Традиційне Хе з кальмарів
Рецепт для любителів корейської кухні і кальмарів.
Для нього знадобиться:
- кальмари – 600 г;
- соєвий соус – 8 ст. л.;
- морква – 2 шт.;
- перець мелений (червоний) – 2 с. л.;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль – 1 ч. л;
- масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
- Чистимо тушки кальмарів і викладаємо в глибоку каструлю. Повністю закриваємо водою і доводимо до кипіння. Варимо рівно 3 хвилини.
- Охолоджуємо варені кальмари і нарізаємо середньої соломкою.
- Моркву тремо на «корейської» тертці, посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини. Потім віджимаємо виділився з овоча сік.
- Цибулю нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді, помішуючи час від часу.
- Перемішуємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо соєвим соусом і перцем. Залишаємо в холодильнику на півдня.