Соуси для курки – найкращі рецепти

Куряче м’ясо – один із самих недорогих продуктів харчування в Росії. З цієї чудової пташки можна приготувати, щонайменше, близько 100 різних страв, не рахуючи субпродукти (печінка, шлунки, серця). Соуси для виробів з курки прийшли до нас з французької кухні, полюбилися за їх простоту і донині широко використовуються .

Соуси до курячого м’яса готуються в основному на курячому бульйоні, вони теж відрізняються великою різноманітністю: бувають прості і складні, з багатим кількістю інгредієнтів. У цій статті опишемо як приготувати соуси до курки, в залежності від способу її приготування.

Соус по-східному для вареної курочки

Блюдо для романтичної вечері, просякнута магією сходу.

Инредиенты для соусу по – східному.

  • цибулю – 2 голівки,
  • часник -3 зубчики,
  • винний оцет – 10 мл,
  • кінза – 1 пучок,
  • горіхи волоські очищені – 400 гр.,
  • бульйон – 500 мл,
  • курячі жовтки – 2 ст. сіль,
  • перець .

Приготування соусу по – східному.

  • Горіхи, часник, кінзу і сіль стовкти в ступці, а можна подрібнити в блендері. Горіхову суміш викласти в сотейник.
  • Цибулю дрібно нашаткувати і викласти в сотейник до товченим горіхам з часником.
  • Влити в масу винний оцет, бульйон, поперчити за смаком і добре перемішати. Поставити на вогонь і кип’ятити кілька хвилин, постійно помішуючи.
  • Зняти соус з вогню. Жовтки збити і розвести 200 мілілітрами постигла маси і енергійно перемішати. Акуратно ввести в жовткову суміш в основний соус, помішуючи, щоб не згорнулися жовтки.
  • Варену курку розрізати порційними шматками, полити горіховим соусом, прикрасити часточками помідорів і брусками солодкого перцю, гілочками петрушки і кропу.
  • Грибний з помідорами і сметаною соус для фарширований рисом запеченої курки

    Інгредієнти для грибного з помідорами і сметаною соусу:

    • гриби білі сухі – 25 гр.,
    • цибуля – 30 гр.,
    • помідори – 40 гр.,
    • сметана – 90 гр.,
    • масло – 45 гр.,
    • борошно -20 гр.,
    • вода – 400 мл,
    • спеції.

    Приготування грибного соусу

    Сама по собі запечена курка, фарширована відварним рисом чудова, а з таким соусом піде на «ура»

  • Сухі гриби залити водою і відмочувати кілька годин. Потім гриби вийняти, промити, залити покладеним по рецептурі кількістю води і відварити до м’якості. Потім гриби вийняти з відвару і нарізати брусочками. Відвар процідити і охолодити.
  • Нарізати півкільцями і обсмажити цибулю на вершковому маслі, додати до нього гриби, посипати борошном і трохи підрум’янити. Викласти суміш у каструлю або сотейник і залити відваром.
  • Помідор натерти на тертці або подрібнити у блендері, додати помідори до грибів, посолити і варити, помішуючи, хвилин 15.
  • Потім у соус ввести сметану, поперчити, перемішати і варити ще 7 хвилин.
  • Вилити в підходящу посуд соус і подати до столу. З пропаренным рисом і запеченої курочкою ця підлива відмінно працює.
  • Дивіться також:  Домашня локшина для супу і рецепти супів

    Сметанний соус для смаженої курки

    Дуже смачний і простий соус. Страва німецької кухні.

    Інгредієнти для сметанного соусу:

    • цибулю – 2 голівки,
    • сметана – 150 гр.,
    • вода -150 мл,
    • олія оливкова – 50 гр.,
    • борошно – 25 гр.,
    • мускатний горіх – на кінчику ножа,
    • спеції.

    Приготування сметанного соусу для смаженої курки

  • Цибуля підготувати, порізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого відтінку.
  • Додати до цибулі борошно і трохи підсмажити її, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
  • Сметану змішати з водою в рівних частках і влити в цибульний соус. Соус посолити, поперчити і тушкувати кілька хвилин.
  • Обсмажену курку залити соусу і готувати на маленькому вогні близько півгодини. Буде дуже смачно.
  • Соус бешамель для страв із курячої грудки

    Знаменитий і дуже простий у приготуванні французький соус бешамель дуже підходить для страв з курки. Його готують з молоком, вершками або курячим бульйоном. Можна додавати в нього зелень кропу або петрушки. Це додасть соусу тонку ароматну нотку

    Інгредієнти для соусу бешамель :

    • вершки – 150 мл,
    • борошно – 25гр.,
    • масло вершкове – 30 гр.,
    • сіль – за смаком,
    • мускатний горіх – на кінчику ножа,
    • кріп -15 гр.

    Приготування соусу бешамель.

  • Масло розтопити в каструлі.
  • Посипати розтоплене масло борошном і обсмажити її до золотистого кольору.
  • Вливати невеликими порціями, постійно помішуючи вершки, посолити і додати мускатний горіх.
  • Щоб уникнути грудочок, необхідно соус безперервно помішувати протягом 10 хвилин.
  • Соус зняти з вогню, процідити через сито, покласти в нього подрібнену зелень кропу і перелити в сотейник.
  • Ананасовий соус для смажених курчат

    Вишукана, ароматна підлива, за американською рецептурою, яка підійде не тільки смаженим курчатам, але і відварною або запеченим. Ананаси до неї краще вибирати свіжі.

