Спагетті болоньєзе – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з вершками

Соус з вершками відрізняється особливою ніжністю і ароматом, за які його по достоїнству оцінять навіть маленькі члени сім’ї.

Для підготовки знадобиться:

  • 750 г телячого фаршу;
  • шматочок вершкового масла;
  • цибулина;
  • 1 морква;
  • черешок селери;
  • стопка червоного вина;
  • 800 г помідорів;
  • 150 мл вершків;
  • сир Пармезан для подачі;
  • спагеті;
  • трохи солі, перцю і зелені.

Звичайно, можна намагатися у всьому слідувати класичним рецептом, але Пармезан навряд чи знайдеться в кожному магазині. При необхідності, замініть його будь-яким твердим гарним солонуватим сиром.

Готується соус наступним чином:

  • У глибоку сковороду з товстим дном викладаються на гаряче масло подрібнені цибулю, моркву і селеру.
  • Коли овочі стануть м’якими, до них поміщається подрібнений фарш.
  • Втрата фаршем рожевого відтінку свідчить про те, що прийшла пора додати вино, яке вливається тонкою цівкою і доводиться до кипіння.
  • Після випаровування рідини до вмісту сковороди викладається томатна маса з ошкуренных помідор.
  • Готується соус близько 2 годин, за 10 хвилин до завершення яких, до нього додаються вершки.
  • Перед подачею спагетті болоньєзе притрушивается сиром.
Дивіться також:  Тефтелі в духовці – 7 рецептів
Прокрутка до верху