Покроковий варіант томатного Песто
Базиліковий аромат, невелика томатна кислинка – відмінний варіант для сухарів і пасти.
Необхідні продукти:
- зубчик часнику;
- два помідора;
- олія оливкова – 2 великі ложки;
- сіль і перець за смаком;
- 30 грам кедрових горіхів або волоських;
- пучок свіжого базиліка;
- сирний сир – 50 грам;
- 40 грам пармезану або іншого твердого сиру.
Процес приготування:
- Помідори повинні бути досить твердими, м’які краще не використовувати. Ріжемо їх на кубики середнього розміру, викладаємо в сито, присипаємо сіллю і даємо постояти близько 10 хвилин.
- Всі інгредієнти зі списку крім сирного сиру і масла кладемо в блендер, подрібнюємо, поки вона не стане однорідною.
- Потім туди ж вливаємо олію, вказану кількість сиру, знову приправляємо сіллю і вмикаємо блендер ще на кілька хвилин.
- Отриманий соус можна поперчити, перекласти в зручну тару і зберігати в холодильнику.