Соус до риби – це простий у виконанні і дуже смачний продукт, який зробить ваші частування яскравішими та апетитнішими. Приготувати такий соус можна різними способами. Найкращі варіанти шукайте в нашій кулінарній добірці з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Вершковий соус до риби
Вершковий соус до риби виходить дуже ніжним, легким та привабливим. Апетитний білий соус точно урізноманітнить ваш домашній стіл і зробить частування яскравішим. Приготувати такий соус нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Вершки – 200 мл. (20% жирності)
- Часник – 1 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Прованські трави – 1 ч.л.
- Кріп – 30 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно – 1 ч.л.
Процес приготування:
Як приготувати соус до риби? Необхідну кількість вершків виливаємо в сотейник і прогріваємо їх.
У прогріті вершки відправляємо сіль, чорний мелений перець, сушені трави та лавровий лист.
У прогріті вершки відправляємо сіль, чорний мелений перець, сушені трави та лавровий лист.
Також в отриману суміш відправляємо муку і швидко все перемішуємо до загусання.
Доповнюємо соус подрібненим часником та кропом.
Перемішуємо та готуємо соус ще близько 30 секунд. Потім можна забирати з плити.
Вершковий соус готовий до риби. Подавайте до ваших страв!
Соус для смаженої риби
Соус для смаженої риби нескладно приготувати у домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Готовий соус вийде дуже смачним, ароматним та привабливим. Ідеальний додаток для апетитних рибних страв.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Вершки/молоко – 1 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Гриби печериці – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир із пліснявою – 100 гр.
- Олія вершкове – 70 гр.
- Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
- Чебрець – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до яскравого рум’янцю. Можна використовувати також олію, на якій смажили рибу.
Крок 3. Промиваємо гриби та нарізаємо їх тонкими шматочками.
Крок 4. Занурюємо гриби до цибулі, перемішуємо і смажимо разом.
Крок 5. Коли гриби стануть рум’яними, занурюємо у сковороду шмат вершкового масла.
Крок 6. Перемішуємо та готуємо соус близько 2 хвилин.
Крок 7. Далі сюди вливаємо вершки. Можна замінити їх молоком за бажання. Перемішуємо.
Крок 8. Подрібнюємо часник та гілки чебрецю.
Крок 9. У соус відправляємо сир із пліснявою і добре все перемішуємо.
Крок 10. Також сюди відправляємо часник та спеції. Добре все вимішуємо і прибираємо з плити.
Крок 11. Соус для смаженої риби готовий. Подавайте до столу та спробуйте!
Простий білий соус для риби
Простий білий соус для риби виходить дуже ніжним, легким та привабливим. Апетитний соус точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Олія – 370 мл.
- Часник – 50 грн.
- Лимон – 0,5 шт.
- Вода – 120 мл.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. З лимона вичавлюємо близько трьох столових ложок соку.
Крок 3. У чашу блендера відправляємо часник, лимонний сік та холодну воду.
Крок 4. Збиваємо продукти до однорідності близько 2 хвилин.
Крок 5. Продовжуємо збивати масу та поступово вливаємо сюди рослинну олію. Збиваємо ще 5 хвилин до пишноти.
Крок 6. До пишної білої маси додаємо сіль.
Крок 7. Збиваємо ще кілька хвилин на максимальній швидкості блендера.
Крок 8. Простий білий соус для риби готовий. Подавайте до столу!
Соус до запеченої червоної риби
Соус до запеченої червоної риби можна приготувати в домашніх умовах за лічені хвилини. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Готовий соус вийде дуже смачним, ароматним та привабливим. Ідеальне доповнення до страв із червоної риби.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Вершки жирні – 300 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Чебрець – 1 гілка.
- Трави сушені – 1 год.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. У каструлю або сотейник виливаємо жирні вершки та нагріваємо їх на мінімальному вогні.
Крок 3. До вершків відправляємо сіль та чорний мелений перець, також сушені трави.
Крок 4. Добре все перемішуємо і доводимо до кипіння.
Крок 5. Дрібно рубаємо ножем очищений часник.
Крок 6. Подрібнений часник також занурюємо у наш соус.
Крок 7. Далі сюди викладаємо лавровий лист і гілку чебрецю.
Крок 8 Проварюємо соус на невеликому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 9. Отримуємо ніжну білу масу.
Крок 10. У цей соус опускаємо вершкове масло.
Крок 11. Перемішуємо, поки олія повністю не розчиниться. Забираємо частування з вогню.
Крок 12. Соус до запеченої червоної риби готовий. Подавайте до столу!
Польський соус до риби
Польський соус до риби – це цікавий смак для вашого столу. З таким апетитним та смачним соусом ваші домашні страви стануть ще яскравішими та привабливішими. Для приготування оригінального соусу використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Олія вершкове – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 2 гілки.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче яйце відварюємо до повної готовності, потім занурюємо його в крижану воду. Охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи.
Крок 2. Очищене яйце ріжемо кубиком. Дрібно рубати ножем не потрібно. Кубики мають бути відчутними.
Крок 3. У сковороду вливаємо окріп і ставимо посуд на плиту. У цю воду опускаємо молочник або інший відповідний посуд. У молочник кладемо вершкове масло|мастило| і залишаємо на 10-15 хвилин|мінути| до розплавлення. Потім дістаємо посуд зі сковороди.
Крок 4. Очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно рубаємо його ножем. Відправляємо до молочника з маслом.
Крок 5. У будь-який зручний спосіб знімаємо цедру з лимона, її відправляємо в молочник.
