Італійські страви з кожним днем стають все більш частими гостями нашого меню. Це стосується і спагетті карбонара. Далі опубліковані кращі рецепти такого частування.
Класичний італійський рецепт карбонари
Інгредієнти: 220 г спагетті, 5 ст. ложок оливкової олії, 2 курячих яйця, 140 г сиру Пекоріно, 160 г бекону (в ідеалі – Панчетта), сіль, мелений перчик.
Яйця збиваються віночком до пінки. Жовтки і білки повинні добре перемішатися.
До збитим яйцям всипається половина подрібненого сиру, сіль, перчик.
Залишилася його частина також злегка перчится.
Макаронні вироби відварюють до напівготовності. У воду вливається пара ложок рафінованої олії. Це допоможе запобігти злипанню.
На розігрітій сковорідці обсмажується бекон до скоринки. Далі до нього виливається суміш з 4 кроки.
Щоб в точності повторити класичний італійський рецепт карбонара, потрібно викласти на тарілку порцію макаронних виробів, полити їх соусом і присипати залишилися сиром.
Як приготувати з шинкою?
Інгредієнти: півкіло макаронних виробів, 270 г шинки, 60 г пармезану, свіжий часник за смаком, 4 жовтки, півсклянки жирних вершків, сіль, трохи оливкової олії.
Масло розігрівається, і на ньому обсмажуються дрібні кубики часнику (3-4 зубки).
Далі в сковорідку відправляється соломка шинки. Якщо продукт жирний, то кількість масло потрібно скоротити до мінімуму.
Макаронні вироби злегка недовариваются.
Для соусу з’єднуються жовтки, вершки, дрібно тертий сир, сіль. Можна додати трохи меленого перцю.
Гарячі спагетті змішуються з соусом. Перемішані компоненти повинні постояти 5-6 хвилин.
Готову страву викласти на гарячі тарілки і рясно посипається обсмаженими брусочками шинки.
З беконом і вершками
Інгредієнти: 230 г спагетті, 130 г сирокопченого бекону, 120 мл дуже жирних вершків, 4 яєчних жовтка, часник сушений, 60 г пармезану або його аналогів, сіль, свіжа петрушка.
Бекон нарізане тонкими приблизно однаковими смужками. Їх потрібно обсмажити на сковороді до рум’яності. М’ясо посипається сушеним часником.
Листя петрушки подрібнюються ножем. Вони також відправляються в сковорідку з іншими продуктами.
Для соусу з’єднуються жовтки і половину тертого сиру. Сюди ж виливаються вершки. Можна за смаком додати прованські трави.
Спагетті варяться в солоній воді. Краще не доварити їх, ніж переварити! Останній варіант може повністю зіпсувати страву.
Соус з’єднується з гарячими макаронними виробами. Поверх порції викладається смажена з часником бекон і залишився тертий сир.
Готові спагетті карбонара з беконом і вершками відразу ж подаються до столу.
Паста з додаванням грибів
Інгредієнти: 240 г спагетті, 180 г твердого сиру (якщо використовується пармезан, то його кількість можна скоротити), 170 г бекону, повний стакан жирних вершків, 170 г свіжих печериць, щіпка сушеного базиліка, сіль.
Макаронні вироби варяться в підсоленій воді. У підсумку вони повинні виявитися трохи твердуватими і недовареними. Щоб спагетті не злипалися, потрібно просто додати у воду трохи рослинного масла.
Бекон нарізане тонкими смужками. Гриби – слайсами. Разом ці продукти обсмажують на сковорідці 7-8 хвилин.
Коли м’ясо з грибочками підрум’яниться, можна вливати до них вершки. На мінімальному вогні маса повинна залишатися до загустіння.
Залишилося змішати отриманий соус з тільки що вытащенными з води гарячими макаронами.
Готове частування викладається на тарілку і посипається сушеним базиліком. Допускається використовувати будь-які інші приправи.
Спагетті карбонара з куркою
Інгредієнти: 430 г курячого філе, 1 цибулю-порей, 4 гілочки чебрецю, 270 г макаронних виробів, щіпка меленого перцю (чорного), 320 г свіжих грибів (краще всього – печериць), свіжий часник, 3 ст. ложки оливкової олії, 70 г пармезану, сіль, півлітра вершків середньої жирності.
Філе курки нарізати невеликими скибочками. Гриби – тонкими шматочками. Цибулю – кільцями. Часник ріжеться дрібними кубиками. Його кількість потрібно регулювати за власним смаком.
На оливковій олії обсмажують шматочки курки. Коли вони побіліють, у сковорідку висипаються гриби, часник і цибулю. Разом компоненти готуються ще 8-9 хвилин.
Маса в сковороді посипається подрібненим чебрецем, солиться, перчится. Туди ж вливаються вершки. Все перемішується.
Окремо відварюють макаронні вироби і викладаються в сковороду. Бажано, щоб вони вийшли трохи недовареними. До потрібного стану гарнір дійде в гарячому соусі.
Частування розкладається по тарілках і тільки після цього посипається дрібно тертим сиром.
Готуємо в мультиварці
Інгредієнти: 260 г спагетті, 160 г пармезану, луковичка, пучок базиліка, 220 г копченої грудинки, повний стакан вершків середньої жирності, часник за смаком, півлітра води, яйце, сіль, суміш перців.
Копчена грудинка подрібнюється соломкою. Цибулю – кубиками. Замість грудинки можна взяти бекон або навіть саму звичайну шинку.
В «розумній каструлі» розігрівається будь-яке масло. Для карбонара завжди краще підходить оливковий компонент.
На розігрітому маслі обсмажується м’ясо і цибулю. Робити це потрібно в програмі «Випічка» 8-9 хвилин. Часник пропускаємо через прес і також відправляється в чашу. Обсмажування триває ще пару хвилин.
Продукти заливаються вершками. Суміш залишається в тому ж режимі до легкого загустіння. Потрібно її періодично помішувати.
Спагетті разламываются на дві частини і відправляються в вершковий соус. На цьому етапі складові солятся і перчатся. Додається вода. Важливо, щоб спагетті не злиплися і при цьому були повністю покриті рідиною.
Готується страва в режимі «Спагетті» або «Плов» до його завершення.
За пару хвилин до закінчення програми в ємність відправляються жовток з тертим сиром.
Після ретельного перемішування страва подається до столу. Можна приготувати пасту карбонара в мікрохвильовці, у тому числі і з курячим м’ясом.
Соус для пасти-карбонара – варіанти
Щоб обговорюване італійське блюдо вийшло по-справжньому смачним і ситним, потрібно приготувати і відповідний соус для спагетті.
Соус з креветками
Для його приготування дрібно натирається 130 г пармезану, рубається половина пучка свіжого кропу, дрібно ріжеться 3-4 зубки часнику. Ці інгредієнти з’єднуються, до них додаються 2 сирих жовтка, 40 мл оливкової олії, 90 мл жирних вершків, суміш перчиком. Всі вони добре вимішуються.
Окремо відварюється 260 г креветок. Готові морепродукти дуже дрібно ріжуться. Вони додаються в соус під кінець. За смаком можна попередньо обсмажити креветки на оливковій олії, потім подрібнювати і відправляти в соус.
Грибний соус
Для такого соусу на оливковому маслі обсмажується 170 г будь-яких подрібнених свіжих грибів з часником. У сковорідку виливається стакан гарячих вершків. Відразу до інших інгредієнтів відправляється дрібно тертий пармезан (160 г).
Важливо поливати готовим соусом тільки свежесваренные і ще гарячі макарони. Тільки в цьому випадку вони добре просочаться складовими заливки. Можна всипати в миску і трохи свіжого подрібненого базиліка для аромату.