Готуємо з помідорами
Це ще один спосіб приготування страви в духовці.
Для роботи знадобляться наступні продукти (кількість яких визначається з розміру посуду для запікання):
- спагеті;
- гриби;
- цибулина;
- морквина;
- зубці часнику;
- помідори;
- твердий сир;
- куряче яйце;
- сіль і приправи.
Як готувати страву:
- Готуємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо, відціджуємо, потім змішати з сирим яйцем, сіллю і приправами.
- Смажимо гриби з цибулевої нарізкою, часником та морквою до готовності, не забувши підсолити і приправити.
- Ріжемо кружальцями помідори, подрібнюємо на тертці твердий сир.
- У вогнетривку ємність, попередньо натертий жиром, викладаємо макаронні вироби і ретельно розрівнюємо.
- На спагетті маємо засмажку з грибів та овочів, рівномірно розподіляючи по поверхні.
- Прикрашаємо блюдо кружечками помідорів, посипаємо тертим сиром і ставимо в піч.
Коли запіканка буде готова, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне, а потім розділити на порції і викласти їх у тарілки. Можна декорувати блюдо маслинами або оливками без кісточок, а також гілочками петрушки або пір’ям зеленого лука.