Готуємо з вершками
Соус з вершками відрізняється особливою ніжністю і ароматом, за які його по достоїнству оцінять навіть маленькі члени сім’ї.
Для підготовки знадобиться:
- 750 г телячого фаршу;
- шматочок вершкового масла;
- цибулина;
- 1 морква;
- черешок селери;
- стопка червоного вина;
- 800 г помідорів;
- 150 мл вершків;
- сир Пармезан для подачі;
- спагеті;
- трохи солі, перцю і зелені.
Звичайно, можна намагатися у всьому слідувати класичним рецептом, але Пармезан навряд чи знайдеться в кожному магазині. При необхідності, замініть його будь-яким твердим гарним солонуватим сиром.
Готується соус наступним чином:
- У глибоку сковороду з товстим дном викладаються на гаряче масло подрібнені цибулю, моркву і селеру.
- Коли овочі стануть м’якими, до них поміщається подрібнений фарш.
- Втрата фаршем рожевого відтінку свідчить про те, що прийшла пора додати вино, яке вливається тонкою цівкою і доводиться до кипіння.
- Після випаровування рідини до вмісту сковороди викладається томатна маса з ошкуренных помідор.
- Готується соус близько 2 годин, за 10 хвилин до завершення яких, до нього додаються вершки.
- Перед подачею спагетті болоньєзе притрушивается сиром.