Спагетті можна подавати не тільки як гарнір, але і зробити на їх основі самостійне блюдо. Макаронні вироби чудово поєднуються з усіма видами м’яса, рибою, овочами, зеленню й іншими продуктами. У цій рубриці ми розглянемо 7 рецептів приготування спагеті з грибами.
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Це один з найпоширеніших способів приготування страви. Щоб воно вийшло смачним, потрібно серйозно підійти до вибору макаронних виробів. Вони повинні бути якісними і не найдешевшими. Крім того, потрібно звернути увагу на склад. Спагетті, які не розповзуться при варінні, зроблені з твердих сортів пшениці.
Для приготування страви знадобляться такі продукти:
- пакування макаронних виробів;
- 0,7-0,8 кг грибів;
- ріпчаста цибуля;
- 0,3-0,4 л вершків;
- сіль і приправи.
Як зробити спагеті з грибами у вершковому соусі:
- Нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо до готовності.
- Варимо спагетті, промиваємо і відціджуємо від води.
- Додаємо макаронні вироби в сковороду з грибами і цибулею, солимо, приправляємо і перемішуємо.
- Тонкою цівкою вливаємо вершки, закриваємо кришкою і залишаємо страву трошки протушкувати.
Не варто тримати спагетті з соусом на плиті занадто довго. Всі інгредієнти до моменту додавання вершків вже готові, тому досить дочекатися, поки соус закипить, а через кілька хвилин прибрати сковороду з конфорки.
З додаванням курки
Існує чимало людей, які не визнають другі страви, в яких відсутня м’ясо. У цій ситуації можна зробити спагетті з куркою і грибами. При цьому краще взяти не тушку, а філе птиці, але якщо його в холодильнику не знайшлося, підійдуть і будь-які її частини.
Потрібні такі складові:
- пачка спагетті;
- 0,6-0,7 кг курятини;
- 0,5 кг грибів;
- цибулина;
- пара морквин;
- часникові зубчики;
- сіль і приправи.
Як зробити блюдо:
- Нарізаємо курятину невеликими шматочками. Якщо використовується філе, краще нашаткувати його так, як на бефстроганов – довгими і тонкими смужками.
- Кладемо м’ясо в сковороду і починаємо обжарку на повільному вогні.
- Поки зарум’янюється курятина, чистимо і подрібнюємо цибулю, моркву, часникові зубчики і гриби, а потім додаємо їх до м’яса, солимо і перчимо.
- Відварюємо спагетті, промиваємо, зливаємо рідину, і коли всі знаходяться в сковороді інгредієнти будуть готові, додаємо їх в блюдо.
- Обережно перемішуємо вміст ємності, накриваємо посуд кришкою.
Через кілька хвилин можна буде знімати страву з вогню і розкладати по тарілках. А щоб порції виглядали красиво, варто посипати їх подрібненою зеленню або прикрасити пір’ям зеленого лука.
Зі сметанною підливою
Страва буде більш соковитим, якщо зробити його з підливою. Для цих цілей можна використовувати різні продукти, але в конкретному рецепті ми розглянемо, як готувати спагеті з грибами в сметанному соусі.
Для роботи знадобляться:
- макаронні вироби;
- 0,5-0,6 кг грибів;
- ріпчаста цибуля;
- часник;
- 0,1 кг сметани;
- трохи води або бульйону;
- зелень;
- сіль і приправи.
Як готувати страву:
- Подрібнюємо гриби і цибулю, смажимо на сковороді.
- Варимо спагетті, промиваємо, відціджуємо, додаємо в блюдо.
- Делікатно перемішуємо склад, посипавши сіллю і спеціями.
- Змішуємо сметану з тиском часником, розвести невеликою кількістю води або бульйону.
- Вводимо соус до страви, знову обережно заважаємо його лопаткою, а потім закриваємо кришку сковороди.
Коли сметанний соус закипить, знадобиться посипати спагеті з грибами, рубаною зеленню і потримати на вогні ще недовго.
Смачні спагеті з грибами і беконом
Спагеті з грибами стануть більш поживними і поживними, якщо додати до них бекон. А щоб блюдо не здавалася занадто нудотним і жирним, варто відтінити його смак гострим томатним соусом.
Для роботи потрібні будуть такі складові:
- пачка спагетті;
- 0,3-0,4 г бекону;
- 0,4 кг грибів;
- цибулина;
- морква;
- часник;
- кілька помідорів;
- пекучий перець (стручок або порошкова приправа);
- зелень за бажанням;
- сіль.
Як готувати страву:
- Нарізаємо бекон і даємо йому трохи підсмажитися на сковороді.
- Додаємо в ємність подрібнену цибулю і терту моркву, насипаємо порізані гриби.
