Спаржа по-корейськи – блюдо, яке подається у багатьох азіатських ресторанах. Але його цілком вдасться приготувати і в домашніх умовах самостійно. Це частування не тільки дуже смачне, але ще і корисне, адже фучжу (спаржа) має в своєму складі велику кількість клітковини і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Класичний рецепт спаржі по-корейськи
Починати своє знайомство з обговорюваним стравою варто з класичного рецепту. Для нього варто використовувати сушену спаржу (180 р.) і велика кількість різних приправ. Потрібно взяти: 3-4 зубчики часнику, по 3 ч. л. цукру і солі, 90 мл соєвого соусу без добавок, 1 білу цибулину, спеціальні спеції (для моркви по-корейськи, будь-яке масло для обсмажування.
Щоб частування виглядав апетитно і привабливо, фучжу варто нарізати по діагоналі. В такому разі у готової закуски буде видно зріз соломки.
Швидкий рецепт приготування
Якщо у господині в запасі зовсім мало часу, то пікантну спаржу можна приготувати і дуже швидко. Для цього потрібно використовувати інші інгредієнти: 250 г висушеної фучжу, 120 мл води, 60 мл столового оцту (можна взяти винний), 1 велику моркву, пару зубчиків часнику, 3 ч. л. цукру, масло, щіпку солі і мелений червоний перець. Далі розповідається, як приготувати спаржу по-корейськи максимально швидко.
Приготовлена за таким рецептом гостра спаржа стане відмінним доповненням для салатів. Можна додавати і в пікантні соуси до м’яса.
З кунжутним насінням
Щоб зробити страву ще більш корисним і поліпшити його смак, варто додати до спаржі кунжут. Ці насіннячка містять в собі велику кількість кальцію, а, крім того, додають оригінальності будь закуски. Найкраще поєднувати чорний (2 ч. л.) і білий (1 ч. л.) кунжут. Крім нього, потрібно також використати: 230 р. сушеної фучжу, по 1 ч. л. солі і цукру, пару зубчиків часнику, 1 морква, 50 мл яблучного оцту, спеції для моркви по-корейськи і червоний мелений перець, 100 мл олії.
Майбутня закуска повинна знаходитися в холодильнику не менше 6 годин. Тільки після цього її можна подавати до столу.
Рецепт спаржі з морквою по-корейськи
Прекрасно поєднується пікантна фучжу з морквою по-корейськи. Така закуска може стати окремою самостійною стравою на святковому столі. Особливо, якщо в нього додати ще й червоний солодкий болгарський перець (1 шт.). Також потрібно використовувати: 300 р. готової моркви по-корейськи, 200 р. сухий спаржі, 2 білих цибулини, 30 мл соєвого соусу, суміш мелених перців, 4-5 часникових зубчиків і сіль.
Готову гостру закуску можна посипати великою кількістю подрібненої зелені і подати її як додаток до будь-якого м’ясного або овочевого страви.
Як приготувати спаржу на зиму
Пікантну закуску з спаржі по-корейськи можна готувати в тому числі і на зиму.
Рецепт такої страви не менш простий і зрозумілий. Для нього буде потрібно використовувати наступні інгредієнти: 250 г сухої спаржі, 2 шт. моркви і цибулі, 2 часникового зубчики, 60 мл соняшникової олії, по 1 ст. л. оцту, соєвого соусу і цукру, щіпку солі і приправа для моркви по-корейськи.
Найкраще розкладати спаржу по-корейськи в маленькі баночки, так як вона найчастіше вживається невеликими порціями і у відкритому вигляді може швидко зіпсуватися.
Калорійність
Якщо звичайна рослинна спаржа має мінімальну калорійність – 15 ккал на 100 г, то у продукту, приготованого по-корейськи, цей показник значно відрізняється. Екзотична закуска має 234 ккал на кожні 100 р.
Якщо говорити про сушеної спаржі, то показник виявляється ще більш високим – 440 ккал на 100г. При цьому гармонійний склад продукту дозволяє в будь-якому вигляді включати його в дієтичне меню. У спаржі багато білка і мало жирів.