У вітчизняних господинь особливою популярністю користуються страви, що складаються з недорогих інгредієнтів і не вимагають багато часу на приготування. Одним з найкращих варіантів такого обіду або вечері стануть спагетті з куркою у вершковому соусі. Розглянемо 7 покрокових рецептів цієї страви.
Базовий рецепт спагетті з куркою у вершковому соусі
Це найпростіший варіант. Щоб приготувати спагетті з куркою по такому рецепту, потрібен мінімальний набір інгредієнтів. Для роботи знадобляться:
- будь-які частини курки;
- спагеті;
- вершки;
- сіль і відповідні до птиці приправи.
Як зробити блюдо:
- Відварюємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо і відкидаємо на друшляк.
- Розбираємо курятину, солимо і посипаємо спеціями, після чого обсмажуємо на сковороді або в іншій посудині з товстими стінками.
- Кладемо в ємність макаронні вироби, вводимо вершки і перемішуємо, а потім накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Увага! Щоб вигляд страви був привабливим, варто брати якісні спагетті, приготовані з твердих сортів пшениці. Такі вироби не «розповзуться» в процесі варіння і тушкування.
З додаванням грибів
Курку та гриби — це класичне поєднання, яке використовується при створенні багатьох видів страв. Щоб зробити спагетті з м’ясом птиці в вершково-грибному соусі, потрібні такі складові:
- курятина;
- гриби будь-якого виду;
- цибулина;
- пара морквин;
- вершки;
- спагеті;
- сіль і приправи.
Як готувати спагетті з куркою, грибами та вершками:
- Зварені в солоній воді макарони промиваємо і даємо стекти в друшляку.
- Курятину ріжемо невеликими шматками, солимо, посипаємо приправами і обсмажуємо на сковороді з обох сторін, а потім відкладаємо на тарілку.
- Припускаємо в цій же ємності подрібнену цибулю і терту моркву до м’якості, потім додаємо гриби.
- Посипаємо суміш сіллю і приправляємо спеціями, смажимо до готовності.
- Кладемо в сковороду курятину і спагетті, заливаємо блюдо вершками і даємо трохи потомитися на плиті.
Розклавши по тарілках блюдо, прикрасити його свіжою зеленню або пір’ям зеленого лука, а потім подати на стіл.
Готуємо з сиром
Жирні вершки можна з успіхом замінити вершковим плавленим сиром. А щоб соус для спагетті вийшов однорідним, цей інгредієнт потрібно розчинити в гарячій воді, перш ніж додавати в блюдо. Як доповнення до курки і макаронних виробів в цьому рецепті взята гарбузова м’якоть.
Для приготування такої страви знадобляться наступні продукти:
- курятина;
- спагеті;
- м’якоть гарбуза;
- цибуля;
- зубчики часнику;
- вершковий сир;
- очищена вода;
- гострі спеції і сіль.
Як приготувати спагетті з куркою і гарбузом з соусом з вершкового сиру:
- Кладемо в сковороду або каструлю порізану гарбузову м’якоть, подрібнену цибулю і часник, заливаємо невеликою кількістю води і тушкуємо до м’якості.
- Відварюємо макаронні вироби, промиваємо і відціджуємо, курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін.
- Розчиняємо вершковий сир у невеликій кількості гарячої води.
- Коли овочі протушатся до м’якості, складаємо їх блендер і пюрируем, потроху додаючи розплавлений у воді сир.
- З’єднуємо курятину з макаронними виробами, заливаємо цим соусом, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і недовго тушкуємо при закритій кришці.
Якщо немає гарбуза, можна використовувати для створення страви кабачки або моркву.
Спагетті з куркою в вершково-часниковому соусі
Тим, хто любить гострі і пікантні страви, сподобаються спагетті з куркою в вершково-часниковому соусі. Для приготування знадобляться такі продукти:
- курятина;
- спагеті;
- часник;
- вершки;
- зелень;
- спеції і сіль.
