Не знаєте яке ніжне м’яке вишукане блюдо подати на стіл, приготуйте спагеті з грибами у вершковому соусі. Готувати це дуже смачне ласощі нескладно, але його можна подати і гостям на святковий стіл або просто урізноманітнити їм буденний обід.
Класичні спагеті з грибами у вершковому соусі
Що потрібно взяти:
- гриби свіжі – 1 кг;
- сіль – 12 г;
- спагетті – 0,4 кг;
- борошно пшеничного сорту – 20 г;
- три пучечки чорного перцю;
- вершки – 0,5 л.
Поетапне приготування:
- У каструлю з киплячою підсоленою водою кладемо пасту і варимо до розм’якшення, споліскують проточною водою.
- Свіжі промиті гриби шаткуємо пластиками і додаємо в каструлю. Тримаємо продукти під кришкою до появи грибний рідини.
- З’єднуємо борошно з вершками і наливаємо суміш у посуд з грибами. Додаємо трохи солі, перемішуємо.
- Залишилося розкласти по тарілочках ніжні спагетті і залити їх грибами з вершками. Смак приголомшливий.
З печерицями і курячим філе
Спагетті вийдуть більш поживними і в той же час ніжними, якщо додати в блюдо шматочки м’якого курячого м’яса. До того ж гриби, курку і вершки – найкраще поєднання.
Вам знадобляться:
- одна цибулина;
- печериці – 0,3 кг;
- сіль за смаком;
- філе курки – 2 шт.;
- базилік мелений – 1 щіпка;
- вершки – 0,2 л;
- спагетті – 0,4 кг;
- олія рафінована – 30 мл;
- мелений перець – 2 щіпки;
- сир твердого сорту – 150 р.
Алгоритм дій:
- Варимо в трьох літрах підсоленої води спагетті з 20 мл рафінованої олії.
- Очищену цибулину шаткуємо півкільцями.
- Промиті печериці кришимо на часточки і підсмажити їх на сковороді з маслом протягом 7 хвилин.
- Додаємо до грибів порізану цибулю і смажимо продукти ще 10 хвилин.
- Філе порізати на середні шматочки і пересипати в сковороду з грибами та цибулею.
- Насипаємо мелений перець, сіль, наливаємо вершки. Всі разом згасимо протягом 20 хвилин. До цього часу курка встигне стати м’якою.
- Насипаємо до неї подрібнений сир, мелений базилік, тримаємо на вогні ще 3 хвилини і вимикаємо.
- З’єднуємо готові спагетті і вміст сковороди.
З білими грибами
Список інгредієнтів:
- пів лимона;
- паста – 0,25 кг;
- шматочок масла – 45 г;
- гриби білі – 0,25 кг;
- пучок петрушки;
- сіль за смаком;
- головка цибулі;
- вершки – 0,25 л;
- мелений чорний перець – 12 м;
- оливкова олія – 60 мл;
- часникові зубчики – 2 шт.
Як зробити спагетті з білими грибами:
- Білі гриби мити не потрібно, просто вологим ножем зчищають бруд і шаткуємо середніми шматочками.
- Очищену цибулину порізати дрібними кубиками, продавити в пресі часник.
- Варимо макаронні вироби у воді, заздалегідь налив у неї 18 мл оливкової олії і посоливши.
- З’єднуємо в сковороді обидва види олії, підсмажити в них шматочки часнику і цибулі 3 хвилини.
- Зсипаємо гриби і готуємо ще 6 хвилин. Після цього доливаємо вершки і готуємо грибний соус протягом 5 хвилин.
- Готову пасту додаємо до вершкової підливі, наливаємо 100 мл води після спагетті, сік половинки лимона, посічену петрушку, перець і закінчуємо нашу готування протягом 2 хвилин.
Спагеті з грибами в вершково-сирному соусі
Склад рецепта:
- подрібнений чорний перець – 5 р;
- паста – 130 г;
- плавлений сир – 95 г;
- сіль – 10 г;
- печериці – 0,2 кг;
- дві часточки часнику;
- вершки – 0,2 л;
- одна цибулина.
Готуємо в вершково-сирному соусі:
- Першим ділом в каструлю з киплячою водою запускаємо спагетті і варимо їх протягом 8 хвилин. В кінці залиште 50 мл води з приготовленої пасти.
- Помиті гриби ріжемо пластинками, цибулю – маленькими шматочками.
- На дно прогрітій сковороді без масла кидаємо гриби, насипаємо трохи солі і підсмажити, постійно заважаючи ложкою.
- Коли грибна рідина випарується, наливаємо олію, додаємо перець, продавлений часник, сіль і продовжуємо готування.
- Доливаємо вершки і готуємо 5 хвилин.
- Залишилося додати плавлений сир, почекати, поки він змішається з іншими продуктами, вивалити в сковороду спагетті і ніжне вишукану страву можна подавати на стіл.
Готуємо в мультиварці
Вам знадобиться:
- гриби – 0,5 кг;
- сіль – 18 г;
- вершки – 0,25 л;
- часникові зубчики – 2 шт.;
- вода – 1 л;
- паста – 220 г;
- шматок масла 75 г;
- мелений перець – 8 р.
Як приготувати пасту:
- Приготуємо в мультиварці спагетті, залив в неї літр води і поставивши час – 20 хвилин. Не забудьте посолити.
- Після того як перекласти готову пасту на друшляк, чашу від мультиварки необхідно помити.
- Налити туди розтоплене масло і пасерувати на ньому подрібнений часник 1 хвилину.
- Після цього кидаємо туди порізані пластикам печериці і продовжувати смажити 10 хвилин.
- Наливаємо вершки і готуємо ще 5 хвилин. Висипаємо в каструлю спагетті, продукти перемішуємо і подаємо гостям.
З креветками
Компоненти рецепту:
- окріп – 80 мл;
- макаронні вироби – 0,2 кг;
- шматок вершкового масла – 0,1 кг;
- петрушка свіжа – 20 г;
- підготовлені креветки – 0,2 кг;
- два часникового зубчики;
- вершковий сир – 70 г;
- печериці – 0,2 кг.
Покрокова інструкція:
- Протягом 7 хвилин варимо пасту в солоній воді, обробляємо в друшляку.
- На сковороді обсмажити в 30 грам розтопленого масла скибочки печериць. Коли гриби стануть м’якими, перекладіть їх в інший посуд.
- На місце грибів у сковороду покладіть вершкове масло, насипте продавлений часник, додати вершковий сир, петрушку і готуйте продукти до отримання однорідної маси.
- Через 5 хвилин додайте окріп, перемішайте, перекладете зварені гриби і креветки.
- З’єднуємо вийшов дуже смачний соус зі спагеті і накривайте на стіл. Приємного апетиту!
З консервованими грибами
Список продуктів:
- сметана – 30 г;
- паста – 250 г;
- дві часникові часточки;
- головка цибулі;
- законсервовані гриби – 170 г;
- щіпка сушеного базиліка;
- вершки – 0,5 л.
Поетапне приготування:
- На першому етапі відварюємо пасту протягом 10 хвилин.
- На сковороду викладаємо з консервної банки гриби разом з соком і готуємо 10 хвилин.
- Додаємо дрібно нарізані цибулю з часником і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Перекладаємо готову пасту, вливаємо вершки і викладаємо сметану. Вершковий соус для спагетті готовий.
- Залишилося насипати трохи базиліка, інші приправи за бажанням і настояти страву протягом 5 хвилин.