Робимо соус з помідорів. Перший рецепт розрахований для швидкого вживання. Другий рецепт розрахований як заготівля на зиму. Тому вибирайте самі, який рецепт соусу з помідорів вам більше сподобається. Перший рецепт більше підійде для літнього сезону, коли всі овочі достигають і вже хочеться скуштувати свіжих вітамін.
Із цим соусом можна готувати різноманітні страви будь це щі, наприклад, або ж спагетті. Його можна додавати до тушкованого м’яса або овочів. Він надає страві пікантний і цікавий смак. Другий рецепт соусу з помідорів готуватися трохи інакше і розрахований на заготівлю в зимовий період. Це дуже зручно і вітаміни цілий рік.
Цей соус легко замінить томатну пасту і, безсумнівно, буде корисніше і смачніше у будь-якому вашому блюді. Тому читайте нижче рецепти, і ви дізнаєтеся, як приготувати соус з помідорів.
Соус зі свіжих помідорів.
Час виготовлення: 10 хвилин
Кількість порцій: 4 шт.
Для соусу потрібно:
- Помідори – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Пісне масло – 1 ложечка
- Кінза
Процес виготовлення:
- Помідори заливаємо окропом і даємо постояти протягом хвилини.
- Після цього дістаємо і знімаємо з помідорів шкірку.
- Розрізаємо навпіл і кладемо в чашу від блендера.
- Нарізаємо кінзу, часник і також додаємо в чашу.
- Додаємо сіль, цукор, масло і за допомогою заглибного блендера подрібнюємо в однорідну масу. Соус готовий.
Соус з помідорів і перцю на зиму.
Час виготовлення: 1 год.
Кількість порцій: 3 баночки по 0,5 мл.
Для соусу потрібно:
- Помідори – 3 кг
- Болгарський перчик – 600 г
- Сіль – 1 ложечка
- Гострий червоний перчик
- Базилік сушений – 2 ложечки
- Орігано – 1 ложечка
Процес приготування:
- Помідори нарізаємо і подрібнюємо блендером до консистенції пюре.
- Точно так само подрібнюємо перчик.
- Пюре подібну масу переливаємо в казан або будь-яку іншу товстостінну посуд.
- Додаємо базилік, гострий перчик на кінчику чайної ложки, орігано, сіль і добре перемішуємо.
- Ставимо казан на вогонь і варимо соус протягом 30-40 хвилин. Якщо у вас помідори більш рідкі тоді уваривайте трішки довше до пюре подібної консистенції.
- Простерилизуем банки.
- Для цього на дно каструлі укладаємо кухонний рушник і наливаємо воду.
- На дно укладаємо банки, кришки і поставимо на газ.
- Після закипання води стерилізуємо протягом 5 хвилин.
- Перекладаємо гаряченький соус по банкам і закриваємо кришками.
- Перевертаємо кришкою вниз, закутуємо і ставимо до вчиненого остигання.
- Зберігати такий соус необхідно в прохолодному місці.