    Дивіться також:  Готуємо тістечко Макарони будинку

    Інградієнти для ананасового соусу:

    • апельсиновий сік – 125 мл,
    • кукурудзяне борошно – 25 гр.,
    • курячий жир – 30 гр.,
    • лимонний сік – 25 мл,
    • апельсинова цедра -30 гр.,
    • м’якоть ананаса – 120 гр.,
    • вода – 200 мл

    Приготування соусу ананасового

  • На курячому жирі. Жир можна витопити з шкірки стегнової частини тушки,кукурудзяне борошно підсмажити до золотистого відтінку.
  • Влити в борошно апельсиновий і лимонний соки, вола і нагрівати підливу на плиті, поки та не загусне.
  • Покласти в страва терту апельсинову цедру і дрібно порізані кубики м’якоті ананаса. Соус добре перемішати, вилити в соусник і подати до курчатам.
  •  

    Страви з курячого м’яса, припадають до вподоби багатьом людям, а при подачі до них соусу, то таке частування запам’ятається надовго.

    Рецептів соусів для курки є у великій кількості, при цьому кожен з них унікальний. Найсмачнішими і популярними визнані – часниково-грибний, соєвий, молочний і томатний соуси. Зазвичай їх використовують прихильники традиційних смаків, а любителі чогось новенького намагаються спробувати соуси з оригінальними компонентами. Таких рецептів теж безліч, до них відносяться – мексиканська сальса з додаванням кокосової стружки і лайма, соус з гострим перцем чилі, мигдалем і солодкою паприкою.

    При додаванні в соус для курки журавлини, вишні, апельсини і імбиру, то можна отримати кисло-солодкий соус, який також не залишить байдужим.

    Різноманітність соусів для курки дозволяє вибрати для себе найбільш приємний, який допоможе страви розкритися особливо яскраво.

    Як приготувати соус до курки «Білий»

    Цей соус добре підкреслює смак запеченої або вареної курки.

    Час приготування 20 хвилин, розрахований на 5 порцій.

    До складу Білого соусу для курки потрібно взяти такі продукти:

    – один цибуля-порей;

    – один стакан 20% вершків;

    – 2 столові ложки оливкової олії;

    – 2 столові ложки панірувальні сухарі;

    – цедра лимона;

    – спеції за власним смаком.

    Як же готується Білий соус для курки:

    Ніжну частину цибулі-порею потрібно нарізати тонкими кільцями і злегка прим’яти руками. Потім підсмажують на сковороді до рум’яності. Слідом за цим додаємо вершки і протушиваем на невеликому вогні до закипання. Це займе не більше 2 хвилин. Потім додаємо сіль, перець мелений і цедру лимона. Тільки треба постаратися знімати цедру не зачіпаючи білої частини, оскільки вона може давати гірчинку. Наступним компонентом будуть панірувальні сухарі, їх додаємо і гарненько розмішуємо. Соус стане густим, його знімаємо з вогню і збиваємо до однорідності в блендері. Остигаючи, соус буде загусати. Густоту соусу, на свій розсуд, можна регулювати додаванням сухарів.

    Дивіться також:  Рецепт лагмана в домашніх умовах

     

    Для любителів чогось погаречее можна приготувати гострий соус до курки.

    Щоб приготувати гострий соус для курки ми візьмемо:

    – соус томатний 300 г;

    – зелень петрушки або кінзи 50 г;

    – часник 4 зубчики;

    – гострий соус «Табаско» 3 краплі;

    – бальзамічний оцет 1 столова ложка спеції за смаком.

    Гострий соус готується протягом 5 хвилин, ним можна приправити 6 порцій.

    Готувати гострий соус для курки будемо так:

    Всі приготування базується на змішуванні приготованих інгредієнтів, варити, випарювати і тушкувати не доведеться. Свіжу зелень, часник подрібнюємо і змішуємо з томатним соусом, бальзамічним оцтом і «Табаско», приправляємо спеціями. Гострий соус можна зробити в самий останній момент, коли вже курка буде готова.

    Варто спробувати приготувати кисло-солодкий соус до страв з курки. Соус розкриє нові смакові відчуття, такого простого продукту, як курка.

    Для приготування соусу з кисло-солодким смаком для курки потрібно підготувати:

    – 2 невеликі цибулини;

    – невеликий шматочок кореня імбиру;

    – 2 зубчики часнику;

    – 2 столові ложки рослинного масла;

    – 2 столові ложки шеррі і соєвого соусу;

    – 1 ложка оцту;

    – 3 столові ложки кетчупу;

    – 2 столові ложки цукру;

    – 125 мл фруктового несолодкого соку (ананасовий, апельсиновий);

    – 1 столова ложка крохмалю;

    – 2 столові ложки води.

    Час на приготування 15 хвилин і на 3 порції.

    Готувати кисло-солодкий соус для курки будемо так:

    Цибулю, часник і імбир дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді не більше 2 хвилин. Соєвий соус, оцет, шеррі, сік, кетчуп і цукор змішуємо між собою в каструлі. Встановлюємо на вогонь і доводимо до закипання. Окремо розбавляємо крохмаль у воді і тоненькою цівкою вливаємо в каструлю з прянощами. Проварюємо ще кілька хвилин до загусання соусу. Його можна подавати в соуснику або полив готову страву.

    Прокрутка до верху