Соєвий соус 9 рецептів з використанням соусу

Рецепт приготування свинини

Нижче запропонований хороший варіант страви, яке зможе урізноманітнити нудний домашнє меню. М’ясо виходить в міру соковитим і жирним. Соєвий соус надає йому вишуканість і тонкий смак.

Для приготування знадобиться:

  • свинина (бажано, шия) – 1 кг;
  • сушені приправи – 1 ч. л.;
  • соєвий соус – 200 мл;
  • кунжут – 2,5 ч. л.;
  • білий лук – 4 шт.;
  • рослинна олія (для смаження);
  • часник – 7 – 8 зуб;
  • вода – півсклянки;
  • крохмаль – 1,5 ч. л.

Покроковий процес:

  • Промиваємо і м’ясо обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на невеликі шматочки.
  • У глибоку миску викладаємо свинину і заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися в холодильнику на півгодини.
  • Цибулю нарізаємо не тонкими кільцями, а часник, навпаки, тонкими пластинками. Не рекомендується тиснути або терти його на тертці.
  • Гріємо рослинне масло на розпеченій сковороді. Викладаємо в нього свинину і заливаємо маринадом, в якому вона просочувалася. Готуємо 6 – 7 хвилин під кришкою. Періодично перевертаємо м’ясо.
  • Додаємо цибулю і часник. Тушкуємо ще 6 хвилин.
  • У склянку з водою додаємо крохмаль і перемішуємо. Виливаємо воду в сковороду, додаємо кунжут і трави. Ретельно розмішуємо склад і тушкуємо м’ясо ще близько півгодини на маленькому вогні.

Свинина в соєвому соусі буде готова, як тільки вся рідина вбереться, і м’ясо стане м’яким і соковитим

Дивіться також:  Локшина Ширатаки (Shirataki): що це таке, як готувати? Склад, калорійність та 8 рецептів страв японської локшини
Прокрутка до верху