Спагетті з куркою в вершковому соусі – 7 покрокових рецептів

У вітчизняних господинь особливою популярністю користуються страви, що складаються з недорогих інгредієнтів і не вимагають багато часу на приготування. Одним з найкращих варіантів такого обіду або вечері стануть спагетті з куркою у вершковому соусі. Розглянемо 7 покрокових рецептів цієї страви.

Базовий рецепт спагетті з куркою у вершковому соусі

Це найпростіший варіант. Щоб приготувати спагетті з куркою по такому рецепту, потрібен мінімальний набір інгредієнтів. Для роботи знадобляться:

  • будь-які частини курки;
  • спагеті;
  • вершки;
  • сіль і відповідні до птиці приправи.


Як зробити блюдо:

  • Відварюємо спагетті в підсоленій воді, промиваємо і відкидаємо на друшляк.
  • Розбираємо курятину, солимо і посипаємо спеціями, після чого обсмажуємо на сковороді або в іншій посудині з товстими стінками.
  • Кладемо в ємність макаронні вироби, вводимо вершки і перемішуємо, а потім накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин.

Увага! Щоб вигляд страви був привабливим, варто брати якісні спагетті, приготовані з твердих сортів пшениці. Такі вироби не «розповзуться» в процесі варіння і тушкування.

З додаванням грибів

Курку та гриби — це класичне поєднання, яке використовується при створенні багатьох видів страв. Щоб зробити спагетті з м’ясом птиці в вершково-грибному соусі, потрібні такі складові:

  • курятина;
  • гриби будь-якого виду;
  • цибулина;
  • пара морквин;
  • вершки;
  • спагеті;
  • сіль і приправи.


Як готувати спагетті з куркою, грибами та вершками:

  • Зварені в солоній воді макарони промиваємо і даємо стекти в друшляку.
  • Курятину ріжемо невеликими шматками, солимо, посипаємо приправами і обсмажуємо на сковороді з обох сторін, а потім відкладаємо на тарілку.
  • Припускаємо в цій же ємності подрібнену цибулю і терту моркву до м’якості, потім додаємо гриби.
  • Посипаємо суміш сіллю і приправляємо спеціями, смажимо до готовності.
  • Кладемо в сковороду курятину і спагетті, заливаємо блюдо вершками і даємо трохи потомитися на плиті.
Дивіться також:  Яйця бенедикт – 3 рецепта приготування, класичний рецепт

Розклавши по тарілках блюдо, прикрасити його свіжою зеленню або пір’ям зеленого лука, а потім подати на стіл.

Готуємо з сиром

Жирні вершки можна з успіхом замінити вершковим плавленим сиром. А щоб соус для спагетті вийшов однорідним, цей інгредієнт потрібно розчинити в гарячій воді, перш ніж додавати в блюдо. Як доповнення до курки і макаронних виробів в цьому рецепті взята гарбузова м’якоть.

Для приготування такої страви знадобляться наступні продукти:

  • курятина;
  • спагеті;
  • м’якоть гарбуза;
  • цибуля;
  • зубчики часнику;
  • вершковий сир;
  • очищена вода;
  • гострі спеції і сіль.


Як приготувати спагетті з куркою і гарбузом з соусом з вершкового сиру:

  • Кладемо в сковороду або каструлю порізану гарбузову м’якоть, подрібнену цибулю і часник, заливаємо невеликою кількістю води і тушкуємо до м’якості.
  • Відварюємо макаронні вироби, промиваємо і відціджуємо, курятину обсмажуємо на сковороді з обох сторін.
  • Розчиняємо вершковий сир у невеликій кількості гарячої води.
  • Коли овочі протушатся до м’якості, складаємо їх блендер і пюрируем, потроху додаючи розплавлений у воді сир.
  • З’єднуємо курятину з макаронними виробами, заливаємо цим соусом, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і недовго тушкуємо при закритій кришці.

Якщо немає гарбуза, можна використовувати для створення страви кабачки або моркву.

Спагетті з куркою в вершково-часниковому соусі

Тим, хто любить гострі і пікантні страви, сподобаються спагетті з куркою в вершково-часниковому соусі. Для приготування знадобляться такі продукти:

  • курятина;
  • спагеті;
  • часник;
  • вершки;
  • зелень;
  • спеції і сіль.


