Спагетті з куркою – це неймовірно просте у приготуванні блюдо, яке можна поєднувати з різноманітними соусами, роблячи його таким чином ще більш насиченим і цікавим.
Спагетті з куркою у вершковому соусі
Спагетті з куркою у вершковому соусі, це, мабуть, найпоширеніший варіант цієї страви, і він ідеально підходить для вечері.
Необхідні продукти:
- половина упаковки спагеті;
- одна цибулина;
- 0,1 літра вершків;
- приправи за своїм смаком;
- 1 – 2 шматочки курячого філе;
- ложка вершкового масла.
Процес приготування:
- Спагетті ставимо отвариваться до готовності відповідно до того, що вказано на упаковці. Після чого зливаємо їх.
- На сковороду покласти масло, потім нарізану цибулю і трохи обсмажуємо.
- Туди ж викладаємо промите і подрібнене на кубики філе, продовжуємо тримати його на вогні до рум’яності.
- Заливаємо вершки, кладемо будь-які спеції за своїм бажанням, перемішуємо і тушкуємо продукти пару хвилин на слабкому вогні.
- В отриманий соус додаємо готові спагетті, перемішуємо і подаємо до столу.
З додаванням грибів
Якщо класичний варіант вам вже набрид і хочеться хоч як його урізноманітнити, то зробіть спагетті з куркою і грибами.
Необхідні інгредієнти:
- упаковка спагеті;
- близько 200 грам грибів;
- будь-які приправи на свій смак;
- цибулина;
- 300 грам курячого філе.
Процес приготування:
- Подрібніть всі зазначені продукти на невеликі кубики, а спагетті відваріть до готовності, як зазначено на пачці.
- Спочатку трохи обсмажте цибулю, потім додайте гриби і курку. Тримайте все на сковороді, поки м’ясо не стане золотистого кольору, а з грибів не піде вся волога. Присипте м’ясо спеціями, виходячи зі свого смаку.
- Додайте до цієї суміші макарони, перемішайте склад, і страва готова.
З вершково-часниковим соусом
Для страви потрібно:
- 0,3 кг спагеті;
- шматочок курячого філе;
- сіль, перець та інші спеції;
- ложка вершкового масла;
- упаковка вершків (маленька);
- кілька зубчиків часнику, залежно від бажаної гостроти.
Процес приготування:
- Починаємо з варіння спагетті. Доводимо майже до готовності, так, щоб вони були злегка твердими.
- Масло прогріваємо і обсмажуємо на ньому нарізаний часник. Зверніть увагу, що його потрібно саме різати, а не тиснути.
- Як тільки колір пекучого інгредієнта стане рум’яним, прибираємо його і кладемо на звільнене місце курятину, яку теж попередньо подрібнили кубиками.
- Присипаємо м’ясо спеціями і смажимо кілька хвилин, після чого заливаємо вершки, кладемо трохи солі і чорного меленого перцю. Тушкуємо, зробивши маленький вогонь.
- Приблизно через 15 хвилин, коли курка і соус «дійдуть», змішуємо їх з спагетті і подаємо.
Спагетті з куркою в томатному соусі
Для страви потрібно:
- шматочок курячого філе;
- будь-які спеції;
- три помідора;
- 50 грам томатної пасти;
- два зубчики часнику;
- половина пачки спагетті.
Процес приготування:
- Помідори подрібнюємо. В ідеалі їх треба довести до стану пюре.
- Відправляємо отриману масу на сковороду, туди ж тиснемо часник і тушкуємо близько п’яти хвилин. Кладемо томатну пасту, приправи і готуємо ще стільки ж.
- Курку нарізаємо довільно, присипаємо шматочки спеціями і кладемо до томатного соусу. Тушкуємо ще 15 хвилин до готовності.
- В цей час варимо макарони, дотримуючись інструкції на упаковці.
- Потім перекладаємо їх до томатного соусу і добре перемішуємо, щоб він розподілився по всьому об’єму страви. Готово! Пора дегустувати.
В мультиварці
Необхідні продукти:
- половина пачки спагетті – 0,2 кг;
- приправи за бажанням;
- одна цибулина;
- дві ложки томатної пасти;
- 0,3 кг курячого філе;
- морквина.
Процес приготування:
- М’ясо подрібнюємо на шматки будь-якого розміру, розміщуємо їх на дно чаші і готуємо протягом 15 хвилин в режимі «Випічка».
- Через це час засипаємо до м’яса терту моркву і нарізану цибулю. Продовжуємо тримати продукти в цьому ж режимі ще п’ять хвилин.
- Все це заливаємо невеликою кількістю води, відразу ж присипаємо спеціями, додаємо томатну пасту, перемішуємо і черга спагетті.
- Їх теж кладемо в чашу до інших продуктів. Вода повинна злегка прикривати вміст ємності, тому, якщо потрібно, додайте ще трохи рідини.
- Відкрийте програму на «Макарони» або «Плов» і чекайте її закінчення.
Зі сметанною заправкою
Необхідні інгредієнти:
- шматочок курки, наприклад, філе;
- приправи за вашим бажанням;
- два зубчики часнику;
- 0,2 кг спагеті;
- одна цибулина;
- 100 грам сметани.
Процес приготування:
- Нарізаємо м’ясо. Також подрібнюємо цибулю і часник.
- Всі викладаємо на прогріту сковороду і смажимо кілька хвилин, поки курка не стане красивого кольору.
- Приправляємо інгредієнти спеціями, заливаємо сметану і перемішуємо для її рівномірного розподілу. Продовжуємо готувати, але вже на слабкому вогні.
- Варимо спагетті до готовності, додаємо їх до соусу і через пару хвилин блюдо буде готове до подачі.
В соєво-медовому соусі
Необхідні продукти:
- дві ложки меду;
- приправи;
- шматок курячого філе;
- половина упаковки спагеті або трохи більше;
- дві ложки соєвого соусу;
- по одній ложці оливкової і вершкового масел.
Процес приготування:
- Макарони поставте готуватися і зробіть це так, як зазначено на упаковці.
- В цей час розігрійте обидва види масла і додайте нарізану дрібно курятину. Заправте м’ясо спеціями, соєвим соусом, медом і тушкуйте близько 10 хвилин.
- Після закінчення цього часу туди ж відправте відварені спагетті і добре вимішайте. Потушкуйте майже готову страву ще, приблизно, 3 – 5 хвилин і знімайте його з плити.
З сиром Пармезан
Необхідні продукти:
- 0,3 кг спагеті;
- будь-які приправи за бажанням;
- шматок курячого філе середнього розміру;
- 100 грам Пармезану.
Безумовно, смак Пармезану неповторний. Але якщо цей вид сиру складно знайти в найближчому магазині, використовуйте будь-який інший не прісний сир твердих сортів.
Процес приготування:
- Блюдо почніть готувати, звичайно ж, з відварювання макаронів. Причому спагетті повинні бути м’якими, а злегка твердуватими.
- Курятину наріжте на невеликі порційні шматочки, присипте спеціями, (наприклад, сіллю, перцем або спеціальної готової приправою) і обсмажте на сковороді до красивого рум’яного кольору.
- Готові спагетті змішайте з м’ясом і при подачі присипте тертим Пармезаном. Можна і відразу натріть його весь, а потім розплавити в гарячих макаронах.
Описане страва стане смачним обідом або вечерею для всієї родини. Крім того, тверді сорти спагетті і куряче філе – це малокалорійні продукти, які показані при правильному харчуванні.