Соус з авокадо – 7 рецептів смачного і корисного соусу для різних страв

Соус з авокадо – це не просто смачна екзотика, а цілий комплекс корисних речовин. Це прекрасна альтернатива паштету і навіть майонезу, адже він не поступається їм ні за смаком, ні за ситості. Сьогодні є безліч способів приготування соусів з авокадо, які подають з різними стравами по всьому світу. Розповімо, як зробити найбільш цікаві та смачні з них.

Соус з авокадо замість майонезу

Вчені змогли довести, що авокадо є цінним продуктом, адже в ньому багато корисних речовин і вітамінів. Тому такий екзотичний плід однозначно варто включати в свій раціон. Необов’язково їсти його сирим, можна готувати з них, наприклад, соуси. Так, з авокадо легко зробити смачну і ситну заправку, яка стане прекрасною заміною традиційному майонезу.

Інгредієнти:

  • половина м’якого плоду авокадо;
  • ложка винного (бальзамічного) оцту;
  • 120 мл олії оливи;
  • одне сире яйце.

Спосіб приготування:

  • У чашу вбиваємо яйце, вливаємо олію і оцет, солимо, перчимо і збиваємо блендером до консистенції майонезу.
  • М’якоть авокадо пюрируем окремо і з’єднуємо з іншими подрібненими інгредієнтами.

«Майонез» з авокадо можна використовувати як заправку для салатів, а також для подачі і приготування гарячих страв.

Класичний соус Гуакамоле»

Багато століть тому авокадо не вважали їстівним плодом, але одного разу одна принцеса племені майя спробувала його на смак і з тих пір такий екзотичний плід використовують в кулінарії багатьох країн. У Мексиці, наприклад, народився відомий на весь світ соус з авокадо «Гуакамоле».

Існує два варіанти його приготування. Перший полягає в тому, щоб взяти стиглий плід авокадо, з допомогою ложки витягнути м’якоть, посолити її, розім’яти виделкою і перемішати з ложкою лимонного соку і ложкою подрібненої кінзи. І на цьому все.

Дивіться також:  Як варити свинячий язик, скільки варити язик в каструлі і мультиварці

Другий варіант виявиться трохи цікавіше.

Інгредієнти для другого рецепта:

  • два авокадо;
  • жменя кінзи;
  • часниковий зубчик;
  • ложка соку лайма;
  • ложка сметани;
  • чилі.

Спосіб приготування:

  • Зубчик часнику подрібнюємо, м’якоть авокадо розминаємо виделкою, кінзу також дрібно рубаємо.
  • Кладемо інгредієнти в чашу блендера, додаємо кисломолочний продукт, вливаємо сік лайма і приправляємо гострим перцем чилі. Збиваємо складу до однорідної маси.

Ось і все, мексиканський соус готовий. Подаємо з чіпсами або кукурудзяними коржами.

До рибних страв

Можна приготувати вишуканий соус до риби з авокадо, при цьому для рецепта знадобиться не так багато інгредієнтів.

Підготуйте:

  • м’яке авокадо;
  • трохи зелені базиліка;
  • два часникових зубки;
  • пучок кропу;
  • половину плоду лимона;
  • ½ Ч. л. волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • У миску кладемо м’якоть авокадо, розминаємо її виделкою, вливаємо сік цитруса і перемішуємо з подрібненою зеленню і перемеленими горіхами.
  • Потім додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарізаний базилік. Змішуємо і подаємо до столу.

Такий соус ідеально підходить до запеченої риби.

Для макаронних виробів

Соус з авокадо чудово поєднується з найрізноманітнішими варіантами страв з макаронних виробів. Виходить дуже красиво і смачно.

Інгредієнти:

  • два стиглих авокадо;
  • один лимон;
  • три зубці часнику;
  • чотири ложки олії;
  • гілочки базиліка.

Спосіб приготування:

  • У чашу блендера кладемо м’якоть плоду і подрібнюємо.
  • Додаємо часник, цитрусовий сік, листя базиліка і масло. Притрушиваем чорним перцем і додаємо трохи солі. Ще раз все збиваємо до отримання складу однорідної консистенції.
  • Тепер залишилося тільки зварити макарони і змішати їх з соусом.

Соус з авокадо до м’яса

До м’ясних страв ідеально підходить соус, приготовлений на сметані. Кисломолочний продукт надає йому особливу ніжність і тонкий вершковий смак.

Дивіться також:  Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • два м’яких плоду авокадо;
  • два часникових зубки;
  • 1,5 ч. л. свіжовичавленого соку лимона;
  • пучок кінзи (іншої зелені);
  • півсклянки густої сметани.

Спосіб приготування:

  • М’якоть тропічного плоду і зелень ріжемо довільно, складаємо в чашу блендера.
  • Додаємо часник, сметану, приправляємо сіллю і перцем. Збиваємо соус до м’яса до однорідності.

Якщо замість часнику і перцю додати соковиті фрукти або ягідний сік, то такий соус можна подавати до морозива або фруктового салату.

З додаванням часнику

Якщо ви включите в свій раціон авокадо, то ваш організм буде вам дуже вдячний. Адже такий екзотичний плід поліпшить не лише стан шкіри і нігтів, але і роботу мозку, серця та шлунку.

Часник також вважається корисною овочевою культурою, при цьому він покращує смак будь-якої страви. Соус з авокадо з часником, до речі, можна приготувати різними способами.

Інгредієнти для італійського соусу:

  • 120 г м’якоті авокадо;
  • 120 г стиглих томатів;
  • три часникового зубчики;
  • дві щіпки морської солі.

Спосіб приготування:

  • З томатів і авокадо очищаємо шкірку, м’якоть кладемо в блендер і подрібнюємо.
  • Отриману масу змішуємо з пропущеним через прес часником і сіллю.

Такий густий соус чудово поєднується з запеченою рибою, морепродуктами і м’ясними стравами. Його можна і просто намазувати на тости або лаваш.

Інгредієнти для китайського соусу:

  • 120 г стиглого манго;
  • 120 г стиглого авокадо;
  • ч. л. натертого імбиру;
  • зубок часнику.

Спосіб приготування:

  • Корінь імбиру очистити і перепустками через дрібну тертку.
  • З допомогою звичайного сита або блендера подрібнюємо м’якоть манго і авокадо, змішуємо з натертим імбиром і сіллю.

Такий соус ідеально підходить до запеченої або відвареної курки.

Готуємо з яйцем

З курячого яйця і авокадо можна приготувати дуже смачний соус. Настійно радимо спробувати! Таку заправку можете подати з чіпсами, сухариками або з грінками.

Дивіться також:  Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів

Соус бажано з’їсти відразу, так як він зберігається не більше доби.

Інгредієнти:

  • одне авокадо;
  • два яйця;
  • дві часточки часнику;
  • дві ложки майонезу.

Спосіб приготування:

  • Яйця відварюємо, авокадо очищаємо, а м’якоть розминаємо виделкою.
  • До подрібненого фрукту кладемо яйця і часник, які потрібно попередньо подрібнити на дрібній тертці.
  • Всі інгредієнти змішуємо, додаємо майонез і сіль за смаком.

Як ви змогли переконатися, зробити соус з авокадо досить просто. Ви можете експериментувати з іншими інгредієнтами, головне вибрати соковитий і м’який плід авокадо.

Прокрутка до верху