Соєвий соус 9 рецептів з використанням соусу

Курка в соєвому соусі на сковороді

Курочка по цьому рецепту виходить дуже соковитою, з ніжним смаком і ароматом.

Для його виконання потрібно:

  • курка (або її частини) – 1кг;
  • сіль і мелений чорний перець – за бажанням;
  • ріпчаста цибуля – 2 середніх цибулини;
  • масло (бажано, з оливок) – 1,5 ст. л.;
  • соєвий соус – 120 мл;
  • трави і інші приправи – за смаком.

Готуємо так:

  • Курячі частини вимиваємо і знімаємо шкірку.
  • Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і з’єднуємо в окремій ємності з підготовленою курятиною. Все ретельно перемішуємо.
  • Готуємо заливку. Змішуємо масло, соєвий соус, перець і доступні приправи для курки. Перемішуємо. Потрібно уважно поставитися до кількості солі, оскільки соєвий соус дуже солоний.
  • Заливаємо курку частиною маринаду, перемішуємо руками і залишаємо просочуватися на 2 – 6 годин. Можна лишатися заготовки з вечора на ранок.
  • Готуємо курку в глибокій сковороді. На розпечене дно викладаємо курятину з цибулею в маринаді. Обсмажуємо м’ясні шматочки з різних боків до золотистої скоринки.
  • Додаємо решту маринаду, накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини. Можна періодично помішувати. Курка в соєвому соусі на сковороді готова.

Ціла курка в соєвому соусі в духовці готується за таким же рецептом.

Дивіться також:  Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху