Соуси для спагетті – Рецепти з фото

Сьогодні ми навчимося готувати смачний соус для спагетті. Спагетті є нескладним швидким, але вельми популярною стравою. Поєднуючи їх з різними соусами можна легко експериментувати зі смаками відкриваючи для себе щось нове.
Визначити самий смачний соус для спагетті складно, якщо не випробувати приготування декількох варіантів. Правильно приготовлений соус деколи важливіше самого страви з спагетті. Дуже важливо не зливати всю воду після варіння спагетті, щоб вони не були пересушеними. Як приготувати соус для спагетті, щоб блюдо вийшло неповторним? Готовий соус краще додавати в той посуд, в якій готувалися спагетті і дуже важливо, щоб він був рідким.

Соус для спагетті з фаршем

 

Інгредієнти соусу для спагетті з фаршем:

 

  • – 300 г будь-якого фаршу;
  • – 2 цибулини;
  • – 3 зубчики часнику;
  • – кетчуп або вершки 100 г;
  • – олія.
  •  

    Вершки або кетчуп вибирають в залежності від того який соус в підсумку хочеться отримати – вершковий або томатний. Починати варто з подрібнення та обсмажування цибулі до золотистого кольору. Сюди ж додають часник, розплющений ножем, і обсмажують ще пару хвилин.

     
    Далі, слід додати фарш і прожарювати його близько 15 хвилин, щоб він був повністю готовий. Потім приєднують кетчуп або вершки і протушивают соус під кришкою близько 5 хвилин. Соус можна насичувати різними спеціями за смаком. У вершковий додати сир, а в томатний базилік або болгарський перець.

     

    Соус для спагетті карбонара – рецепт з фото

     

    Соус карбонара дуже простий у приготуванні і не потребує особливих продуктів.

     

    Склад соусу для спагетті карбонара:

     

  • – шинка 250 г;
  • – вершки 200 г 20% жирності;
  • – олія оливкова 4 столові ложки;
  • – сир пармезан 120 г;
  • – 2 яйця;
  • – 2 зубки часнику.
  • Дивіться також:  Суп з червоної риби – 8 рецептів смачного рибного супу

     

    Варто відзначити, що соус не повинен чекати, поки зваряться спагетті, тому все потрібно готувати паралельно. Оливкова олія прогрівають разом з часточками часнику. Шинку нарізають кубиками і обсмажують на маслі. Окремо збивають вершки і яйця, поступово нагріваючи їх, додають натертий сир. Дуже зручно це робити на водяній бані, нагрівання буде неінтенсивним і яйця не згорнуться. Після загустіння вершково-яєчної маси додають часникову олію з шинкою. Отриманий соус карбонара з’єднують з готовими спагетті і подають на стіл.

    Рецепт Італійського соусу для спагетті

     

    Італійський соус не тільки легкий у приготуванні, але і корисний своїми властивостями.
    Цей соус для спагетті складається з:

     

  • – базиліка 15 г;
  • – 2 зубчики часнику;
  • – кедрових горішків 4 столових ложок;
  • – оливкової олії 6 столових ложок;
  • – сиру пармезан 50 г;
  • – крупної солі і чорного перцю.
  • Спершу, потрібно розтерти часник, кедрові горішки, сіль і базилік в ступці, щоб вийшла ароматна, соковита маса. Оливкова олія і натертий сир додають до цієї маси, перемішують. Соус готовий! Завершальним етапом є викладання його на готові спагетті і, перемішавши подавати на стіл.

     

    Соус для спагетті з морепродуктами рецепт

     

    Такі соуси мають велику кількість основ і ще більше відтінків смаку. Соус для спагетті з морепродуктами може вражати ніжний вершково-молочним або гострим часниковим смаками.
    Соус з морепродуктів повинен складатися з:

     

    • – 0,5 кг морепродуктів (заморожених або свіжих), підійдуть навіть крабові палички і м’ясо краба;
    • – 3 великих цибулин;
    • – 400 г томатної пасти (соусу);
    • – олії;
    • – 3 зубців часнику;
    • – спецій за смаком, солі і чорного перцю.

     

    Першим ділом цибулю і часник дрібненько нарізають і обсмажують до прозорості. Слідом кладуть морепродукти при необхідності можна подрібнити. Всі протушивается кілька хвилин, після чого додають томат. Альтернативою пасти можуть бути свіжі помідори, з яких попередньо потрібно зняти шкірку і нарізати. Такий соус продовжують готувати ще 5 хвилин і в кінці вже солять і перчать. Подавати соус з морепродуктів потрібно виключно гарячим оскільки, остигаючи, він буде загусати.

    Дивіться також:  Свинина, запечена у фользі – Рецепт з фото

     

    Спагетті з соусом з морепродуктів можна засипати улюбленої зеленню.

    Прокрутка до верху