Як готувати страву:
- Варимо макаронні вироби, обдаємо холодною водою і залишаємо в друшляку стікати.
- Обсмажуємо підсолену і посипану спеціями курятину до готовності.
- Тиснемо в пресі часникові зубчики і додаємо до курки, а через кілька хвилин вливаємо вершки.
- Вводимо спагетті, перемішуємо блюдо, посипаємо зеленню і залишаємо ненадовго нудитися під кришкою.
Зелень можна додати в сковороду, а безпосередньо при подачі страви до столу.
В мультиварці
Щоб приготувати таку страву в мультиварці, краще взяти філе курки. В процесі роботи будуть потрібні наступні продукти:
- курятина;
- цибуля;
- часник;
- морква;
- спагеті;
- вершки;
- сіль і спеції.
Як зробити спагетті з курятиною у вершковому соусі в мультиварці:
- Ріжемо філе тонкими смужками і відправляємо в чашу мультиварки зарум’янитися.
- Коли м’ясо пустить сік, кладемо подрібнену моркву, цибулю і часник, продовжуємо смажити.
- Поки агрегат виконує задану роботу, відварюємо і промиваємо макаронні вироби.
- Закладаємо спагетті в чашу, вливаємо вершки, солимо і посипаємо спеціями блюдо, закриваємо кришку приладу.
Готувати страву потрібно 15-20 хвилин в залежності від моделі мультиварки, встановивши режим гасіння.
З курячим філе
Чудово відтіняє смак м’яса гостра гірчиця. Щоб зробити страву з додаванням цього соусу, знадобляться такі інгредієнти:
- філе курки;
- цибуля;
- спагеті;
- вершки;
- гірчичний соус;
- сушений кріп або базилік;
- сіль.
Як готувати страву:
- Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо обсмажуватися.
- Варимо макаронні вироби, промиваємо в холодній воді, даємо отцедиться в друшляку.
- Насипаємо до м’яса подрібнену цибулю і продовжуємо смажити, поки він не розм’якшиться, не забувши посолити блюдо.
- Розводимо гірчицю вершками і додаємо до курятині і цибулі, потім сиплемо сушений кріп або базилік, кладемо спагетті, перемішуємо і залишаємо недовго потушиться.
Рада. Перед тим, як ввести гірчицю в блюдо, необхідно спробувати її. Нерідко цей соус буває занадто «злим», і якщо покласти його більше, ніж потрібно, обід або вечеря буде практично неїстівним.
Спагетті з куркою в томатно-вершковому соусі
Ще один варіант популярного страви — це спагеті з куркою в томатно-вершковому соусі. Можна брати свіжі помідори, так і пюре. У цьому рецепті ми розглянемо спосіб приготування страви з томатною пастою. Для роботи знадобляться такі продукти:
- курятина;
- цибуля;
- часник;
- морква;
- кілька плодів солодкого перцю;
- томатна паста;
- вершки;
- спагеті;
- кінза;
- сіль і спеції.
Як готувати страву:
- Варимо макарони, обдаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.
- Обсмажуємо курятину з обох сторін, відкладаємо на тарілку.
- У тій же сковороді припускаємо подрібнену цибулю, часник, моркву і порізані болгарські перці. Якщо замість томатної пасти використовуються помідори, їх кладуть через деякий час після того, як інші овочі стануть м’якими.
- Розвести томатну пасту вершками так, щоб соус вийшов дуже густим.
- Перемішуємо м’ясо з овочевою засмажкою, вводимо спагетті і заливаємо блюдо соусом, після чого посипаємо зеленню і подаємо потомитися на плиті деякий час.
Коли все буде готово, не варто відразу ж розкладати спагеті по тарілках, потрібно дати страві постояти хоча б чверть години.
Наведені рецепти дозволяють створювати смачні страви з недорогих і доступних продуктів, не витрачаючи багато часу. Можна вносити корективи в ці способи приготування, експериментуючи з інгредієнтами на свій розсуд.