Соус до риби – 12 рецептів приготування

Польський соус для риби

Склад продуктів:

  • 1 велике яйце;
  • 100 г жирного масла;
  • 50 г свіжого кропу;
  • 1 ч. л. соку лайма;
  • спеції.

Алгоритм дій:

  • Зварити яйце до твердої серединки і дрібно порубати кубиками.
  • Розтопити вершкове масло і вилити його на подрібнене яйце.
  • Додати рубаний кріп.
  • Змішати отриманий соус з лаймовим соком і спеціями. Можна додати сіль за бажанням.

Готовий соус польський добре поєднується зі стравами з риби і морепродуктів.

Готуємо з йогуртом

Склад продуктів:

  • половина склянки густого натурального (несолодкого) йогурту;
  • половинка лайма;
  • 1 ст. л. подрібнених каперсів;
  • 1 часниковий зубок;
  • кілька свіжих гілочок естрагону;
  • сіль і приправи.

Алгоритм дій:

  • Головне в приготуванні такого соусу – вибрати правильний йогурт. Він повинен бути дуже густим і без цукру в складі. Якщо знайти такий у продажу не вдалося, потрібно взяти будь-який йогурт, відкинути його на марлю, складену в 2 шари, і залишити його на час, поки не піде зайва рідина.
  • Дуже дрібно нарізати каперси. Розчавити часник без серединки. Порубати естрагон (використовувати тільки листочки).
  • Всі інгредієнти додати до підготовленого йогурту.
  • Туди ж відправити сіль, лаймовий сік і вибрані приправи.

Розмішати йогурт з добавками і подавати до смаженої або печеної риби.

Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе