Соус Песто вважається найбільш популярним італійським соусом, приготованим на основі базиліка і оливкової олії. Він може бути зеленим, червоним або навіть фіолетовим. Ідеально підходить до пасти.
Соус Песто – трохи історії
Батьківщина цього соусу – місто Генуя, де він і зараз дуже популярний. А в 19 столітті він став традиційним блюдом Італії.
У старі часи всі продукти для приготування соусу розтирали, звідси і з’явилася його назва, від слова «pestare», яке перекладається як «розтирати». Зараз його можна зробити в блендері, але знавці кулінарії впевнені, що така обробка погіршує смакові властивості.
Перші згадки про нього з’явилися в 1800 році. Італійці дуже люблять і цінують цей соус, використовують його для багатьох страв і навіть просто мажуть на хліб. Він вважається символом багатства і обов’язково повинен бути у весільному меню, це — хороший знак для молодят.