо;
  • каперси;
  • сіль за смаком;
  • лимонний сік;
  • щіпку меленого чорного перцю;
  • трохи Пармезану.

Алгоритм дій:

  • Розрізаємо на дві половинки авокадо, виймаємо кісточки, знімаємо шкірку. М’якоть розрізаємо на шматочки.
  • Часник очищаємо і кришимо ножем.
  • У чашу блендера викладаємо кубики авокадо і подрібнений часник, наливаємо оливкову олію і лимонний сік, не забуваємо додати перець і сіль.
  • Включаємо блендер і не вимикаємо його, поки маса в чаші не стане однорідною.
  • Відварюємо спагетті і додаємо до них отриманий соус з авокадо, перемішуємо.
  • Додатково можна посипати цю смакоту тертим Пармезаном і додати трохи каперсів.

Соус «Альфредо» для пасти

Компоненти рецепту:

  • вершки – 0,3 л;
  • сир «Пармезан» – 130 г;
  • часникові зубчики – 7 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • мелений перець – 2 щіпки;
  • сир «Пекоріно Романо» – 30 г;
  • одна цибулина.

Поетапне приготування:

  • Зніміть з часнику всю лушпиння і пропустіть через прес.
  • Очистіть одну цибулину і дуже дрібно нашаткуйте.
  • Обидва види сиру обробіть на тертці.
  • У сотейник покладіть шматочок масла, дочекайтеся, поки воно розтопиться.
  • Висипте туди шматочки часнику та цибулі і пасеруйте 5 хвилин. Щоб овочі не підгоріли, постійно помішуйте.
  • Додайте до цибулі з часником сир, влийте вершки. Помішуючи лопаткою, готуйте соус, поки сир не розчиниться в вершках.
  • Залишилося вимкнути вогонь, приправити підливу чорним перцем і подати до столу в гарячому вигляді з заздалегідь відвареними спагетті. Приємного апетиту!

Сирний соус з Горгонзолою

Список інгредієнтів:

  • щіпка меленого перцю;
  • «Горгонзола» сир – 200 г;
  • лимонний сік – 40 мл;
  • вершки – 0,1 л;
  • дві щіпки мускатного горіха.

«Горгонзола» не занадто частий гість в невеликих магазинах під будинком. Однак, замінити її іншим сиром нелегко. Для цієї ролі підійде тільки інший сир з синьою цвіллю, типу «Дор Блю» або «Рокфор».

Як приготувати білий соус:

  • Включаємо слабкий вогонь і нагріваємо на ньому перелиті в сотейник вершки.
  • Сир ріжемо на шматочки і розминаємо з допомогою виделки. Перекладаємо його в вершки і тушкуємо 8 хвилин. Не забудьте постійно помішувати суміш.
  • В кінці готування наливаємо лимонний сік, насипаємо мускатний горіх і перець, все перемішуємо і подаємо до столу.
Дивіться також:  Печінка яловича в сметані – 5 приголомшливих рецептів

Класичний соус для пасти «Карбонара»

Необхідні продукти:

  • гілочка петрушки;
  • спагетті – 0,4 кг;
  • одна часникова часточка;
  • бекон – 0,1 кг;
  • щіпка меленого перцю;
  • «Пармезан» – 90 г;
  • сіль за смаком;
  • три жовтка;
  • вершки – 150 мл

Покрокова інструкція:

  • На треку подрібнюємо «Пармезан» і перекладаємо його в чашу.
  • Наливаємо до сиру вершки, сирі жовтки, насипаємо сіль і чорний перець. Перемішуємо майбутній соус і залишаємо його в стороні, поки готується паста.
  • Бекон нарізаємо у вигляді тонкої соломки, ножем подрібнюємо часник і обсмажуємо ці два інгредієнти в сковороді протягом 4 хвилин.
  • Готову пасту викладаємо до бекону в сковороду і заливаємо це апетитне пишність соусом.
  • Готуємо пару хвилин, постійно перемішуючи масу, і знімаємо з вогню.
  • Посипаємо гаряче блюдо рубаною петрушкою і тертим сиром. Приємного апетиту!

Грибний соус

Вам знадобиться:

  • білий цибуля – 1 шт.;
  • плавлений сир – 90 г;
  • щіпка меленого перцю;
  • часник – 2 зубчики;
  • вершки – 0,2 л;
  • печериці – 250 г;
  • дві щіпки солі;
  • паста – 130 р.

Як приготувати вершково-грибний соус:

  • Спочатку зваримо у воді спагетті, не забудьте їх посолити.
  • Свіжі очищені гриби ріжемо на пластинки, цибулю дрібно кришимо ножем.
  • Пасеруємо печериці на сухій сковороді, додавши сіль.
  • Як тільки грибна рідина випарується, наливаємо трохи олії і додаємо перець.
  • Заливаємо гриби вершками і готуємо 5 хвилин.
  • Плавлений сирок обробляємо на тертці і висипаємо до соусу.
  • Залишилося перекласти в сковороду спагетті і перемішати. Наполягаємо страву 2 – 3 хвилини і подаємо до столу.

Класичні варіанти соусів до пасти неймовірно смачні, ніжні і, напевно, ніколи не втратять своєї актуальності.

Прокрутка до верху