Соус до мяса – 10 простих та смачних рецептів приготування

Соус до м’яса – як завершальний акорд у концерті. Саме соус робить блюдо неповторним і незабутнім. Готують соуси на основі різних продуктів, навіть на ягодах, можуть бути кислими та солодкими. Якщо ви готуєте соус вдома самостійно, то в його свіжості не буде жодних сумнівів, до того ж у них немає сліду барвників і консервантів, тільки насичений смак і користь.

Брусничний соус до м’яса в домашніх умовах

Брусничний соус до м’яса в домашніх умовах – це смачна та корисна заправка. Його кисло-солодкий смак дуже вдало поєднується та відтіняє смак м’яса, особливо яловичини. До того ж брусниця – це багата на вітаміни і мікроелементи ягода, а в такому вигляді вона відмінно впишеться в будь-який раціон.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Аніс – за смаком
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Брусниця – 1 ст.
  • Імбир – за смаком
  • Біле сухе вино – 50 мл.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Бадьян – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати м’ясо в домашніх умовах? Брусницю переберіть і промийте під краном прохолодною водою.

Ягоди пересипте в каструлю, додайте до них цукор та спеції. Ледве продавіть брусницю товкачем і томіть на повільному вогні, поки не виділиться сік.

Після цього влийте вино, перемішайте.

Варіть соус брусниці на повільному вогні протягом 10 хвилин до загусання маси.

Смачний та насичений соус до м’яса готовий! Смачного!

Журавлинний соус до м’яса

Журавлинний соус до м’яса має яскравий смак та ягідний аромат. Варто сказати, що в приготуванні соусу завжди можна трохи відступити від рецепту, іноді це обумовлено об’єктивними причинами: журавлина виявилася дуже кислою, тому довелося додати більше цукру. Або особливо любите окремі приправи, або навпаки не переносите їх.

Час приготування: 120 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Гвоздика – 2 шт.
  • Журавлина – 300 гр.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все потрібне. Журавлину і апельсин добре помийте.

Крок 2. Апельсин наріжте невеликими довгастими шматочками прямо зі шкіркою. Пересипте журавлину в каструлю, туди відправте апельсин. Додайте цукор та спеції. Встановіть ємність на середній вогонь.

Крок 3. Після того, як маса закипить, зменшіть нагрівання і томіть соус приблизно дві години, періодично помішуючи.

Крок 4. Після цього занурювальним блендером пюруйте соус до однорідного стану.

Крок 5. Щоб соус вийшов максимально однорідним, протріть його через дрібне ситечко.

Крок 6. Розведіть крохмаль з водою і введіть цю суміш у журавлинний соус. Поверніть каструлю із соусом на плиту і проваріть його протягом 2-3 хвилин.

Крок 7. Журавлинний соус готовий, його можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів. Смачного!

Простий білий соус до м’яса

Простий білий соус до м’яса готується багатьма способами з урахуванням молочних продуктів. Ми розповімо, як швидко приготувати пікантний соус на основі сметани та майонезу з волоськими горіхами, кінзою та часником. Особливо добре він підходить до запеченого м’яса.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Часник – до смаку.
  • Сметана – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 200 грн.
  • Кінза – 30 грн.
  • Горіхи грецькі – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Гуакамоле класичний - 8 рецептів приготування соусу з авокадо

Процес приготування:

Крок 1. У миску викладіть сметану, майонез і перемішайте.

Крок 2. Пучок кінзи помийте і не надто дрібно порубайте ножем.

Крок 3. Кинзу всипте в суміш сметани та майонезу, перемішайте.

Крок 4. У ступці перетріть ядра волоських горіхів.

Крок 5. мелені горіхи додайте в миску.

Крок 6. Очистіть зубчики часнику та пропустіть їх через прес, вони додадуть соусу апетитний аромат та пікантні нотки.

Крок 7. Посоліть соус до смаку і додайте свіжомелений чорний перець. Соус можна вважати готовим, але якщо ви дасте йому трохи часу настоятися, його смак буде більш насиченим і завершеним. Смачного!

