Спагетті з сосисками – 5 цікавих і смачних рецептів

При відсутності часу на багатогодинну готування, багатьом господиням приходить на розум зробити макарони з сосисками. За допомогою простих інгредієнтів легко приготувати ситне і смачне блюдо, яке подається з салатом, піджаркою, соусами.

Базовий рецепт спагетті з сосисками

Для дітей можна приготувати цікавий рецепт. Він не залишить байдужим маленького «привереду».

Щоб приготувати страву, потрібно взяти:

  • 300 г сосисок, краще молочні або вершкові вироби;
  • 350 р спагеті;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль – за смаком.

Щоб приготувати осьминожки з сосисок і спагетті, потрібно підібрати довгі вироби.

Спосіб виготовлення:

  • Очистити сосиски, нарізати рівними частинами.
  • Сосиски проткнути невареными спагетті, нашпигувати немов шашлик.
  • Довести до кипіння в каструлі воду, опустити макаронні вироби, нашпиговані сосисками. Важливо простежити, щоб спагетті повністю занурилися у воді.
  • Варити у відкритій каструлі 10 хвилин.
  • Обережно вийняти готові сосиски зі спагеті всередині каструлі на друшляк. Злити воду.
  • Перед подачею зверху полити вершковим маслом. Це поліпшить смак готової страви.

Можливо використовувати улюблені добавки, у вигляді кетчупу, соусу, сиру.

У томатному соусі

Для приготування смачних макаронних виробів в томатному соусі, можна скористатися звичайною томатною пастою.

Щоб виготовити це нескладне блюдо, слід взяти:

  • 350 р спагеті;
  • дві невеликі цибулини;
  • дві ст. л. томатної пасти;
  • три зубчики часнику;
  • 100 г сиру твердого сорту;
  • 200 г сосисок;
  • 1 скл. очищеної води;
  • 3 ст. л. будь-якого рослинного масла;
  • лавровий лист.

Спосіб виготовлення:

  • Нарізати якомога дрібніше цибулю, помістити на сковороду і поставити на слабкий вогонь.
  • Сосиски нарізати невеликими кубиками.
  • Томатну пасту розвести в очищеній воді. Повинна вийти густа консистенція. Посолити.
  • На слабкому вогні підсмажити разом з цибулею сосиски, щоб вони підрум’янилися.
  • Потихеньку влити приготований соус. Покласти лавровий лист. Із закритою кришкою тушкувати 5 хвилин.
  • Видавити часник до сосисок, перемішати.
  • Натерти сир.
  • Відварити спагеті.
  • Гарячі спагетті посипати сиром, залити соусом з сосисками, перемішати. Стежити за тим, щоб сир повністю розплавився.
Дивіться також:  Філе індички – 11 рецептів як смачно приготувати

Готуємо з сиром

Дуже простий і цікавий рецепт – спагетті з сосисками і сиром.

Для його виготовлення знадобляться:

  • спагеті;
  • три сосиски;
  • одне куряче яйце;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. молока.

Спосіб виготовлення:

  • Зварити спагетті.
  • Смажити 2 хвилини нарізані шматочками сосиски.
  • Готові макаронні вироби додати до сосисок, підсмажити 2 хвилини.
  • Яйце змішати з молоком, перемішати і залити спагетті.
  • На крупній тертці натерти сир. Додати до маси. Все смажити 3 хвилини. В кінці додати перець, сіль за смаком.

Спагетті з сосисками в мультиварці

На вечерю можна в мультиварці приготувати спагетті з сосисками.

Щоб отримати смачну страву, потрібно взяти:

  • 350 р спагеті;
  • 200 г сосисок;
  • ½ Л очищеної води;
  • трохи соняшникової олії;
  • 2 ст. л. кетчупу або томатної пасти;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб виготовлення:

  • Порізати кружечками сосиски. Включити на мультиварці програму «Смаження». В гущавину налити рослинне масло. Сосиски обсмажувати 5 хвилин при відкритій кришці, періодично помішуючи пластиковою лопаткою. Посолити, поперчити, додати кетчуп. Всі інгредієнти продовжувати обсмажувати 3 хвилини.
  • Додати спагетті, все перемішати. Залити питною водою, щоб вона на 0,5 см покривала інгредієнти. В іншому випадку можна отримати кашу з макаронів. Ще раз перемішати. Закрити кришку мультиварки. Готувати 15 хвилин на програмі «Плов». У цей час можна нарізати салат, який буде прекрасним доповненням до приготованого блюда.
  • Після завершення готування дати постояти спагетті 5 хвилин із закритою кришкою.
  • Далі акуратно перемішати. Подавати до столу в гарячому вигляді.

Важливо! Необхідно дотримуватися обережності при додаванні води. Менший об’єм води не дозволить повністю зваритися макаронним виробам.

Смачна підлива з сосисок до пасти

Спагетті з підливою з сосисок будуть відмінним і ситним варіантом обіду без особливих клопотів.

Дивіться також:  Спагетті з куркою в вершковому соусі – 7 покрокових рецептів

Для цього потрібні:

  • 250 г спагетті;
  • дві середні цибулини;
  • три сосиски;
  • три зубчики часнику;
  • по 150 р сметани і томатного соусу;
  • сіль, перець за смаком;
  • 2 ст. л. соняшникової олії.

Як приготувати:

  • Цибулю нарізати якомога дрібніше. Влити в розпечену сковороду олію. Викласти приготований лук. Смажити на слабкому вогні при періодичному помішуванні.
  • Одночасно зварити спагетті.
  • Очищені від плівки сосиски викласти на сковороду.
  • Додати томатний соус. Поперчити, посолити.
  • Обережно помішуючи, додати сметану, подрібнений часник. Тушкувати 5 хвилин.

Якщо є бажання, можна внести доповнення у вигляді тертого сиру, сушених трав.

Спагетті з сосисками є швидким і смачним блюдом, яке з легкістю готується в різних варіаціях, все залежить від інгредієнтів.

Прокрутка до верху