Салат з спаржевої квасолі
Це рецепт салату з спаржевої квасолі показує, що корисне і смачне блюдо можна приготувати швидко, дешево і просто.
Зверніть увагу – до приготування квасолі краще потримати її у воді кілька годин. Так з спаржі підуть зайві олігосахариди.
Склад:
- 1 кг стручкової квасолі;
- 2 часникового зубчики;
- 4 яйця;
- 1 чайна ложка оцту;
- 50 г вершкового масла;
- майонез;
- спеції.
- Ось як готувати:
- Відварити яйця у воді з оцтом. Цей секрет допоможе уникнути тріщин на шкаралупі. Яйця почистити і порізати на маленькі кубики.
- Промити стручки, зрізати кінчики і опустити в киплячу підсолену воду. Варити 13 хвилин. Після цього накришити стручки або розділити на 4 частини (якщо це довгий боб).
- Сковороду змастити вершковим маслом і дати загостритися. Потім обсмажувати квасолю протягом 5 хвилин (повинна з’явитися золотава скоринка).
- З’єднати спаржу і яйця, додати продавлені часникові часточки.
- Подавати відразу після приготування, заправивши майонезом і приправою за смаком.