Спагеті з грибами у вершковому соусі – 8 рецептів приготування

Не знаєте яке ніжне м’яке вишукане блюдо подати на стіл, приготуйте спагеті з грибами у вершковому соусі. Готувати це дуже смачне ласощі нескладно, але його можна подати і гостям на святковий стіл або просто урізноманітнити їм буденний обід.

Класичні спагеті з грибами у вершковому соусі

Що потрібно взяти:

  • гриби свіжі – 1 кг;
  • сіль – 12 г;
  • спагетті – 0,4 кг;
  • борошно пшеничного сорту – 20 г;
  • три пучечки чорного перцю;
  • вершки – 0,5 л.

Поетапне приготування:

  • У каструлю з киплячою підсоленою водою кладемо пасту і варимо до розм’якшення, споліскують проточною водою.
  • Свіжі промиті гриби шаткуємо пластиками і додаємо в каструлю. Тримаємо продукти під кришкою до появи грибний рідини.
  • З’єднуємо борошно з вершками і наливаємо суміш у посуд з грибами. Додаємо трохи солі, перемішуємо.
  • Залишилося розкласти по тарілочках ніжні спагетті і залити їх грибами з вершками. Смак приголомшливий.

З печерицями і курячим філе

Спагетті вийдуть більш поживними і в той же час ніжними, якщо додати в блюдо шматочки м’якого курячого м’яса. До того ж гриби, курку і вершки – найкраще поєднання.

Вам знадобляться:

  • одна цибулина;
  • печериці – 0,3 кг;
  • сіль за смаком;
  • філе курки – 2 шт.;
  • базилік мелений – 1 щіпка;
  • вершки – 0,2 л;
  • спагетті – 0,4 кг;
  • олія рафінована – 30 мл;
  • мелений перець – 2 щіпки;
  • сир твердого сорту – 150 р.

Алгоритм дій:

  • Варимо в трьох літрах підсоленої води спагетті з 20 мл рафінованої олії.
  • Очищену цибулину шаткуємо півкільцями.
  • Промиті печериці кришимо на часточки і підсмажити їх на сковороді з маслом протягом 7 хвилин.
  • Додаємо до грибів порізану цибулю і смажимо продукти ще 10 хвилин.
  • Філе порізати на середні шматочки і пересипати в сковороду з грибами та цибулею.
  • Насипаємо мелений перець, сіль, наливаємо вершки. Всі разом згасимо протягом 20 хвилин. До цього часу курка встигне стати м’якою.
  • Насипаємо до неї подрібнений сир, мелений базилік, тримаємо на вогні ще 3 хвилини і вимикаємо.
  • З’єднуємо готові спагетті і вміст сковороди.
Дивіться також:  Смажений гарбуз на сковороді – 7 рецептів

З білими грибами

Список інгредієнтів:

  • пів лимона;
  • паста – 0,25 кг;
  • шматочок масла – 45 г;
  • гриби білі – 0,25 кг;
  • пучок петрушки;
  • сіль за смаком;
  • головка цибулі;
  • вершки – 0,25 л;
  • мелений чорний перець – 12 м;
  • оливкова олія – 60 мл;
  • часникові зубчики – 2 шт.

Як зробити спагетті з білими грибами:

  • Білі гриби мити не потрібно, просто вологим ножем зчищають бруд і шаткуємо середніми шматочками.
  • Очищену цибулину порізати дрібними кубиками, продавити в пресі часник.
  • Варимо макаронні вироби у воді, заздалегідь налив у неї 18 мл оливкової олії і посоливши.
  • З’єднуємо в сковороді обидва види олії, підсмажити в них шматочки часнику і цибулі 3 хвилини.
  • Зсипаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин. Після цього доливаємо вершки і готуємо грибний соус протягом 5 хвилин.
  • Готову пасту додаємо до вершкової підливі, наливаємо 100 мл води після спагетті, сік половинки лимона, посічену петрушку, перець і закінчуємо нашу готування протягом 2 хвилин.

Спагеті з грибами в вершково-сирному соусі

Склад рецепта:

  • подрібнений чорний перець – 5 р;
  • паста – 130 г;
  • плавлений сир – 95 г;
  • сіль – 10 г;
  • печериці – 0,2 кг;
  • дві часточки часнику;
  • вершки – 0,2 л;
  • одна цибулина.

Готуємо в вершково-сирному соусі:

  • Першим ділом в каструлю з киплячою водою запускаємо спагетті і варимо їх протягом 8 хвилин. В кінці залиште 50 мл води з приготовленої пасти.
  • Помиті гриби ріжемо пластинками, цибулю – маленькими шматочками.
  • На дно прогрітій сковороді без масла кидаємо гриби, насипаємо трохи солі і підсмажити, постійно заважаючи ложкою.
  • Коли грибна рідина випарується, наливаємо олію, додаємо перець, продавлений часник, сіль і продовжуємо готування.
  • Доливаємо вершки і готуємо 5 хвилин.
  • Залишилося додати плавлений сир, почекати, поки він змішається з іншими продуктами, вивалити в сковороду спагетті і ніжне вишукану страву можна подавати на стіл.
Дивіться також:  Гречка з тушонкою – 8 рецептів смачного приготування

Готуємо в мультиварці

Вам знадобиться:

  • гриби – 0,5 кг;
  • сіль – 18 г;
  • вершки – 0,25 л;
  • часникові зубчики – 2 шт.;
  • вода – 1 л;
  • паста – 220 г;
  • шматок масла 75 г;
  • мелений перець – 8 р.

Як приготувати пасту:

  • Приготуємо в мультиварці спагетті, залив в неї літр води і поставивши час – 20 хвилин. Не забудьте посолити.
  • Після того як перекласти готову пасту на друшляк, чашу від мультиварки необхідно помити.
  • Налити туди розтоплене масло і пасерувати на ньому подрібнений часник 1 хвилину.
  • Після цього кидаємо туди порізані пластикам печериці і продовжувати смажити 10 хвилин.
  • Наливаємо вершки і готуємо ще 5 хвилин. Висипаємо в каструлю спагетті, продукти перемішуємо і подаємо гостям.

З креветками

Компоненти рецепту:

  • окріп – 80 мл;
  • макаронні вироби – 0,2 кг;
  • шматок вершкового масла – 0,1 кг;
  • петрушка свіжа – 20 г;
  • підготовлені креветки – 0,2 кг;
  • два часникового зубчики;
  • вершковий сир – 70 г;
  • печериці – 0,2 кг.

Покрокова інструкція:

  • Протягом 7 хвилин варимо пасту в солоній воді, обробляємо в друшляку.
  • На сковороді обсмажити в 30 грам розтопленого масла скибочки печериць. Коли гриби стануть м’якими, перекладіть їх в інший посуд.
  • На місце грибів у сковороду покладіть вершкове масло, насипте продавлений часник, додати вершковий сир, петрушку і готуйте продукти до отримання однорідної маси.
  • Через 5 хвилин додайте окріп, перемішайте, перекладете зварені гриби і креветки.
  • З’єднуємо вийшов дуже смачний соус зі спагеті і накривайте на стіл. Приємного апетиту!

З консервованими грибами

Список продуктів:

  • сметана – 30 г;
  • паста – 250 г;
  • дві часникові часточки;
  • головка цибулі;
  • законсервовані гриби – 170 г;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • вершки – 0,5 л.
Дивіться також:  Макарони Болоньєзе – 8 рецептів, як приготувати традиційне блюдо італійської кухні

Поетапне приготування:

  • На першому етапі відварюємо пасту протягом 10 хвилин.
  • На сковороду викладаємо з консервної банки гриби разом з соком і готуємо 10 хвилин.
  • Додаємо дрібно нарізані цибулю з часником і тушкуємо ще 5 хвилин.
  • Перекладаємо готову пасту, вливаємо вершки і викладаємо сметану. Вершковий соус для спагетті готовий.
  • Залишилося насипати трохи базиліка, інші приправи за бажанням і настояти страву протягом 5 хвилин.
Прокрутка до верху