Спагетті з морепродуктами – страва, дуже поширене в Італії, Франції та інших європейських країнах. Соус до нього можна готувати кожен раз інший – вершковий, сметанний, томатний, часниковий. Все залежить лише від фантазії господині і смакових уподобань її гостей. Приготувавши страви, представлені в цій статті, ви неодмінно будете вражені, адже тут представлено 8 інтерпретацій, кожна з яких оригінальна і має відмінний від інших смак. Ваші друзі не зуміють приховати захоплення від святкового столу у вашому домі.
Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі
Соус з вершками надає особливу ніжність морепродуктів. Приготувати спагетті з мешканцями морів у вершковому соусі досить легко, а головне, швидко. Всі неодмінно оцінять старання господині.
Інгредієнти:
- 0,4 кг спагеті;
- 0,3 л вершків;
- ½ Кг морепродуктів;
- 2 ст. л оливкової олії;
- 2 цибулі-шалот;
- спеції.
Готування:
- Порізану цибулю пасеруємо, потім додаємо вершки і спеції.
- Через 2 хвилини можна починати гасити морепродукти протягом пари хвилин.
- Відварюємо спагетті. До процідженої пасті наливаємо соус.
- При подачі прикрашаємо страву зеленню, а в ідеалі – базиліком.
Рецепт приготування в сметані
Легкий пікантний присмак сметанного соусу робить страву неймовірно ніжним і смачним.
Інгредієнти:
- ½ Кг морепродуктів;
- 1/5 кг пасти;
- 0,1 л сметани;
- 1 ст. л вершкового масла;
- 3 ст. л олії соняшникової;
- часник;
- 1/5 кг сиру;
- цибуля;
- спеції;
- лимон.
Готування:
- Відварюємо морепродукти 5 хвилин в киплячій воді.
- Нагріваємо суміш масел, обсмажуємо в ній подрібнений часник і цибулю. Кидаємо морепродукти, заливаємо все сметаною, заправляємо спеціями і затираємо сиром.
- Відварюємо пасту, викладаємо в соус, ретельно вимішуємо і розподіляємо по тарілках. Подаємо із зеленню.
У томатному соусі
Любителям томатної пасти в соусах обов’язково сподобається ця страва. Його пікантність приємно дивує. Спагетті в томатному соусі чудово підійдуть для званої вечері, а рідні будуть задоволені.
Інгредієнти:
- 0,3 кг пасти;
- ½ Кг коктейлю морепродуктів;
- цибуля;
- часник;
- 2 томата;
- 2 ст. л пасти з томатів;
- 0,1 л білого вина;
- 0,1 л оливкової олії;
- спеції, прянощі.
Готування:
- Знімаємо шкірку з помідорів, подрібнюємо блендером або трьом з допомогою дрібної терки.
- Подрібнений часник і підсмажуємо цибулю, додаємо суміш з попереднього кроку, спеції, прянощі і томатну пасту.
- Викладаємо в соус морепродукти, а через 3 хвилини і відварені спагетті.
- Подаємо, прикрасивши зеленню.
Спагетті з замороженими морепродуктів
З морожених заготовок цілком можливо приготувати смачні та корисні страви. Краще всього для обговорюваного страви зробити соус з морепродуктів, він буде смачним і ароматним.
Інгредієнти:
- 0,4 кг пасти;
- ½ Кг морепродуктів;
- 1/5 л вершків;
- 4 ст. л оливкової олії;
- 1 ст. л вершкового масла;
- часник;
- спеції, прянощі.
Готування:
Якщо господиня вважала за краще готувати з заморожених продуктів, то розморожуємо їх при кімнатній температурі. Це збереже їх корисні властивості і соковитість.
- Відварені спагетті поливаємо оливковою олією.
- Підсмажуємо морепродукти на суміші масел, додаємо подрібнений часник, спеції і вершки.
- Перед подачею поливаємо блюдо соусом і прикрашаємо зеленню.
З додаванням грибів
Гриби з морепродуктів в поєднанні створюють прекрасний тандем. Спагетті з такими компонентами будуть родзинкою на святковому столі.
Інгредієнти:
- 1/5 кг пасти;
- 0,4 кг морепродуктів;
- 1/5 кг грибів;
- цибуля;
- часник;
- 1/5 л вершків;
- 0,1 кг Пармезану;
- олія рослинна;
- приправи.
Кількість часнику можна корегувати залежно від смакових уподобань господині. Але в будь-якому випадку не варто класти його занадто багато.
Готування:
- Відварюємо спагетті.
- Підсмажуємо подрібнений часник, цибулю, гриби і морепродукти. Додаємо спеції, наливаємо вершки і тушкуємо всі компоненти разом кілька хвилин.
- Перед подачею наливаємо у соус макарони, затираємо блюдо сиром, прикрашаємо руколою або петрушкою.
Спагетті Нері з морепродуктами
Паста Нері рідко зустрічається в супермаркетах, але придбавши її, ви будете задоволені. Смак таких макаронних виробів благородний і вишуканий, а вже зовнішній вигляд ніяк не можна назвати тривіальним.
Інгредієнти:
- 0,4 кг Нері;
- 1/5 л вершків;
- 0,4 кг морепродуктів;
- 2 ст. л оливкової олії;
- цибуля;
- спеції.
Готування:
- Подрібнену цибулю пасеруємо, наливаємо вершки і заправляємо спеціями.
- Додаємо морепродукти і тушкуємо все разом 3 хвилини.
- До відвареної пасті Нері наливаємо готовий соус.
- Перед подачею прикрашаємо витончену страву петрушкою, кунжутом і базиліком.
У вершково-часниковою заливці
Приготувати соус дуже просто. Заливка виходить смачна і ароматна, вона сподобається всім, хто її спробує.
Інгредієнти:
- 0,3 кг пасти;
- 0,4 кг морепродуктів;
- цибуля;
- часник;
- 0,3 л вершків;
- рослинна олія;
- спеції, прянощі.
Готування:
- Відварюємо спагетті і тим часом готуємо соус.
- Підсмажуємо вичавлений часник і порізану цибулю, заправляємо все спеціями.
- Заливаємо вміст сковороди вершками, тушкуємо і кидаємо морепродукти.
- При подачі з’єднуємо порційно пасту з ароматною заливкою і посипаємо подрібненою зеленню.
Чорні спагетті з морепродуктами
Чорне спагетті відрізняється не тільки незвичайним кольором, але і оригінальним смаком. Соєвий соус надає такому страві пікантності і створює благородний присмак. Страва обов’язково стане головним на святковому столі. Приготувати чорні спагетті з морепродуктами в соєвому соусі не важче звичайних, головне тут – бажання господині і, звичайно, наявність оригінальних макаронних виробів.
Інгредієнти:
- 0,4 кг морепродуктів;
- 0,4 кг чорної пасти;
- 0,15 кг Пармезану;
- 3 ст. л соєвого соусу;
- 1 ст. л оливкової олії;
- спеції.
Готування:
- Відварюємо чорні макарони до напівготовності.
- Підсмажуємо морепродукти, заправляємо спеціями і тушкуємо ще трохи.
- Поливаємо чорну пасту соусом, посипаємо Пармезаном і, при бажанні, будь зеленню.
Приготувавши пасту по кожному з представлених вище рецептів, ви неодмінно залишитеся задоволені, а ваші гості будуть під враженням від випробуваних страв. Вони вражають незвичайним поєднанням морепродуктів з соєвим, вершковим, сметанним, томатним та іншими соусами. Кожна паста має оригінальний смак і манить благородним ароматом всіх, хто нудиться в очікуванні за столом.