Як готувати страву:

  • Варимо макаронні вироби, обдаємо холодною водою і залишаємо в друшляку стікати.
  • Обсмажуємо підсолену і посипану спеціями курятину до готовності.
  • Тиснемо в пресі часникові зубчики і додаємо до курки, а через кілька хвилин вливаємо вершки.
  • Вводимо спагетті, перемішуємо блюдо, посипаємо зеленню і залишаємо ненадовго нудитися під кришкою.
Дивіться також:  Вершковий сир – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Зелень можна додати в сковороду, а безпосередньо при подачі страви до столу.

В мультиварці

Щоб приготувати таку страву в мультиварці, краще взяти філе курки. В процесі роботи будуть потрібні наступні продукти:

  • курятина;
  • цибуля;
  • часник;
  • морква;
  • спагеті;
  • вершки;
  • сіль і спеції.


Як зробити спагетті з курятиною у вершковому соусі в мультиварці:

  • Ріжемо філе тонкими смужками і відправляємо в чашу мультиварки зарум’янитися.
  • Коли м’ясо пустить сік, кладемо подрібнену моркву, цибулю і часник, продовжуємо смажити.
  • Поки агрегат виконує задану роботу, відварюємо і промиваємо макаронні вироби.
  • Закладаємо спагетті в чашу, вливаємо вершки, солимо і посипаємо спеціями блюдо, закриваємо кришку приладу.

Готувати страву потрібно 15-20 хвилин в залежності від моделі мультиварки, встановивши режим гасіння.

З курячим філе

Чудово відтіняє смак м’яса гостра гірчиця. Щоб зробити страву з додаванням цього соусу, знадобляться такі інгредієнти:

  • філе курки;
  • цибуля;
  • спагеті;
  • вершки;
  • гірчичний соус;
  • сушений кріп або базилік;
  • сіль.


Як готувати страву:

  • Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо обсмажуватися.
  • Варимо макаронні вироби, промиваємо в холодній воді, даємо отцедиться в друшляку.
  • Насипаємо до м’яса подрібнену цибулю і продовжуємо смажити, поки він не розм’якшиться, не забувши посолити блюдо.
  • Розводимо гірчицю вершками і додаємо до курятині і цибулі, потім сиплемо сушений кріп або базилік, кладемо спагетті, перемішуємо і залишаємо недовго потушиться.

Рада. Перед тим, як ввести гірчицю в блюдо, необхідно спробувати її. Нерідко цей соус буває занадто «злим», і якщо покласти його більше, ніж потрібно, обід або вечеря буде практично неїстівним.

Спагетті з куркою в томатно-вершковому соусі

Ще один варіант популярного страви — це спагеті з куркою в томатно-вершковому соусі. Можна брати свіжі помідори, так і пюре. У цьому рецепті ми розглянемо спосіб приготування страви з томатною пастою. Для роботи знадобляться такі продукти:

  • курятина;
  • цибуля;
  • часник;
  • морква;
  • кілька плодів солодкого перцю;
  • томатна паста;
  • вершки;
  • спагеті;
  • кінза;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Крильця в медово-соєвому соусі – 10 рецептів на сковороді, в мультиварці та духовці


Як готувати страву:

  • Варимо макарони, обдаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.
  • Обсмажуємо курятину з обох сторін, відкладаємо на тарілку.
  • У тій же сковороді припускаємо подрібнену цибулю, часник, моркву і порізані болгарські перці. Якщо замість томатної пасти використовуються помідори, їх кладуть через деякий час після того, як інші овочі стануть м’якими.
  • Розвести томатну пасту вершками так, щоб соус вийшов дуже густим.
  • Перемішуємо м’ясо з овочевою засмажкою, вводимо спагетті і заливаємо блюдо соусом, після чого посипаємо зеленню і подаємо потомитися на плиті деякий час.

Коли все буде готово, не варто відразу ж розкладати спагеті по тарілках, потрібно дати страві постояти хоча б чверть години.

Наведені рецепти дозволяють створювати смачні страви з недорогих і доступних продуктів, не витрачаючи багато часу. Можна вносити корективи в ці способи приготування, експериментуючи з інгредієнтами на свій розсуд.

Прокрутка до верху