Соєве м’ясо – 10 рецептів приготування смачних страв

Соєве м’ясо з-за високого вмісту білка є фаворитом дієтичного і вегетаріанського харчування. А при правильному приготуванні ця рослинна їжа не тільки за складом, але і за смаковими якостями не поступається тваринної.

Салат з соєвого м’яса

Легка закуска з м’ясного аналога припаде до смаку не тільки вегетаріанцям, але і людям, які ведуть здоровий спосіб життя.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 60 г соєвого м’яса;
  • 2 огірка;
  • маленька цибулина;
  • стопка соєвого соусу;
  • 5 г приправа для моркви по-корейськи;
  • олія соняшникова;
  • зелень;
  • ½ Л окропу.

Спосіб приготування:

  • Сухе соєве м’ясо заливається окропом і настоюється під кришкою. Через півгодини м’ясо відкидається на друшляк.
  • Помиті огірки нарізати соломкою, яка викладається в піалу і присипається приправою.
  • Зверху овоч притрушивается рубаною зеленню, після чого все перемішується.
  • Лук ріжеться тонкими півкільцями, які пассеруются до золотистого кольору.
  • Підсмажений овоч разом з маслом, а також заварені м’ясо викладаються до огірків.
  • Салат заправляється соусом, перемішують і відразу вживається, поки огірки не втратили хрусткость.

Рецепт приготування плову

Рецептів приготування соєвого м’яса безмежне безліч. Наприклад, воно легко може замінити свинину або баранину в плові.

Щоб зробити таку страву, потрібно заздалегідь підготувати:

  • 200 г рису;
  • цибулину;
  • морквину;
  • 200 г соєвого гуляшу;
  • головку часнику;
  • по 15 мл оливкової олії;
  • сіль і спеції.

У процесі приготування виконуються наступні дії:

  • Лук ріжеться кубиками, моркву натирається.
  • У сотейнику з товстим дном розігрівається суміш масел, на яких близько 10 хвилин обсмажуються підготовлені овочі і соєвий гуляш.
  • Коли цибуля стане прозорою, в сотейник викладається добре промитий рис і заливається водою таким чином, щоб вона злегка прикрила крупу.
  • Плов солиться, приправляється, накривається кришкою і гаситься 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Після закінчення зазначеного часу всі компоненти страви перемішується і рис злегка вдавлюється головка часнику.
  • Гасіння триває ще 20 хвилин, після закінчення яких часник видаляється, а страва добре перемішується і подається до столу.

Як приготувати соєве м’ясо в духовці

Соєве м’ясо можна смачно запекти в духовці, якщо підготувати такий набір продуктів:

  • соєве м’ясо – 150 г;
  • болгарський перець – 100 г;
  • печериці – втричі більше;
  • петрушка – 40 г;
  • оливкова олія – стопка;
  • соус Теріякі – 80 мл;
  • сіль і спеції.

Щоб повечеряти запеченим м’ясом виконуємо такі дії:

  • Поки духовка розігрівається до 200°C, м’ясо заливається на кілька хвилин окропом, а перець, гриби і зелень довільно подрібнюються.
  • Підготовлені інгредієнти складаються у вогнетривку форму, заправляють маслом і соусами, солятся і приправляється.
  • Відправляється м’ясо в духовку на 40 хвилин.
  • По закінченні половини відведеного часу вміст форми перемішується і продовжує дбати до готовності.
Дивіться також:  Хамон – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Соєве м’ясо по-корейськи

Пікантна закуска в азіатському стилі з оригінальним смаком готується з:

  • 100 г соєвого м’яса;
  • 2 середніх морквин;
  • стопки оливкової олії;
  • такого ж обсягу рисового оцту;
  • 1 л води;
  • 40 г цукру;
  • великої головки часнику;
  • солі, коріандру і перцю.

