Піца — це улюблене багатьма блюдо. Готується вона дуже легко і швидко. Але щоб вона вийшла хорошою необхідно приготувати смачний соус. Тому ділюся з вами рецептом соусу для піци як у піцерії. Начинку, звичайно ж, ви можете зробити на свій вибір, будь це овочева або ж м’ясна піца. Овочеву піцу можна приготувати з броколі, кабачків, оливок, перчиком болгарських, цибулі, помідорів. Загалом, з будь-якими овочами, які вам подобаються. М’ясна начинка також буває дуже різноманітною. Її можна приготувати з нарізаного шматочками вареного м’яса, фаршу, з різними видами ковбас також можна комбінувати і додавати різноманітні овочі. Ну і, звичайно ж, найважливіший інгредієнт — це сир. В піці багато сиру не буває тому не шкодуйте його і смачна піца у вас завжди буде виходити.
Соус для піци як у піцерії
Якщо у вас немає свіжих помідор, не біда можна приготувати трохи інакше соус. Для цього кілька зубчиків часнику подрібнити і обсмажити в невеликій кількості олії до рум’яності. Додаємо томатну пасту 3 ложки, сухі трави за вашим смаком, трохи води, сіль, перець, все перемішуємо і трохи тушкуємо. Соус готовий.
Час виготовлення: 1 година
Кількість порцій: баночка 0,5 л.
Для соусу потрібно:
- Помідори – 1 кг
- Вода – 1 стакан
- Лаврове листя – 2 шт.
- Оливкова або вершкове масло – 3 ложечки.
- Базилік, розмарин і чебрець кілька гілочок.
- Орегано за смаком
- Сіль і перчик за смаком
- Часник за смаком
Як приготувати
- Відокремлюємо всі листочки зелені від гілочок і дрібно нарізаємо.
- Помідори промиваємо і заливаємо окропом на 1 хвилину.
- Потім воду зливаємо і звільняємо їх від шкірки.
- Нарізаємо помідори дрібними шматочками.
- У каструльку наливаємо воду і доводимо до закипання.
- Після того як вода закипить, додаємо в неї зелень, лаврові листочки, часник і масло.
- Даємо покипіти буквально хвилинку і додаємо помідори.
- Обов’язково солимо, перчимо за смаком і уварюємо близько 30– 50 хвилин на середньому вогні.
- Якщо ви любите більш густий соус тоді уваривайте трохи довше.
- Сам соус можна протерти через сито або подрібнить заглибним блендером. Обов’язково вийнявши лаврові листочки.
- Готовий соус необхідно зберігати в прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як приготувати соус для піци. Соус виходить дуже ароматним і смачним. Його можна використовувати не тільки для піци, але і для лазаньї, і при приготуванні будь-якої страви. Також можна додати в соус обсмажений фарш і подати до спагетті.