Соус Песто – 7 рецептів в домашніх умовах

Покроковий варіант томатного Песто

Базиліковий аромат, невелика томатна кислинка – відмінний варіант для сухарів і пасти.

Необхідні продукти:

  • зубчик часнику;
  • два помідора;
  • олія оливкова – 2 великі ложки;
  • сіль і перець за смаком;
  • 30 грам кедрових горіхів або волоських;
  • пучок свіжого базиліка;
  • сирний сир – 50 грам;
  • 40 грам пармезану або іншого твердого сиру.

Процес приготування:

  • Помідори повинні бути досить твердими, м’які краще не використовувати. Ріжемо їх на кубики середнього розміру, викладаємо в сито, присипаємо сіллю і даємо постояти близько 10 хвилин.
  • Всі інгредієнти зі списку крім сирного сиру і масла кладемо в блендер, подрібнюємо, поки вона не стане однорідною.
  • Потім туди ж вливаємо олію, вказану кількість сиру, знову приправляємо сіллю і вмикаємо блендер ще на кілька хвилин.
  • Отриманий соус можна поперчити, перекласти в зручну тару і зберігати в холодильнику.
Дивіться також:  Соус до рибних котлет — 7 дуже смачних рецептів підливи для рибних котлет
Прокрутка до верху