Крок 6. У молочник також кладемо нарізане яйце, подрібнену петрушку, сіль і вливаємо трохи лимонного соку. Перемішуємо.
Крок 7. Польський соус готовий до риби. Подавайте до столу!
Сметанний соус до риби
Сметанний соус до риби – це дуже просте та неймовірно ніжне кулінарне рішення. Такий соус відрізняється особливою легкістю та приємним смаком. Крім того, продукт порадує швидким та простим кулінарним процесом. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сметана – 200 грн.
- Борошно – 0,5 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Розігріваємо суху сковороду і висипаємо сюди вказану кількість борошна.
Крок 2. Обсмажуємо борошно близько 3-5 хвилин до появи золотистого відтінку.
Крок 3. Відміряємо необхідну кількість сметани та викладаємо її в каструлю чи сотейник.
Крок 4. Прогріваємо сметану на плиті.
Крок 5. У прогріту сметану опускаємо борошно і добре перемішуємо все до зникнення грудочок.
Крок 6. Доводимо до кипіння масу, доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем, перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 7. Сметанний соус до риби готовий. Подавайте до столу разом із рибними стравами!
Соус “Тартар” до риби
Соус «Тартар» до риби відрізняється яскравим насиченим смаком із приємною кислинкою. Крім того, такий продукт виходить дуже ароматним та привабливим. Він послужить ідеальним доповненням до апетитних рибних страв. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яєчний жовток варений – 2 шт.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Гірчиця – 1 ст.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Кріп – 2 гілки.
- Петрушка – 2 гілки.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яйця заздалегідь відварюємо. Нам потрібні відварені яєчні жовтки.
Крок 2. Яєчні жовтки натираємо на тертці із дрібними зубчиками. Також ви можете розтерти продукт вилкою.
Крок 3. У цю масу відправляємо гірчицю.
Крок 4. Добре вимішуємо продукти віночком до однорідності. Вливаємо сюди олію, висипаємо сіль і мелений перець.
Крок 5. Також додаємо лимонний сік і продовжуємо вимішувати.
Крок 6. Відправляємо сюди подрібнену зелень та дрібно порубаний маринований огірок. Перемішуємо наш соус.
Крок 7. Соус “Тартар” до риби готовий. Можна куштувати!
Апельсиновий соус до риби
Апельсиновий соус до риби порадує насиченим смаком та дивовижним ароматом. Такий соус ідеально підійде як до червоної, так і білої риби. Приготувати їх у домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Апельсин – 2 шт.
- Вода – 100 мл.
- Кориця мелена – 0,25 ч.л.
- Імбир – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Бадьян – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Суміш перців – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Апельсин добре промиваємо під водою та розрізаємо на дві половинки. З них вичавлюємо сік будь-яким зручним способом.
Крок 2. Також шкірку натираємо на дрібній тертці для одержання цедри. Достатньо однієї половини апельсина.
Крок 3. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і викладаємо в сковороду з вершковим маслом. Сюди ж відправляємо апельсинову цедру та подрібнений часник з імбиром. Обсмажуємо продукти близько 5 хвилин.
Крок 4. Вливаємо сюди апельсиновий сік та воду. Також додаємо сіль та цукор. Проварюємо кілька хвилин.
Крок 5. Доповнюємо нашу масу спеціями зі списку та варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин. Наприкінці бадьян прибираємо.
Крок 6. Переливаємо наш соус в блендер і подрібнюємо його до однорідності.
Крок 7. Апельсиновий соус до риби готовий. Можна куштувати!
Лимонний соус до риби
Лимонний соус до риби – це дуже яскравий смак, ароматний і привабливий продукт. Такий соус зробить ваші страви більш насиченими та цікавими. Подавайте разом із смаженою або запеченою рибою. Для приготування апетитного соусу беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Олія вершкове – 50 гр.
- Гірчиця – 1 год.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Цедра лимона – 2 ч. л.
- Вода – 2 ст.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і викладаємо в глибоку миску.
Крок 3. У сотейник відправляємо яєчний жовток, воду та гірчицю. Збиваємо продукти віночком і ставимо на повільний вогонь.
Крок 4. Прогріваємо масу і поступово викладаємо вершкове масло. Постійно перемішуємо до однорідності. До сильного кипіння доводити не потрібно.
Крок 5. Далі відправляємо сюди лимонну цедру і ще раз добре перемішуємо.
Крок 6. Забираємо отриманий соус з вогню, вливаємо в нього лимонний сік і знову перемішуємо.
Крок 7. Лимонний соус до риби готовий. Подавайте до столу!
Соус зі шпинату до риби
Соус зі шпинату до риби – це дуже просте та неймовірно апетитне кулінарне рішення. Такий соус відрізняється цікавим смаком та привабливим виглядом. Крім того, продукт порадує швидким та простим кулінарним процесом. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шпинат – 2 пучки.
- Зелень – 40 гр.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Сметана – 300 грн.
- Часник – 1 зуб.
- Борошно – 1 ст.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шпинат добре промиваємо під водою.
Крок 2. Далі шпинат занурюємо в киплячу воду на 2 хвилини і відразу відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Окремо в ємності з’єднуємо борошно, сметану та молоко. Вимішуємо до повної однорідності.
Крок 4. На сковороду викладаємо вершкове масло, підготовлений шпинат і також виливаємо сюди нашу заготовку.
Крок 5. Доповнюємо вміст сковороди подрібненою зеленню.
Крок 6. Сюди ж продавлюємо зубчик часнику. Перемішуємо масу і даємо прокипіти кілька хвилин.
Крок 7. Соус зі шпинату до риби готовий. Можна пригощатись!