Соус із смородини до м’яса.

Соус з порічки до м’яса незважаючи на свою простоту виглядає вишукано і безперечно перетворює, і збагачує смак м’яса. Соус виходить густим, як джем. Смородиновий соус можна приготувати і їсти відразу або закатати його про запас.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Вино червоне – 200 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч.л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Смородина червона – 100 гр.
  • Желе із червоної смородини – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю невеликого об’єму влийте сухе вино, залиште на плиті та нагрійте на помірному вогні.

Крок 2. У тепле вино викладіть смородинове желе, перемішайте.

Крок 3. Покладіть у смородинову масу мед.

Крок 4. Далі додайте в каструлю кукурудзяний крохмаль і добре перемішайте, розбийте всі грудки, що утворилися. Доведіть масу до кипіння і проваріть до того часу, поки соус не почне густіти.

Крок 5. Як тільки маса почне густіти, посоліть і приправте соус до смаку. Добре помийте червону смородину і викладіть в каструлю з соусом. Доведіть смородиновий соус ще раз до кипіння і заберіть з вогню.

Крок 6. Перед тим як подати соус з ягід червоної смородини до м’яса, трохи остудіть його. Смачного!

Вершковий соус до м’яса

Вершковий соус до м’яса – це ніжний, густий, бархатистий із приємними часниковими нотками продукт. Він ідеальний для багатьох гарячих страв не лише м’яса. Але варто бути обережними зі спеціями, щоб не зіпсувати м’який смак вершкового соусу.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Вершки – 230 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для соусу.

Крок 2. Очистіть зубчики часнику, спочатку роздавіть їх на дошці обробкою плоскою стороною ножа, а потім дрібно наріжте.

Крок 3. Розтопіть на сковороді масло. Обсмажте на ньому подрібнений часник приблизно хвилину до прозорості, але не засмажуйте його.

Крок 4. До пасерованого часнику влийте 230 мл вершків і додайте сіль зі спеціями. Продовжуйте томити соус помішуючи до загусання. Залежно від густоти соусу у вас піде на приготування від 7 до 10 хвилин.

Дивіться також:  Соус для макаронів - 10 простих і смачних рецептів приготування

Крок 5. Як тільки соус набуде бажаної консистенції, приберіть його з вогню і трохи остудіть. Смачного!

Грибний соус до м’яса

Грибний соус до м’яса має бути в кулінарній книзі кожної господині. У нього спокусливий грибний аромат та м’який вершковий смак. Перед вами класичний рецепт грибного соусу з мінімального набору продуктів він залишається смачним навіть в охолодженому вигляді.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Гриби – 400 грн.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вершки – 350 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте гриби, очистіть цибулю і підготуйте всі інші продукти, зазначені в списку.

Крок 2. Дрібними кубиками наріжте цибулю. Потім обсмажте його до прозорості на олії.

Крок 3. Гриби наріжте середніми за величиною кубиками або часточками. Додайте нарізку на сковороду до пасерованої цибулі.

Крок 4. Смажте цибулю з грибами на середньому вогні протягом 15-20 хвилин. В кінці посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5. Перекладіть цибульно-грибну засмажку в чашу блендера та подрібніть її.

Крок 6. Додайте до засмаження сметану і влийте половину вершків.

Крок 7. Збийте вміст чаші до однорідності.

Крок 8. Викладіть вміст чаші в каструлю та поставте на вогонь. Влийте в грибний соус вершки, що залишилися, перемішайте і доведіть соус до перших бульбашок, але не кип’ятіть.

Крок 9. Грибний соус готовий, подавайте його до м’яса та насолоджуйтесь. Смачного!

Томатний соус до м’яса

Томатний соус до м’яса – це насичена заправка, яка підкорить ваше серце, але в її складі немає нічого незвичайного, а технології – нічого складного. Соус хороший з різноманітними м’ясними стравами від шашлику до запеченої яловичини.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 200 мл.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть всі продукти для приготування соусу до м’яса. Листочки базиліка обірвіть з гілочок і помийте. Наріжте їх дрібно.

