Обговорювану закуску сьогодні можна спробувати в більшості популярних ресторанів. Зазвичай навіть самим досвідченим господиням насилу вдається вдало повторити її будинку. Головний секрет полягає в соусі для салату «Цезар». Далі опубліковані кращі його рецепти.
Класичний соус для салату «Цезар»
Головна заковика цього варіанту рецепта – в вустерском соусі. Продається він не в кожному магазині. Цього інгредієнта потрібно не менше 20 мл Інші продукти: 4 добірних яйця, 25 мл винного оцту, 120 мл неароматного оливкової олії, зубок часнику, сіль, чорний перчик.
Перед заправкою салату соус повинен пару хвилин настоятися.
З додаванням гірчиці
Для такого соусу найкраще підійде Діжонська гірчиця. Її буде достатньо 2 мал. ложок. Інші інгредієнти: половина склянки якісного оливкової олії, 2 великі ложки тертого пармезану, 2 сирих жовтки від яєць, половина лимона, сухий часник.
Якщо вибрати дуже «різку» гірчицю, смак заправки вийде гіркуватим.
Рецепт сирного соусу
Сир робить смак соусу більш ніжним і яскравим. Треба взяти 2 великі ложки тертого пармезану. Інші інгредієнти: 1 ст. якісного оливкової олії, 4 анчоуса, малий. ложка лимонного соку і стільки ж гірчиці, яйце, пара часникових зубков.
За смаком можна приправляти готову заправку будь-якими гострими спеціями.
На основі майонезу з анчоусами
Особливо швидко і просто замішується заправка для обговорюваної закуски на основі майонезу. Останній повинен бути максимально жирним. Інгредієнти: 3 мал. ложки майонезу, 4 часникового зубчики, 1 ст. якісного оливкової олії, 55 мл свіжовичавленого лимонного соку, малий. ложка гірчиці, 3 анчоуса, сіль за смаком.
Така паста може бути використана для намазування на хрусткі тости.
Заправка зі сметаною
На основі нежирної магазинної сметанки вдається приготувати низькокалорійну заправку для обговорюваного салату. Інгредієнти: 1 ст. сметани (можна замінити натуральним несолодким йогуртом), пара часникових зубків, 2 жовтки сирих яєць, половина великої ложки гірчиці, спеції за смаком.
Така заправка для «Цезаря» подається до закуски виключно охолодженої. Тому попередньо її варто трохи потримати в холодильнику.
Соус без анчоусів
Якщо особливої любові до риби ніхто з домашніх не відчуває, то цілком можна приготувати заправку і без цього компонента. Інгредієнти: 130 мл якісного оливкової олії, 90 г м’якого сиру, невеликий маринований огірочок, сік з половини лимона, жовток одного курячого яйця, велика ложка сухої гірчиці, сіль за смаком.
За смаком можна додати в таку заправку і суміш кольорових мелених перчиком.
Рецепт без яєць
У відібраний рецепт входить дуже цікавий компонент – бджолиний мед. Досить великий ложки рідкого продукту. Інші інгредієнти: 90 мл оливкової олії, велика ложка сухої гірчиці і аналогічна кількість соєвого соусу, сухий часник і сіль за смаком, 2 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку.
Важливо не додавати занадто багато солі в заправку. Соєвий соус і без того досить солоний.
Соус до Цезарю з куркою
До закуски з курочкою, приготовленої будь-яким чином, краще всього подавати гострий соус. Необхідною пікантності йому додасть пара крапель «Табаско». Інші інгредієнти: половина склянки слабоароматного олії оливкової, жовтки двох яєць, половина лимона, середній зубок часнику.
Залишиться підготувати всі інші компоненти для закуски і щедро полити її готовим соусом.
Заправка для салату з креветками
Це ідеальний варіант обговорюваного салату для тих, хто любить морепродукти. Головним компонентів у ньому стануть великі м’ясисті креветки. Звичайно, до такого частування потрібно подати особливий відповідний соус. Готується він з наступних інгредієнтів: 2 мал. ложки діжонської гірчиці (не варто брати занадто гострий гіркий продукт), 2 курячих яйця, половинка лимона, 1 ст. оливкової олії, велика ложка соєвого соусу без добавок.
Відмінно, якщо для заправки вдасться знайти ворчестер. Це особливий соєвий соус з дуже ніжним кисло-солодким смаком. Якщо ж його в магазині не виявилося, підійде будь-який інший не дуже солоний соєвий продукт.