Польський соус для риби
Склад продуктів:
- 1 велике яйце;
- 100 г жирного масла;
- 50 г свіжого кропу;
- 1 ч. л. соку лайма;
- спеції.
Алгоритм дій:
- Зварити яйце до твердої серединки і дрібно порубати кубиками.
- Розтопити вершкове масло і вилити його на подрібнене яйце.
- Додати рубаний кріп.
- Змішати отриманий соус з лаймовим соком і спеціями. Можна додати сіль за бажанням.
Готовий соус польський добре поєднується зі стравами з риби і морепродуктів.
Готуємо з йогуртом
Склад продуктів:
- половина склянки густого натурального (несолодкого) йогурту;
- половинка лайма;
- 1 ст. л. подрібнених каперсів;
- 1 часниковий зубок;
- кілька свіжих гілочок естрагону;
- сіль і приправи.
Алгоритм дій:
- Головне в приготуванні такого соусу – вибрати правильний йогурт. Він повинен бути дуже густим і без цукру в складі. Якщо знайти такий у продажу не вдалося, потрібно взяти будь-який йогурт, відкинути його на марлю, складену в 2 шари, і залишити його на час, поки не піде зайва рідина.
- Дуже дрібно нарізати каперси. Розчавити часник без серединки. Порубати естрагон (використовувати тільки листочки).
- Всі інгредієнти додати до підготовленого йогурту.
- Туди ж відправити сіль, лаймовий сік і вибрані приправи.
Розмішати йогурт з добавками і подавати до смаженої або печеної риби.