Крок 2. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і порубайте дрібними кубиками.

Крок 3. Поставте сковороду на вогонь, розкрийте банку з томатною пастою і викладіть її на розігріту поверхню.

Крок 4. Небагато обсмажте томатну пасту, помішуючи лопаткою. Потім влийте воду.

Крок 5. Доведіть масу до однорідності і коли суміш почне закипати, додайте подрібнені часник і базилік, всипте хмелі-сунелі, цукор, сіль і мелений перець.

Крок 6. Уварюйте томатний соус на повільному вогні до бажаної консистенції, але майте на увазі, що після остигання консистенція стане її густішою. Смачного!

Вишневий соус до м’яса

Вишневий соус до м’яса – це нетривіальний рецепт, але він точно заслуговує на те, щоб з’явитися на вашому столі. Вишневий соус чудово доповнює не тільки м’ясо у будь-якому вигляді, але й підійде до сирної тарілки. У будь-якому випадку звичайна трапеза або святковий стіл стане смачнішим і багатшим.

Дивіться також:  Соус песто – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Гвоздика – 3 бутони.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вишня без кісточок – 500 грн.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вишня може бути свіжою чи замороженою, видаліть із ягід кісточки. Пересипте вишню в каструлю, всипте цукор та сіль.

Крок 2. Доведіть вишневу масу до кипіння та проваріть на повільному вогні протягом 5 хвилин від моменту закипання.

Крок 3. Після цього заберіть каструлю з вогню. Коли вишнева маса трохи охолоне, перетріть її занурювальним блендером.

Крок 4. Додайте в соус корицю, бутони гвоздики та приправу хмелі-сунелі. Уварюйте соус ще приблизно 20 хвилин до густої консистенції.

Крок 5. Чудовий соус вишневий готовий, трохи остудіть його і подавайте на стіл до м’яса. Смачного!

Гранатовий соус до м’яса

Гранатовий соус до м’яса найчастіше можна зустріти у багатьох східних кухнях. Його особливо смачно подавати до м’яса, але також можна використовувати як заправку до салатів. Соус найкраще робити зі свіжих фруктів або свіжого гранатового соку.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Кориця – 2 палички.
  • Гвоздика – 2 бутони.
  • Гранати – 4 прим.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промийте гранати, підготуйте всі необхідні спеції.

Крок 2. Розберіть гранати на зерно.

Крок 3. Перекладіть зерна в каструлю і залийте водою. Поставте ємність на вогонь і доведіть її до кипіння, при цьому товкачем продавлюйте зерна.

Крок 4. Зніміть ємність із вогню та проведіть гранатову масу через ситечко. Щоб навіть дрібні частинки не потрапили до соусу, застелите сито марлею.

Крок 5. Відіжміть гранатові зернятка, що залишилися в марлі. Гранатовий сік перелийте в миску та додайте цукор.

Крок 6. Додайте до гранатової маси корицю і гвоздику, поставте ємність на повільний вогонь і варіть до отримання густої маси.

Крок 7. Готовий соус гранатовий остудіть і подавайте на стіл до м’яса. Зберігати гранатовий соус можна у холодильнику в закритій ємності. Смачного!

Сметанний соус до м’яса

Сметанний соус до м’яса готується без термообробки, але йому потрібен час, щоб наполягати та придбати насичений смак. Він універсальний: його можна подати до м’яса, заправити овочевий салат, замаринувати курку та згасити у ньому м’ясні напівфабрикати.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Часник гранульований – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – за бажанням.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сметана – 4 ст.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сік лимонний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У миску викладіть майонез.

Крок 2. Додайте до майонезу сметану будь-якої жирності, перемішайте її з майонезом.

Крок 3. До отриманої маси додайте спеції. За бажанням можна додати свіжу зелень та мелений гострий перець.

Крок 4. Ще раз добре перемішайте соус і дайте йому 20 хвилин постояти в холодильнику і проявити спеціям весь свій смак.

Крок 5. Сметанний соус подавайте до м’яса в охолодженому вигляді. Смачного!