При відсутності часу на багатогодинну готування, багатьом господиням приходить на розум зробити макарони з сосисками. За допомогою простих інгредієнтів легко приготувати ситне і смачне блюдо, яке подається з салатом, піджаркою, соусами.
Базовий рецепт спагетті з сосисками
Для дітей можна приготувати цікавий рецепт. Він не залишить байдужим маленького «привереду».
Щоб приготувати страву, потрібно взяти:
- 300 г сосисок, краще молочні або вершкові вироби;
- 350 р спагеті;
- трохи вершкового масла;
- сіль – за смаком.
Щоб приготувати осьминожки з сосисок і спагетті, потрібно підібрати довгі вироби.
Спосіб виготовлення:
- Очистити сосиски, нарізати рівними частинами.
- Сосиски проткнути невареными спагетті, нашпигувати немов шашлик.
- Довести до кипіння в каструлі воду, опустити макаронні вироби, нашпиговані сосисками. Важливо простежити, щоб спагетті повністю занурилися у воді.
- Варити у відкритій каструлі 10 хвилин.
- Обережно вийняти готові сосиски зі спагеті всередині каструлі на друшляк. Злити воду.
- Перед подачею зверху полити вершковим маслом. Це поліпшить смак готової страви.
Можливо використовувати улюблені добавки, у вигляді кетчупу, соусу, сиру.
У томатному соусі
Для приготування смачних макаронних виробів в томатному соусі, можна скористатися звичайною томатною пастою.
Щоб виготовити це нескладне блюдо, слід взяти:
- 350 р спагеті;
- дві невеликі цибулини;
- дві ст. л. томатної пасти;
- три зубчики часнику;
- 100 г сиру твердого сорту;
- 200 г сосисок;
- 1 скл. очищеної води;
- 3 ст. л. будь-якого рослинного масла;
- лавровий лист.
Спосіб виготовлення:
- Нарізати якомога дрібніше цибулю, помістити на сковороду і поставити на слабкий вогонь.
- Сосиски нарізати невеликими кубиками.
- Томатну пасту розвести в очищеній воді. Повинна вийти густа консистенція. Посолити.
- На слабкому вогні підсмажити разом з цибулею сосиски, щоб вони підрум’янилися.
- Потихеньку влити приготований соус. Покласти лавровий лист. Із закритою кришкою тушкувати 5 хвилин.
- Видавити часник до сосисок, перемішати.
- Натерти сир.
- Відварити спагеті.
- Гарячі спагетті посипати сиром, залити соусом з сосисками, перемішати. Стежити за тим, щоб сир повністю розплавився.
Готуємо з сиром
Дуже простий і цікавий рецепт – спагетті з сосисками і сиром.
Для його виготовлення знадобляться:
- спагеті;
- три сосиски;
- одне куряче яйце;
- 50 г твердого сиру;
- 2 ст. л. молока.
Спосіб виготовлення:
- Зварити спагетті.
- Смажити 2 хвилини нарізані шматочками сосиски.
- Готові макаронні вироби додати до сосисок, підсмажити 2 хвилини.
- Яйце змішати з молоком, перемішати і залити спагетті.
- На крупній тертці натерти сир. Додати до маси. Все смажити 3 хвилини. В кінці додати перець, сіль за смаком.
Спагетті з сосисками в мультиварці
На вечерю можна в мультиварці приготувати спагетті з сосисками.
Щоб отримати смачну страву, потрібно взяти:
- 350 р спагеті;
- 200 г сосисок;
- ½ Л очищеної води;
- трохи соняшникової олії;
- 2 ст. л. кетчупу або томатної пасти;
- сіль, спеції за смаком.
Спосіб виготовлення:
- Порізати кружечками сосиски. Включити на мультиварці програму «Смаження». В гущавину налити рослинне масло. Сосиски обсмажувати 5 хвилин при відкритій кришці, періодично помішуючи пластиковою лопаткою. Посолити, поперчити, додати кетчуп. Всі інгредієнти продовжувати обсмажувати 3 хвилини.
- Додати спагетті, все перемішати. Залити питною водою, щоб вона на 0,5 см покривала інгредієнти. В іншому випадку можна отримати кашу з макаронів. Ще раз перемішати. Закрити кришку мультиварки. Готувати 15 хвилин на програмі «Плов». У цей час можна нарізати салат, який буде прекрасним доповненням до приготованого блюда.
- Після завершення готування дати постояти спагетті 5 хвилин із закритою кришкою.
- Далі акуратно перемішати. Подавати до столу в гарячому вигляді.
Важливо! Необхідно дотримуватися обережності при додаванні води. Менший об’єм води не дозволить повністю зваритися макаронним виробам.
Смачна підлива з сосисок до пасти
Спагетті з підливою з сосисок будуть відмінним і ситним варіантом обіду без особливих клопотів.
Для цього потрібні:
- 250 г спагетті;
- дві середні цибулини;
- три сосиски;
- три зубчики часнику;
- по 150 р сметани і томатного соусу;
- сіль, перець за смаком;
- 2 ст. л. соняшникової олії.
Як приготувати:
- Цибулю нарізати якомога дрібніше. Влити в розпечену сковороду олію. Викласти приготований лук. Смажити на слабкому вогні при періодичному помішуванні.
- Одночасно зварити спагетті.
- Очищені від плівки сосиски викласти на сковороду.
- Додати томатний соус. Поперчити, посолити.
- Обережно помішуючи, додати сметану, подрібнений часник. Тушкувати 5 хвилин.
Якщо є бажання, можна внести доповнення у вигляді тертого сиру, сушених трав.
Спагетті з сосисками є швидким і смачним блюдом, яке з легкістю готується в різних варіаціях, все залежить від інгредієнтів.