Спагетті з морепродуктами – 8 простих рецептів смачної, ніжної і поживної страви

Спагетті з морепродуктами – страва, дуже поширене в Італії, Франції та інших європейських країнах. Соус до нього можна готувати кожен раз інший – вершковий, сметанний, томатний, часниковий. Все залежить лише від фантазії господині і смакових уподобань її гостей. Приготувавши страви, представлені в цій статті, ви неодмінно будете вражені, адже тут представлено 8 інтерпретацій, кожна з яких оригінальна і має відмінний від інших смак. Ваші друзі не зуміють приховати захоплення від святкового столу у вашому домі.

Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі

Соус з вершками надає особливу ніжність морепродуктів. Приготувати спагетті з мешканцями морів у вершковому соусі досить легко, а головне, швидко. Всі неодмінно оцінять старання господині.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг спагеті;
  • 0,3 л вершків;
  • ½ Кг морепродуктів;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • 2 цибулі-шалот;
  • спеції.

Готування:

  • Порізану цибулю пасеруємо, потім додаємо вершки і спеції.
  • Через 2 хвилини можна починати гасити морепродукти протягом пари хвилин.
  • Відварюємо спагетті. До процідженої пасті наливаємо соус.
  • При подачі прикрашаємо страву зеленню, а в ідеалі – базиліком.

Рецепт приготування в сметані

Легкий пікантний присмак сметанного соусу робить страву неймовірно ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • ½ Кг морепродуктів;
  • 1/5 кг пасти;
  • 0,1 л сметани;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • 3 ст. л олії соняшникової;
  • часник;
  • 1/5 кг сиру;
  • цибуля;
  • спеції;
  • лимон.

Готування:

  • Відварюємо морепродукти 5 хвилин в киплячій воді.
  • Нагріваємо суміш масел, обсмажуємо в ній подрібнений часник і цибулю. Кидаємо морепродукти, заливаємо все сметаною, заправляємо спеціями і затираємо сиром.
  • Відварюємо пасту, викладаємо в соус, ретельно вимішуємо і розподіляємо по тарілках. Подаємо із зеленню.

У томатному соусі

Любителям томатної пасти в соусах обов’язково сподобається ця страва. Його пікантність приємно дивує. Спагетті в томатному соусі чудово підійдуть для званої вечері, а рідні будуть задоволені.

Дивіться також:  Оладки з курячої печінки – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 0,3 кг пасти;
  • ½ Кг коктейлю морепродуктів;
  • цибуля;
  • часник;
  • 2 томата;
  • 2 ст. л пасти з томатів;
  • 0,1 л білого вина;
  • 0,1 л оливкової олії;
  • спеції, прянощі.

Готування:

  • Знімаємо шкірку з помідорів, подрібнюємо блендером або трьом з допомогою дрібної терки.
  • Подрібнений часник і підсмажуємо цибулю, додаємо суміш з попереднього кроку, спеції, прянощі і томатну пасту.
  • Викладаємо в соус морепродукти, а через 3 хвилини і відварені спагетті.
  • Подаємо, прикрасивши зеленню.

Спагетті з замороженими морепродуктів

З морожених заготовок цілком можливо приготувати смачні та корисні страви. Краще всього для обговорюваного страви зробити соус з морепродуктів, він буде смачним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг пасти;
  • ½ Кг морепродуктів;
  • 1/5 л вершків;
  • 4 ст. л оливкової олії;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • часник;
  • спеції, прянощі.

Готування:

Якщо господиня вважала за краще готувати з заморожених продуктів, то розморожуємо їх при кімнатній температурі. Це збереже їх корисні властивості і соковитість.

  • Відварені спагетті поливаємо оливковою олією.
  • Підсмажуємо морепродукти на суміші масел, додаємо подрібнений часник, спеції і вершки.
  • Перед подачею поливаємо блюдо соусом і прикрашаємо зеленню.

З додаванням грибів

Гриби з морепродуктів в поєднанні створюють прекрасний тандем. Спагетті з такими компонентами будуть родзинкою на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 1/5 кг пасти;
  • 0,4 кг морепродуктів;
  • 1/5 кг грибів;
  • цибуля;
  • часник;
  • 1/5 л вершків;
  • 0,1 кг Пармезану;
  • олія рослинна;
  • приправи.

Кількість часнику можна корегувати залежно від смакових уподобань господині. Але в будь-якому випадку не варто класти його занадто багато.

Готування:

  • Відварюємо спагетті.
  • Підсмажуємо подрібнений часник, цибулю, гриби і морепродукти. Додаємо спеції, наливаємо вершки і тушкуємо всі компоненти разом кілька хвилин.
  • Перед подачею наливаємо у соус макарони, затираємо блюдо сиром, прикрашаємо руколою або петрушкою.
Дивіться також:  Тілапія в клярі – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Спагетті Нері з морепродуктами

Паста Нері рідко зустрічається в супермаркетах, але придбавши її, ви будете задоволені. Смак таких макаронних виробів благородний і вишуканий, а вже зовнішній вигляд ніяк не можна назвати тривіальним.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг Нері;
  • 1/5 л вершків;
  • 0,4 кг морепродуктів;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • цибуля;
  • спеції.

Готування:

  • Подрібнену цибулю пасеруємо, наливаємо вершки і заправляємо спеціями.
  • Додаємо морепродукти і тушкуємо все разом 3 хвилини.
  • До відвареної пасті Нері наливаємо готовий соус.
  • Перед подачею прикрашаємо витончену страву петрушкою, кунжутом і базиліком.

У вершково-часниковою заливці

Приготувати соус дуже просто. Заливка виходить смачна і ароматна, вона сподобається всім, хто її спробує.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг пасти;
  • 0,4 кг морепродуктів;
  • цибуля;
  • часник;
  • 0,3 л вершків;
  • рослинна олія;
  • спеції, прянощі.

Готування:

  • Відварюємо спагетті і тим часом готуємо соус.
  • Підсмажуємо вичавлений часник і порізану цибулю, заправляємо все спеціями.
  • Заливаємо вміст сковороди вершками, тушкуємо і кидаємо морепродукти.
  • При подачі з’єднуємо порційно пасту з ароматною заливкою і посипаємо подрібненою зеленню.

Чорні спагетті з морепродуктами

Чорне спагетті відрізняється не тільки незвичайним кольором, але і оригінальним смаком. Соєвий соус надає такому страві пікантності і створює благородний присмак. Страва обов’язково стане головним на святковому столі. Приготувати чорні спагетті з морепродуктами в соєвому соусі не важче звичайних, головне тут – бажання господині і, звичайно, наявність оригінальних макаронних виробів.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг морепродуктів;
  • 0,4 кг чорної пасти;
  • 0,15 кг Пармезану;
  • 3 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ст. л оливкової олії;
  • спеції.

Готування:

  • Відварюємо чорні макарони до напівготовності.
  • Підсмажуємо морепродукти, заправляємо спеціями і тушкуємо ще трохи.
  • Поливаємо чорну пасту соусом, посипаємо Пармезаном і, при бажанні, будь зеленню.
Дивіться також:  Геркулесова каша – 8 рецептів приготування

Приготувавши пасту по кожному з представлених вище рецептів, ви неодмінно залишитеся задоволені, а ваші гості будуть під враженням від випробуваних страв. Вони вражають незвичайним поєднанням морепродуктів з соєвим, вершковим, сметанним, томатним та іншими соусами. Кожна паста має оригінальний смак і манить благородним ароматом всіх, хто нудиться в очікуванні за столом.

Прокрутка до верху