- Підсолюємо суміш, перемішуємо і смажимо, поки гриби не будуть готові.
- Відварюємо спагетті, промиваємо під холодною водою, викладаємо в друшляк.
- Ошпарюємо окропом помідори, м’якоть подрібнюємо на тертці, змішуємо з часником і пекучим перцем, а потім виливаємо в грибну зажарку і чекаємо, поки рідина закипить.
- Після закипання вводимо макаронні вироби, перемішуємо блюдо і тушкуємо під кришкою не більше 5 хвилин.
Під час подачі потрібно посипати порції подрібненою зеленню. Краще, якщо це буде кінза або базилік, тому як вони мають яскраво вираженим смаком і ароматом, що додасть пікантні нотки страви.
Покроковий рецепт з сиром
Це блюдо краще готувати в духовці, взявши жароміцний посуд з високими бортиками.
Для роботи знадобляться такі інгредієнти, кількість яких залежить від розміру ємності:
- спагеті;
- гриби;
- цибуля;
- сметана;
- твердий сир;
- сіль і спеції.
Як зробити блюдо:
- Варимо спагетті, промиваємо, залишаємо в друшляку відціджуватися від води.
- Обсмажуємо гриби з цибулею, наприкінці готування додаємо трохи сметани.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, заправляємо спеціями.
- Викладаємо масу в змащену жиром ємність, розрівнюємо і посипаємо тертим сиром.
- Ставимо страву в розігріту духовку. Виймати його можна, коли сирна скоринка розплавиться і стане світло-золотистої.
На замітку. Багато господинь використовують духовий відсік як шафа для зберігання сковорідок та інших ємностей, і приготування страви таким способом припускає вилучення цих предметів. Якщо не хочеться зайвих турбот, можна зробити запіканку зі спагеті з грибами і сиром не в духовці, а в мікрохвильовій печі, підібравши підходящу ємність.
Готуємо з помідорами
Це ще один спосіб приготування страви в духовці.
Для роботи знадобляться наступні продукти (кількість яких визначається з розміру посуду для запікання):
- спагеті;
- гриби;
- цибулина;
- морквина;
- зубці часнику;
- помідори;
- твердий сир;
- куряче яйце;
- сіль і приправи.
Як готувати страву:
- Готуємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо, відціджуємо, потім змішати з сирим яйцем, сіллю і приправами.
- Смажимо гриби з цибулевої нарізкою, часником та морквою до готовності, не забувши підсолити і приправити.
- Ріжемо кружальцями помідори, подрібнюємо на тертці твердий сир.
- У вогнетривку ємність, попередньо натертий жиром, викладаємо макаронні вироби і ретельно розрівнюємо.
- На спагетті маємо засмажку з грибів та овочів, рівномірно розподіляючи по поверхні.
- Прикрашаємо блюдо кружечками помідорів, посипаємо тертим сиром і ставимо в піч.
Коли запіканка буде готова, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне, а потім розділити на порції і викласти їх у тарілки. Можна декорувати блюдо маслинами або оливками без кісточок, а також гілочками петрушки або пір’ям зеленого лука.
Паста з грибами і фаршем
З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, оскільки більшість інгредієнтів потрібно подрібнити на м’ясорубці.
Для роботи потрібні такі продукти:
- 0,6 кг м’ясної м’якоті або філе птиці;
- 0,4 кг грибів;
- пара цибулин;
- 1-2 великих морквин;
- часник;
- 3-4 помідора;
- спагеті;
- сіль і приправи.
Як готувати пасту з фаршем і грибами:
- Прокручуємо в м’ясорубці свинину, яловичину або птицю, а потім відправляємо фарш на сковороду.
- В цьому ж агрегаті подрібнюємо порізані цибулини, моркви і зубчики часнику.
- Смажимо фарш, поки він не стане розсипчастим, а потім вводимо підготовлені овочі і посипаємо масу сіллю і спеціями.
- Через 5-7 хвилин додаємо порізані гриби і смажимо, поки вони не будуть готові.
- Знімаємо шкірку з помідорів, попередньо обшпаривши плоди, і пюрируем м’якоть на тертці або в блендері, після чого кладемо в сковороду.
- Тушкуємо суміш під кришкою, а поки вона доходить до готовності, варимо і промиваємо спагетті.
- Перемішуємо макаронні вироби з вмістом сковорідки, а через кілька хвилин, знімаємо з вогню.
Можна не з’єднувати підготовлені складові і викласти на тарілку спочатку спагетті, а зверху помістити суміш з фаршу, грибів і овочів.
Використовуючи наведені рецепти, можна створювати з простих продуктів приголомшливо смачні страви. Випробувавши різні способи приготування спагеті з грибами, кожна господиня обов’язково знайде варіант, який найбільше сподобається їй і домочадцям.