Курка в соєвому соусі на сковороді
Курочка по цьому рецепту виходить дуже соковитою, з ніжним смаком і ароматом.
Для його виконання потрібно:
- курка (або її частини) – 1кг;
- сіль і мелений чорний перець – за бажанням;
- ріпчаста цибуля – 2 середніх цибулини;
- масло (бажано, з оливок) – 1,5 ст. л.;
- соєвий соус – 120 мл;
- трави і інші приправи – за смаком.
Готуємо так:
- Курячі частини вимиваємо і знімаємо шкірку.
- Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і з’єднуємо в окремій ємності з підготовленою курятиною. Все ретельно перемішуємо.
- Готуємо заливку. Змішуємо масло, соєвий соус, перець і доступні приправи для курки. Перемішуємо. Потрібно уважно поставитися до кількості солі, оскільки соєвий соус дуже солоний.
- Заливаємо курку частиною маринаду, перемішуємо руками і залишаємо просочуватися на 2 – 6 годин. Можна лишатися заготовки з вечора на ранок.
- Готуємо курку в глибокій сковороді. На розпечене дно викладаємо курятину з цибулею в маринаді. Обсмажуємо м’ясні шматочки з різних боків до золотистої скоринки.
- Додаємо решту маринаду, накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини. Можна періодично помішувати. Курка в соєвому соусі на сковороді готова.
Ціла курка в соєвому соусі в духовці готується за таким же рецептом.