Рецепт приготування свинини
Нижче запропонований хороший варіант страви, яке зможе урізноманітнити нудний домашнє меню. М’ясо виходить в міру соковитим і жирним. Соєвий соус надає йому вишуканість і тонкий смак.
Для приготування знадобиться:
- свинина (бажано, шия) – 1 кг;
- сушені приправи – 1 ч. л.;
- соєвий соус – 200 мл;
- кунжут – 2,5 ч. л.;
- білий лук – 4 шт.;
- рослинна олія (для смаження);
- часник – 7 – 8 зуб;
- вода – півсклянки;
- крохмаль – 1,5 ч. л.
Покроковий процес:
- Промиваємо і м’ясо обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо на невеликі шматочки.
- У глибоку миску викладаємо свинину і заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися в холодильнику на півгодини.
- Цибулю нарізаємо не тонкими кільцями, а часник, навпаки, тонкими пластинками. Не рекомендується тиснути або терти його на тертці.
- Гріємо рослинне масло на розпеченій сковороді. Викладаємо в нього свинину і заливаємо маринадом, в якому вона просочувалася. Готуємо 6 – 7 хвилин під кришкою. Періодично перевертаємо м’ясо.
- Додаємо цибулю і часник. Тушкуємо ще 6 хвилин.
- У склянку з водою додаємо крохмаль і перемішуємо. Виливаємо воду в сковороду, додаємо кунжут і трави. Ретельно розмішуємо склад і тушкуємо м’ясо ще близько півгодини на маленькому вогні.
Свинина в соєвому соусі буде готова, як тільки вся рідина вбереться, і м’ясо стане м’яким і соковитим