Спаржа по-корейськи – 5 рецептів в домашніх умовах

Спаржа по-корейськи – блюдо, яке подається у багатьох азіатських ресторанах. Але його цілком вдасться приготувати і в домашніх умовах самостійно. Це частування не тільки дуже смачне, але ще і корисне, адже фучжу (спаржа) має в своєму складі велику кількість клітковини і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Класичний рецепт спаржі по-корейськи

Починати своє знайомство з обговорюваним стравою варто з класичного рецепту. Для нього варто використовувати сушену спаржу (180 р.) і велика кількість різних приправ. Потрібно взяти: 3-4 зубчики часнику, по 3 ч. л. цукру і солі, 90 мл соєвого соусу без добавок, 1 білу цибулину, спеціальні спеції (для моркви по-корейськи, будь-яке масло для обсмажування.

  • Для початку фучжу замочується в холодній воді на 7-9 годин. Найпростіше залишити її в рідині на всю ніч. Після цього пагони віджимаються від води і нарізати тонкою соломкою.
  • Цибуля подрібнюється будь-яким зручним способом і обсмажується на олії до рум’яного кольору.
  • Окремо соєвий соус з’єднується з пропущеним через прес часником, до нього додається масло, що залишився від приготування овоча, цукор, сіль, спеції. Маса ретельно вимішується до однорідності.
  • Спаржа заливається приготованим соусом, поміщається в герметично закривається ємність і відправляється в холодильник на 5-6 годин. Чим довше закуска пробуде в холоді, тим смачніше вона вийде.
  • Щоб частування виглядав апетитно і привабливо, фучжу варто нарізати по діагоналі. В такому разі у готової закуски буде видно зріз соломки.

    Швидкий рецепт приготування

    Якщо у господині в запасі зовсім мало часу, то пікантну спаржу можна приготувати і дуже швидко. Для цього потрібно використовувати інші інгредієнти: 250 г висушеної фучжу, 120 мл води, 60 мл столового оцту (можна взяти винний), 1 велику моркву, пару зубчиків часнику, 3 ч. л. цукру, масло, щіпку солі і мелений червоний перець. Далі розповідається, як приготувати спаржу по-корейськи максимально швидко.

    Дивіться також:  Топінамбур – 7 рецептів приготування
  • Першим ділом потрібно закип’ятити воду і залити їй сушену спаржу. При таких умовах оптимальний термін замочування інгредієнта скоротиться до 1 години.
  • Морква шинкуется за допомогою спеціальної «корейської» терки. Але, якщо її не виявилося під рукою, можна використати і звичайну велику.
  • Для приготування маринаду перець з’єднується з сіллю, цукровим піском, подрібненим часником і оцтом. Отримана суміш відправляється в сотейнику на середній вогонь. Вимкнути плиту необхідно відразу ж, як тільки рідина закипить.
  • Маринад виливається на подрібнену фучжу, змішану з морквою. Закуска укладається під гніт і залишається в теплі приблизно на 1 годину. Далі її слід перемістити в холодильник на зберігання.
  • Приготовлена за таким рецептом гостра спаржа стане відмінним доповненням для салатів. Можна додавати і в пікантні соуси до м’яса.

    З кунжутним насінням


     

    Щоб зробити страву ще більш корисним і поліпшити його смак, варто додати до спаржі кунжут. Ці насіннячка містять в собі велику кількість кальцію, а, крім того, додають оригінальності будь закуски. Найкраще поєднувати чорний (2 ч. л.) і білий (1 ч. л.) кунжут. Крім нього, потрібно також використати: 230 р. сушеної фучжу, по 1 ч. л. солі і цукру, пару зубчиків часнику, 1 морква, 50 мл яблучного оцту, спеції для моркви по-корейськи і червоний мелений перець, 100 мл олії.

  • Спаржа замочується в холодній воді мінімум на 5 годин. Якщо не витримати зазначений час, то закуска вийде занадто жорсткою і несмачною. Далі продукт віджимається і нарізати на маленькі шматочки.
  • Морква подрібнюється за допомогою терки, а потім з’єднується з підготовленою спаржею.
  • Кунжут обсмажується на сухій сковороді.
  • В окремій мисці змішується фучжу, морква, кунжутне насіння, цукор, сіль, приправи і оцет.
  • Оливкова, соняшникова або будь-яке інше рослинне масло в сковороді доводитися до кипіння, після чого їм заливаються інші інгредієнти.
  • Дивіться також:  Салат Ромашка – 7 смачних рецептів

    Майбутня закуска повинна знаходитися в холодильнику не менше 6 годин. Тільки після цього її можна подавати до столу.

    Рецепт спаржі з морквою по-корейськи

     

    Прекрасно поєднується пікантна фучжу з морквою по-корейськи. Така закуска може стати окремою самостійною стравою на святковому столі. Особливо, якщо в нього додати ще й червоний солодкий болгарський перець (1 шт.). Також потрібно використовувати: 300 р. готової моркви по-корейськи, 200 р. сухий спаржі, 2 білих цибулини, 30 мл соєвого соусу, суміш мелених перців, 4-5 часникових зубчиків і сіль.

  • Спаржу поламати, залити теплою водою, посолити і залишити приблизно на 1 годину.
  • Цибулю і болгарський перець подрібнити, обсмажити скибочки на олії до напівготовності, а потім додати до овочів розмоклу фучжу, трохи води, спеції і тушкувати перераховані інгредієнти на повільному вогні 10-12 хвилин.
  • Суміш, що вийшла, з’єднується з морквою по-корейськи і заправляється соєвим соусом.
  • Готову гостру закуску можна посипати великою кількістю подрібненої зелені і подати її як додаток до будь-якого м’ясного або овочевого страви.

    Як приготувати спаржу на зиму

    Пікантну закуску з спаржі по-корейськи можна готувати в тому числі і на зиму.

    Рецепт такої страви не менш простий і зрозумілий. Для нього буде потрібно використовувати наступні інгредієнти: 250 г сухої спаржі, 2 шт. моркви і цибулі, 2 часникового зубчики, 60 мл соняшникової олії, по 1 ст. л. оцту, соєвого соусу і цукру, щіпку солі і приправа для моркви по-корейськи.

  • Спаржа попередньо замочується в холодній воді на всю ніч. Після чого гарненько віджимається і нарізається по діагоналі.
  • Цибулю, моркву і часник подрібнюються (останній найкраще нарізати тонкими слайсами) і гарненько обсмажуються на соняшниковій олії.
  • Фучжу змішується з підготовленими овочами, а потім заливають маринадом, зробленим із соєвого соусу, оцту, цукру, солі та спецій.
  • Отриману закуску можна перекладати в заздалегідь вимиті та простерилізовані банки. Вона прекрасно зберігається всю зиму на нижній полиці холодильника.
  • Дивіться також:  Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

    Найкраще розкладати спаржу по-корейськи в маленькі баночки, так як вона найчастіше вживається невеликими порціями і у відкритому вигляді може швидко зіпсуватися.

    Калорійність

    Якщо звичайна рослинна спаржа має мінімальну калорійність – 15 ккал на 100 г, то у продукту, приготованого по-корейськи, цей показник значно відрізняється. Екзотична закуска має 234 ккал на кожні 100 р.

    Якщо говорити про сушеної спаржі, то показник виявляється ще більш високим – 440 ккал на 100г. При цьому гармонійний склад продукту дозволяє в будь-якому вигляді включати його в дієтичне меню. У спаржі багато білка і мало жирів.

    Прокрутка до верху