Соєвий соус 9 рецептів з використанням соусу

Як готується соєвий соус

Спочатку страви з риби готували з додаванням соєвих бобів. З часом з них навчилися робити соус. Він був досить густим і дорогим, тому в нього стали додавати воду в цілях економії.

Згідно працям писарів Стародавнього Китаю, найкращий соус готується повним виварювання бобів з додаванням такої ж кількості ячменю або пшениці. В кінці приготування все це заливається сіллю і водою. Потім маса повинна залишитися бродити на три – чотири місяці. Пшеницю або ячмінь додають до складу з-за присутності в цих злаках грибка кодзі, який змушує сусло бродити.

Зважаючи відносної простоти процесу приготування соусу, можна спробувати зробити його самостійно. Як готується соус? Досить просто.

Для цього знадобиться:

  • соя – 100 г;
  • бульйон – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • масло вершкове – 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.

Процес приготування виглядає так:

  • Відварюємо боби до повної готовності і перетираємо масу через сито або подрібнюємо до пюре в блендері.
  • Додаємо в масу бульйон і вершкове масло, сіль і борошно.
  • Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і постійно помішуємо. Соус готовий.
Дивіться також:  Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху