Спагетті з креветками у вершковому соусі – сім нескладних рецептів

Головна страва італійців — макарони. І потрібно проявляти незвичайну кулінарну фантазію і вміння, щоб на їх основі готувати кожен день різну та смачну їжу. А адже це у них чудово виходить! Причому будь-макаронне страва має масу варіацій. Як, наприклад, і класика жанру — спагетті з креветками у вершковому соусі. Ми розповімо, як приготувати традиційні макарони в соусі і які можна придумати на його основі кулінарні шедеври.

Спагетті з креветками у вершковому соусі — базовий рецепт

Хороший соус — половина успіху. Навіть самі прості макарони заграють по-новому, якщо одягнути їх в чудовий соус з вершків. А якщо ще додати ароматних італійських трав і цього пармезану, ви отримаєте смак і аромат справжнього італійського блюда.

Отже, для даного рецепту знадобиться наступне:

  • спагеті або інші макарони твердих сортів — 450 г;
  • олія першого віджиму-3 ст. ложки;
  • королівські креветки — 600 г;
  • 3 невеликих зубчики свіжого часнику;
  • 350 г максимально жирних вершків;
  • спеції у вигляді чорного меленого перцю і солі;
  • зелень петрушки і базиліка.

Робиться це так.

  • Макарони відварюють. Можна використовувати будь-які види італійських макаронів або звичайні російські спагетті з борошна твердих сортів.
  • Поки вони варяться, готуємо соус. Обсмажуємо на олії нарізаний пластинками часник до рум’яних бочков, після чого його виймаємо і викидаємо.
  • У ароматне масло кладемо очищені креветки (можна брати з хвостиками, але тоді після обжарювання їх слід видалити) і обсмажуємо.
  • У сковороду виливаємо вершки і варимо все, помішуючи, до полугустого стану.
  • Залишилося додати сіль, перець і трави, все прокип’ятити і покласти в цей чудовий соус відварені макарони. Після, все перемішати і подавати до столу.

Рада! Макарони з креветками, як і інші варіанти італійської пасти, не терплять перетравлених спагетті. Аль-денте — цей спосіб варіння обов’язковий для італійців.

Однак наші співвітчизники не завжди розуміють цю трохи сыроватую консистенцію. Для них є непогана рекомендація — коли макарони готові до італійського «стану, вимкніть вогонь і влийте до них склянку холодної, а краще, крижаної води. Нехай трохи постоять, а потім їх треба відкинути, не промиваючи. В результаті макарони виходять м’якими і при цьому не перевареними завдяки тому, що вони «доходять» в гарячій, але не киплячій воді.

Дивіться також:  Булочки для гамбургерів – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Чорні спагетті з креветками у вершковому соусі

Пропонуємо приготувати екзотичний вид макаронів в соусі — чорні спагетті з креветками. Це блюдо готується з особливих макаронів, в які додано чорнило каракатиці. І хоча вигляд їх дещо незвичний, на смак вони дуже навіть цікаві. В них чути нотка чогось морського, а тому з ними ідеально виходить паста з морепродуктами.

Купуємо:

  • 250 г спагетті чорного кольору;
  • креветки очищені — 300 г;
  • вершки — 200 г;
  • лимон (потрібно половинка).

Ще потрібні маленький пучок петрушки, пара зубків часнику і пару ложок хорошого оливкової олії.

  • Поки варяться макарони, тушкуємо на олії розморожені креветки. Коли сік майже випарувався, додаємо вершки, роздавлений часник, сік половинки лимона, частина нарубаної петрушки і спеції.
  • Все перемішуємо, трохи уварюємо і з’єднуємо з макаронами.
  • Зелень зверху посипаємо для прикраси.

Варіант приготування з сиром

На основі базового рецепту можна приготувати самі різні варіанти соусу. Дуже приємна і пікантна заправка виходить з вершками і сиром.

В даному випадку радимо не дотримуватися суворих пропорцій, крім співвідношення креветок і макаронів 1х1.

Тобто якщо берете 200 г макаронів, то приблизно стільки ж, але не менше, візьміть і очищених креветок.

Крім них вам знадобляться:

  • шматочок пармезану;
  • півсклянки жирних вершків;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • трохи білого сухого вина;
  • масло вершкове;
  • часник;
  • італійські трави.

Готувати будемо так:

  • Після обжарювання часнику кладемо в масло креветки, попередньо розморожені в гарячій воді. Далі, відкидаємо їх, даємо стекти воді і відправляємо на сковороду. Туди ж йдуть сіль, перець, травички і вершки. Не забудьте всипати жменю натертого пармезану і влити вино.
  • Насолоджуємося, поки вся суміш булькає, виділяючи запаморочливі аромати, схожі з ароматами справжньої італійської тратторії.
  • В самому кінці кладемо готові макарони і прогріваємо. У тарілки розкладаємо готову пасту, зверху посипаємо її тертим сиром і прикрашаємо свіжим базиліком.
Дивіться також:  Котлети з курячого фаршу – 10 рецептів смачних і соковитих котлет

Цей рецепт готується з королівськими креветками, проте відмінно підійдуть і тигрові, а також звичайні дрібні. Важливо тільки дотримувати загальні пропорції продуктів.

