Найпростіше поєднання продуктів — спагетті з фаршем. Таке блюдо вдасться приготувати за лічені хвилини і при цьому ситно нагодувати велику родину. Фарш можна вибирати будь – та однокомпонентний і складовою.
Спагетті з фаршем і томатною пастою
Склад продуктів: половина моркви, 1 ст. ложка борошна, 30 г вершкового масла, 320 г спагетті, цибулина, 240 г будь-якого м’ясного фаршу, 2 ст. ложки томатної пасти, спеції, щіпка цукру, часник за смаком, сіль.
- Макаронні вироби варяться до повної готовності, відповідно до інструкції. Далі з них зливається вода, додається масло.
- У сковороді спочатку обсмажуються овочі. Потім лук і морква готуються разом з фаршем. Маса солиться, посипається спеціями, борошном.
- Коли продукти добре обсмажаться, до них викладається томатна паста. Вливається приблизно 2/3 гарячої води, що додається дрібка піску і роздавлений часник.
- Маса гаситься 8-9 хвилин на невеликому вогні.
- На тарілки порційно викладаються готові спагетті. Зверху розподіляється вийшов соус з м’ясом.
Можна прикрасити спагетті з фаршем і томатною пастою тертим сиром.
Традиційний варіант по-флотськи
Склад продуктів: 240-270 г спагеті, середня морквина, 2 великі ложки томат-пасти і масла оливи, часник за смаком, цибулина, півкіло домашнього змішаного фаршу (з курки та свинини), щіпка сушеного базиліка, сіль.
- Подрібнені овочі страхуються до рум’яності на оливковій олії. У сковорідку до них викладається подрібнений часник, сіль і спеції.
- Далі додається фарш. У результаті м’ясо повинно вийти рум’яним і розсипчастим. Потім воно заливають половиною склянки гарячої води з томат-пастою, і суміш гаситься під кришкою приблизно 12 хвилин.
- У сковорідку кладуть зварені до готовності і промиті макаронні вироби.
До столу спагеті по-флотськи подаються з подрібненою зеленню.
Домашній рецепт Болоньєзе
Склад продуктів: стандартна пачка спагетті, 330 г яловичого фаршу, 3 л готового курячого бульйону, суміш сухого чебрецю, орегано, білого перчика, цибулина, 270 г консервованих томатів, часник за смаком, 3 великі ложки томат-пасти, 70 г напівтвердого сиру, вершкове масло.
- Дуже дрібно нарубані цибулю з часником обсмажуються 3-4 хвилини. Сюди ж викладається фарш.
- Через 12-15 хвилин в сковорідку відправляються консервовані томати без шкірки. Їх потрібно розчавити виделкою.
- У сковорідку додаються приправи, сіль, томат-паста, трохи бульйону. При постійному помішуванні її вміст має перетворити в однорідну масу.
- Макаронні вироби готуються в курячому бульйоні, до них додається вершкове масло. Вони вирушають у невелику каструлю або сотейник. Зверху викладається вміст сковорідки і тертий сир. Маса залишається на плиті до того моменту, поки він повністю не розплавиться.
Традиційно подаються спагетті Болоньєзе з фаршем в одному великому блюді.
Паста з курячим фаршем
Склад продуктів: 270 г пасти, 180-220 г курячого фаршу, 2 часникові часточки, цибулина, сіль, прованські трави, масло вершкове.
- Макаронні вироби варяться в окропі.
- У казані з розігрітим вершковим маслом обсмажуються дрібно нарізану цибулю і часник. Сюди відразу додається сіль і приправи.
- Далі разом з овочевою піджаркою готується і фарш.
Коли м’ясо буде повністю готове, поверх нього викладаються макарони без рідини. Після перемішування інгредієнтів страву можна подавати до столу.
З додаванням грибів
Склад продуктів: 8 макаронних гнізд із спагетті, цибулина, 240 г будь-якого м’ясного фаршу, 2 солодких болгарських перцю, 40 г томат-пасти, 180 г заморожених грибів, кухонна сіль, приправи. Як приготувати спагетті з фаршем і грибами, розказано далі.
- Цибулю дрібно кришиться і пассируется на будь-якому маслі. Для цієї мети краще вибрати вершковий або топлений продукт. Тоді смак піджарки виходить більш насиченим.
- До овочу викладається фарш. Спочатку 3-4 хвилини триває обсмажування, після чого туди ж відправляється томат-паста і гриби. Можна влити в сковорідку трохи води.
- Суміш солиться, присипається приправами, після чого нудиться під кришкою 12-14 хвилин.
- За пару хвилин до готовності до інших складових відправляються бруски солодкого перцю. Коли овоч розм’якшиться, начинка для гнізд повністю готова.
- Макаронні вироби відварюють і розподіляються по листу, змазаним олією. Заготовки наповнюються начинкою.
Блюдо доводиться в духовці до повної готовності протягом 8-9 хвилин.
Запіканка з спагетті з фаршем
Склад продуктів: 320 г спагетті, морква, 5 великих яєць, біла цибулина, сіль, 230 г курячого фаршу, 60 г вершкового масла, 130 г напівтвердого або твердого сиру.
- Макарони відварюють до повної готовності, з них зливається вода і додається вершкове масло.
- Довільно подрібнені овочі обсмажуються в сковорідці до рум’яного кольору.
- Фарш солиться і з’єднується з остиглої піджаркою.
- Яйця окремо присаливаются і злегка збиваються. Сир крупно треться.
- У форму шарами викладаються макарони, то м’ясна начинка.
- Зверху продукти заливаються збитими яйцями і присипаються сиром.
Запіканка готується півгодини при температурі 180-190 градусів.
Паста карбонара з фаршем
Склад продуктів: пачка спагетті, дрібна сіль, 170 г шинки, цибулина, 170 г сиру, велике яйце, 270 г фаршу, 3 ст. ложки жирних вершків, щіпка орегано.
- Цибулю дрібно кришиться і обсмажується.
- До нього викладається фарш і брусочки шинки. Разом інгредієнти нудяться до готовності. Маса солиться і присмачується орегано.
- У сковорідку до піджарки відправляються вершки і тертий сир.
- Макаронні вироби відварюють, після чого вони перемішуються з збитим підсоленим яйцем. Треба трохи підігріти спагетті, щоб заливка схопилася.
- Вміст каструлі перекладається в сковороду.
Після перемішування паста з фаршем повністю готова.
Готуємо у вершковому соусі
Склад продуктів: 330 г спагеті, повний стакан жирних вершків і стільки ж білого вина, болгарський перець, 1 стебло селери, цибулина, півкілограма курячого фаршу, стручок чилі, 1-2 часточки часнику, сухий чебрець, оливкова олія.
- Подрібнену цибулю, солодкий і гострий перець страхуються на оливковій олії.
- Вводиться фарш, подрібнений часник і селеру.
- Хвилин через 6-7 можна вливати вино, солити і висипати спеції. Під кришкою отримана маса буде чекати близько півгодини.
- Коли рідина випарується, додаються вершки.
- Ще через 8-9 хвилин в соус викладаються відварені макаронні вироби.
Подається страва до столу гарячим.
Спагетті з фаршем та сиром
Склад продуктів: кіло свинячого фаршу, 420 г спагетті, 2 цибулини, літр жирного молока, половина пачки вершкового масла, 310 г напівтвердого сиру, 90 г борошна, сіль, щіпка мускатного горіха.
- Цибуля мельчится і обсмажується до рум’яності. До нього викладається фарш. Разом інгредієнти смажать до готовності м’яса.
- У сотейнику розтоплюється масло. У ньому обсмажується борошно до рум’яності.
- Спагетті варяться до напівготовності.
- Далі вливається молоко, додається сіль і мускатний горіх. Всипається тертий сир. Складові перемішуються.
- У форму шарами викладаються то спагетті, м’ясо. Кожен з них поливається соусом.
Страва запікається в духовці 17-20 хвилин.