Як готується соєвий соус
Спочатку страви з риби готували з додаванням соєвих бобів. З часом з них навчилися робити соус. Він був досить густим і дорогим, тому в нього стали додавати воду в цілях економії.
Згідно працям писарів Стародавнього Китаю, найкращий соус готується повним виварювання бобів з додаванням такої ж кількості ячменю або пшениці. В кінці приготування все це заливається сіллю і водою. Потім маса повинна залишитися бродити на три – чотири місяці. Пшеницю або ячмінь додають до складу з-за присутності в цих злаках грибка кодзі, який змушує сусло бродити.
Зважаючи відносної простоти процесу приготування соусу, можна спробувати зробити його самостійно. Як готується соус? Досить просто.
Для цього знадобиться:
- соя – 100 г;
- бульйон – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- масло вершкове – 2 ст. л.;
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
Процес приготування виглядає так:
- Відварюємо боби до повної готовності і перетираємо масу через сито або подрібнюємо до пюре в блендері.
- Додаємо в масу бульйон і вершкове масло, сіль і борошно.
- Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і постійно помішуємо. Соус готовий.