Паста з морепродуктами в вершково-часниковому соусі

На півкіло морепродуктів в цьому рецепті береться 300 р спагеті, 250 г вершків, пару середнього розміру помідор, трохи часнику, сіль, сушений базилік і перець за смаком.

Робиться це блюдо так:

  • Відварюємо за рецептурою спагетті.
  • У сковороді на невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо розморожені морепродукти. Точніше, не обсмажуємо, а выпариваем з них рідина.
  • На тертці протираємо помідори або, звільнивши їх від шкірки, просто подрібнюємо блендером.
  • Томатну масу додаємо до морепродуктів і перемішуємо.
  • Приправляємо суміш сухим базиліком, перцем і сіллю, кладемо трохи дрібно нарізаного часнику.
  • Загасивши все разом хвилини три, додаємо вершки і знову тримаємо на вогні ще пару хвилин.
  • Викладаємо відварені спагетті і знову все перешиваємо.

Іноді радять таке блюдо посипати тертим сиром. Так ось, у справжніх італійських ресторанах не прийнято посипати сиром спагетті з морепродуктами. Чому — незрозуміло, але не прийнято і все.

З додаванням грибів

  • Поки варяться макарони (200 г), на сковороді розтопіть пару ложок вершкового масла і в ньому потушкуйте нарізані скибочками шампіньйони (200 г).
  • Вийміть гриби, додайте олії і покладіть в нього пару зубчиків розчавленого часнику.
  • Як тільки аромат часнику з’єднається з маслом, додайте 75 г м’якого вершкового сиру (можна «Філадельфія») і розминайте його, поки весь не розплавиться.
  • Всипати пару столових ложок рубаною петрушки і трохи сухого базиліка, додайте окропу, щоб вийшов в міру густий однорідний соус.
  • Сюди ж покладіть розморожені креветки (200 г) і гриби, згасите ще хвилини три.

Перекладіть готові макарони в соус, перемішайте і подавайте гостям або домашнім.

В томатно-вершковому соусі

Виражений вершковий смак тут поєднується з явною гостротою перцю чилі і ніжністю томатів.

Дивіться також:  Котлети пожарські – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Для цього рецепта краще взяти великі королівські креветки, а також купити такі продукти:

  • на 400 г креветок потрібно пачка 300 р спагеті;
  • стільки ж свіжих помідорів;
  • перець чилі 1 шт;
  • часник — кілька зубчиків;
  • літрова пляшка вершків;
  • 50 г тертого твердого сиру;
  • перець мелений червоний, сіль;
  • біле сухе вино — 150 мл

Пора приступати!

  • Поки варяться макарони, розігріту сковороду покладіть нарізаний перець, роздавлений часник, нарізану кубиками помідори без шкірки і мелений перець.
  • Влийте вино, притрусіть всі січеною зеленню і тушкуйте кілька хвилин.
  • Пора посолити, всипати тертий сир, влити вершки і довести до кипіння на малому вогні. Як тільки соус стане густіше, потрібно його зняти з вогню.
  • На іншій сковороді на малій кількості масла, що залишилося обсмажити дуже швидко креветки до скориночки і викласти в соус. Туди ж пора перекласти і готові макарони.

Подати блюдо слід зі свіжими гілочками базиліка.

Макарони з тигровими креветками

Розкішні креветки вимагають розкішного оздоблення.

Готуємо:

  • 200 г спагеті або іншої пасти;
  • пару помідор;
  • 1 червона цибулина;
  • 250 г очищених тигрових креветок;
  • 30 г оливок або маслин без кісточок;
  • 1 зубок часнику;
  • шматочок пармезану;
  • гілочки чебрецю;
  • трохи оливкової олії для обсмажування;
  • спеції і сіль за смаком;
  • зелень.

Починаємо кулінарне диво.

  • На маслі слід потримати чебрець, щоб ароматизувати його.
  • Зсунувши гілочки в сторону, потрібно обсмажити очищені креветки і вийняти їх на тарілку.
  • Нарізати овочі: помідори, цибулю, часник, а також оливки.
  • На сковороду додати масло і дати йому нагрітися. Потім в нього підсмажити чебрець з часником і видалити їх.
  • Покласти дрібно нарізану цибулю, через 3 хвилини помідори, а потім оливки і нарубану зелень.
  • Далі туди ж кладемо креветки. Кілька штук залишити для прикраси страви під кожну тарілку.

Тільки що відварені спагетті викладаємо порційно так, щоб утворилося свого роду гніздо. В його середину покладемо соус і зверху водрузим креветку. Для додаткового смаку не забудьте натерти зверху кожної порції потроху сиру.

Прокрутка до верху