Спосіб підготовки полягає у виконанні наступних дій:

  • Соєве м’ясо готується шляхом замочування в окропі на кілька хвилин.
  • Потім воно проварюється 5 хвилин у підсоленій воді, після чого відкидається на друшляк.
  • Очищений коренеплід нарізати довгою соломкою, часник подрібнюється.
  • З спецій, солі, цукру, олії та оцту готується заправка.
  • Овочі заливаються заправкою і відправляються маринуватися в холод.
  • Через 2 години вони змішуються з м’ясом.
  • Салат поміщається під гніт і відправляється в холодильну камеру на добу.

У соєвому соусі на сковороді

Готувати соєве м’ясо можна на сковороді з додаванням таких складових:

  • 10 г свіжого імбиру;
  • цибулини;
  • 1 морквини;
  • 80 мл соєвого соусу;
  • стопки оливкової олії;
  • головки часнику;
  • солі, паприки, коріандру, мускатного горіха.

Щоб скуштувати оригінальну страву азіатської кухні, дотримуємося такого алгоритму:

  • М’ясо готується відповідно до інструкції на упаковці.
  • В піалі мускатний горіх, коріандр і паприка розводяться в соєвому соусі.
  • ½ Лука нарізане тонкими півкільцями, 5 г кореня імбиру натираються на тертці, ½ часнику подрібнюється. Цибулю, часник і імбир додаються в соєвий соус.
  • Откинутое на друшляк м’ясо заливають заправкою і маринується близько півгодини.
  • Залишився імбир і часник рубаються дрібними кубиками, які обсмажують до золотистого кольору і викладають на тарілку, де будуть чекати своєї черги.
  • На тому ж маслі обсмажують кубики другої половини цибулі і бруски моркви.
  • Після придбання цибулею прозорості в сковороду відправляється мариноване м’ясо разом з маринадом.
  • Тушкується страву під закритою кришкою до м’якості моркви.
  • Перед подачею на тушковане м’ясо викладаються хрусткі кубики часнику і імбиру.

Рубаний біфштекс

Біфштекс з соєвого м’яса на вигляд дуже схожий на традиційний, але після його вживання відчувається легкість, а не звична важкість у шлунку.

Для підготовки страви слід придбати:

  • 200 г соєвого м’яса;
  • цибулину;
  • 1 болгарський перець;
  • ½ Пучка петрушки;
  • 2 г соди;
  • сіль і приправи за бажанням.
Дивіться також:  Спаржа що це таке? 8 рецептів приготування спаржі

Етапи створення:

  • У киплячій підсоленій воді відварюється аналог м’яса і відкидається на друшляк.
  • Перець нарізати смужками, цибулина – кубиками.
  • Цибульні кубики пассеруются до рум’яного кольору, після чого до овочу додається соєве м’ясо, яке обсмажується ще 5 хвилин.
  • М’ясо і обсмажену цибулю подрібнюються за допомогою блендера, після чого змішуються з содою, перцем, сіллю, спеціями і рубаною зеленню. Фарш відправляється в холодильник.
  • Через 2 години з маси формуються біфштекси, які викладаються на деко.
  • Запікаються кулінарні вироби з соєвого м’яса при температурі 180°с близько 25 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Гуляш із соєвого м’яса

Соєвий гуляш, калорійність якого складає всього 106 ккал на 100 г продукту, крім іншого багатий рослинними білками і володіє чудовим смаком.

Готується така страва з:

  • 1 білої редьки;
  • ½ Головки часнику;
  • 1 морквини;
  • 1 болгарського перцю;
  • цибулини;
  • 250 г соєвого м’яса;
  • соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • М’ясо заливається окропом і через 7 – 10 хвилин відкидається на друшляк.
  • Морква натирається на крупній тертці. Цибулю і перець ріжуться кубиками, часник товчеться.
  • На сковороду викладаються цибулю з часником, до яких поступово додаються всі овочі.
  • Коли до інших інгредієнтів викладається м’ясо, вміст сковороди заправляється соєвим соусом.
  • Тушкується страву на слабкому вогні під закритою кришкою близько 10 – 15 хвилин до готовності.

З гречаною локшиною і овочами

Вегетаріанський варіант страви японської кухні якисоба передбачає використання:

  • 200 г соєвого м’яса;
  • 300 г гречаної локшини;
  • 100 г оливкової олії;
  • 1 морквини;
  • 2 болгарських перців;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • такого ж обсягу бальзамічного оцту.

Для маринаду:

  • 10 г меду;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 20 мл рідкого диму;
  • 70 г томатної пасти;
  • 450 мл окропу;
  • прянощі.

При створенні виконуються такі дії:

  • Всі інгредієнти для маринаду змішуються в окремій ємності, куди потім викладається м’ясо, перемішується і ставиться під гніт.
  • Через 3 години, коли м’ясо промаринується, відварюється локшина таким же чином, як і традиційні макарони.
  • Морква натирається на тертці, перець ріжеться кубиками.
  • Замариноване м’ясо обсмажується на ½ підготовленого масла близько 25 хвилин на інтенсивному вогні. Потім викладається в окрему ємність, а в сковороду додається масло, що залишилося, на яке висипається моркву.
  • Коли вона стане м’якою, додається перець.
  • Через 7 хвилин в сковороду до овочів викладаються лапша і соєве м’ясо.
  • У фіналі все заправляється соєвим соусом і оцтом, після чого ретельно перемішується.
Дивіться також:  Підлива з свинини – 9 рецептів

Вегетаріанський бешбармак

Тюркське страву бешбармак у вегетаріанському виконанні виходить дуже ситним і ароматним.

Для приготування беруться:

  • велика морквина;
  • 6 картоплин;
  • 140 г пекінської капусти;
  • 80 г соєвого м’яса;
  • спеції;
  • 150 мл окропу;
  • 250 г борошна;
  • сіль і рослинне масло.

Етапи підготовки:

  • З окропу, борошна, дрібки солі і 30 мл соняшникової олії замішується тісто.
  • М’ясо проварюється в підсоленій воді 15 хвилин і відкидається на друшляк.
  • Морква нарізати тонкими, а картопля товстими кружечками. З капусти готується соломка.
  • У каструлю з товстим дном вливається трохи олії, на яке викладаються морквяні кружечки. Зверху на них розподіляється м’ясо і приправляється.
  • Далі викладаються шари капусти і картоплі, кожен з яких солиться.
  • У каструлю вливається вода таким чином, щоб вона була на рівні половини овочів. Вміст вариться близько 15 хвилин до готовності картоплі.
  • Тісто розкочується в тонкий пласт і з нього нарізаються ромбики, які проварюються 2 хвилини в киплячій підсоленій воді.
  • Салма (ромбики з тіста) відкидається на друшляк і обсмажується 2 хвилини на сковороді з куркумою.
  • Обсмажені заготовки викладаються на картоплю, після чого страва перемішується і настоюється під закритою кришкою близько 10 хвилин.

Фарширований перець з соєвим м’ясом

Вітамінний і дієтичний фарширований перець, готується з використання наступних інгредієнтів:

  • 700 г соєвого фаршу;
  • 1 морквини;
  • цибулини;
  • 70 г томатної пасти;
  • 100 г рису;
  • 10 штук болгарського перцю;
  • рослинної олії;
  • солі і приправ.

Покрокова інструкція полягає в наступному:

  • Перець промивається, звільняється від внутрішньої частини і насіння.
  • Соєвий фарш готується по інструкції, зазначеної на упаковці. Моркву і цибулю подрібнюються. Рис відварюється в підсоленій воді.
  • Овочі обсмажуються на сковороді, куди через 5 хвилин викладається фарш, а ще через 7 хвилин – рис.
  • Фарш солиться і приправляється.
  • Перець фарширується начинкою, після чого викладається в каструлю з товстим дном.
  • Овочі заливаються водою з розведеною в ній томатною пастою.
  • Блюдо солиться, приправляється і гаситься на повільному вогні до готовності.

Завдяки такому чудовому джерела рослинного білка, як соєве м’ясо, господиням немає необхідності ламати голову над питанням. як урізноманітнити пісне або дієтичне меню. На його основі можна приготувати безліч страв, з якими раціон ніколи не буде нудним.