Соус песто: з чим його їдять і з чим поєднують

Червоне песто россо — з чим поєднується?

Другий варіант знаменитого італійського песто — це червоний соус, який готується на основі оливкової олії з додаванням в’ялених помідорів. Він відрізняється гостротою і є соусом на інший манер. Зазвичай його використовують для заправки спагетті, для приготування піци і добавок в м’ясні страви. Втім, область застосування настільки ж широка, як і в класичному варіанті зеленого песто.

Щоб приготувати червоний соус россо, потрібно:

  • 100 г в’ялених томатів;
  • 100 г помідорів чері;
  • 100 г хорошого оливкової олії;
  • 100 г сиру (італійці використовують Пекоріно романо);
  • трохи мигдалю в пелюстках для соусу і для його прикраси;
  • часник.

Готується соус дуже просто. У чашу блендера спочатку викладаються шматочки в’ялених томатів, потім базилік, потім кладеться звільнений від внутрішніх стрілок часник в зубчиках, нарешті, виливається масло, додається нарізаний дрібними шматочками сир і мигдаль (трохи можна залишити на посипання страви). Все перемелюється в блендері до однорідної маси.

Найпопулярніше поєднання песто червоного россо — зі спагеті. Відварені до стану аль-денте макарони змішати з приготованим червоним песто. Щоб соус простіше розподілявся по макаронів, додайте в нього трохи води, злитої з макаронів. І швидко перемішайте. Буде дуже ароматно і смачно. Для більшої гостроти зазвичай додають в соус червоний перчик чилі, звільнених від насіння і порізаний на шматочки. Песто перемелюється на блендері і зберігається в щільно закритій баночці. Зверху його можна залити оливковою олією.

Традиційний італійський суп Мінестроне

Зелений соус песто є неодмінною частиною традиційного італійського супу мінестроне. Точніше, його генуезького варіанту, який відрізняється від мінестроне інших регіонів тим, що у нього обов’язково додається зелена заправка песто і суп генуезці готують більш рідкої консистенції.
Як і інші супи, це овочеве блюдо, але можна його готувати не тільки на воді, але і на м’ясному бульйоні. Обов’язкові компоненти — бобові, цибуля, селера, морква, помідори. Плюс інші овочі, які додаються по сезону.

Дивіться також:  Картопляні оладки – 9 рецептів приготування

Радимо приготувати суп за таким рецептом.

  • Взяти одну цибулину, пару стебел селери і пару морквин нарізати дрібно кубиками.
  • Дві-три картоплини, невеликий кабачок цукіні, перець і три помідори дрібно порізати.
  • В двох ложках оливкової олії обсмажити цибулю з морквою і селерою.
  • Знизивши до самого малого вогонь, кладемо інші овочі і тушкуємо їх в соку ще чверть години. В кінці додаємо готову квасолю з банки.
  • Хвилин за п’ять до кінця варіння додаємо 50 г дрібних макаронів і жменю замороженого зеленого горошку. Даємо покипіти і перед закінченням варіння кладемо пару ложок готового соусу песто.

З морепродуктами

Оригінальний теплий салат можна приготувати з морепродуктів і соусом песто.

Готується він моментально, має незвичайний смак, а продукти потрібні наступні:

  • морепродукти (можна у вигляді суміші або окремо взяти мідії, креветки, кальмари, восьминоги);
  • трохи помідорів черрі;
  • болгарський перець;
  • фенхель і спаржа;
  • спеції, відповідні до морепродуктів;
  • соус песто.
  • Готову суміш морепродуктів трохи смажте на грилі. Якщо вони сирі, то мідії і восьминоги повинні бути трохи відварені, буквально пару хвилин.
  • Спаржу трохи пробланшировать, промити холодною водою, порізати.
  • Перець і помідори нарізати довільно.
  • Все з’єднати і заправити парою ложок соусу песто.
Прокрутка до верху