У східних кулінарів коронна страва – спрінг роли. Якщо ви любите смачну і корисну їжу, то обов’язково включіть цю страву в свій раціон харчування.
Класичне тісто для спрінг ролів
Щоб вийшли смачні спрінг роли, необхідно правильно приготувати тісто.
Інгредієнти:
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- пшеничне борошно – 310 г;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- вода – 310 мл.
Приготування:
- Підсолити борошно. Влити воду і вимісити тісто. Додати масло і замісити ще раз.
- Помістити в ємність і залити водою так, щоб маса була повністю покрита. Залишити на чотири години в кімнаті.
- Злити зайву рідину. Замісити тісто. На цьому етапі краще скористатися комбайном.
- Добре прогріти сковороду. Її температура повинна бути 100 градусів. Взяти тісто в руку і кинути на її поверхню. Прокрутити і відірвати. Плівочка, що залишилася на поверхні сковорідки – це необхідний для ролів млинець. Пропікатися хвилину. Зняти зі сковороди і накрити рушником.
Якщо тісто буде прилипати до рук, а не на сковороді, значить її температура занадто висока. Кожен раз між млинцями охолоджуйте поверхню близько хвилини.
З яким соусом подавати страву
Соус для спрінг ролів можна купити готовий: сливовий, хойсин, чилі, паста з кунжуту, лимонно-імбирний. Або приготувати самостійно, для цього страви користується популярністю соус Теріякі.
Інгредієнти:
- імбир – 1 ч. ложка;
- крохмаль – 3 ч. ложки;
- вода – 0,4 гуртки;
- мед – 1 ст. ложка;
- тростинний цукор – 0,4 гуртки;
- винний оцет – 1 ст. ложка;
- оливкова олія – 1 ч. ложка;
- часник – 2 зубки;
- соєвий соус – 0,5 склянки.
Приготування:
- Взяти тертку самого дрібного помелу. Імбир подрібнити і часникові зубчики. Перемішати з усіма іншими продуктами.
- Поставити на вогонь і проварити шість хвилин. Остудити. Помістити в скляний посуд і щільно накрити кришкою.
Начинки для спрінг ролів
У рисові млинці можна загортати начинку:
- грибну;
- м’ясну;
- овочеву;
- рибну;
- з рисової локшини;
- з морепродуктів;
- з фруктів або ягід.
Але це далеко не весь список. В залежності від фантазії можна створювати різноманітні комбінації начинок. Роблять навіть з бобами і соєвим сиром. Подавати прийнято не тільки в підсмаженому, але і в сирому вигляді.
Спрінг роли з креветками
Страва підходить для любителів морепродуктів. Завдяки входять до складу продуктів, виходить дуже корисним.
Інгредієнти:
- рисовий папір – 10 аркушів;
- м’ята;
- креветки – 20 шт.;
- кінза – 25 г;
- салат – 10 аркушів;
- паростки пшениці – 55 г;
- рисова локшина – 160 г;
- червонокачанна капуста – 55 г;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Варити креветки. Очистити і розрізати уздовж.
- Залити окропом рисову локшину і залишити на п’ять хвилин. Промити і відкласти на час.
- Морква і капуста знадобляться у вигляді соломки.
- Взяти велику ємність і наповнити теплою водою. Опустити лист рисового паперу. Потримати сім секунд. Вона повинна стати м’якою. Викласти на блюдо.
- На край помістити трохи рисової локшини, овочів, паростки пшениці і посічену зелень. Зробити оборот і помістити трохи половинок креветок. Скрутити до центру аркуша. Бічні частини загорнути всередину і закрутити до самого кінця. Повторити процес з усіма листами.
Готуємо з куркою з рисового паперу
Рулетики з рисового паперу можна спробувати не тільки в ресторані, але і приготувати вдома.
Інгредієнти:
- рослинна олія для фритюру – 0,5 літра;
- рисовий папір – упаковка;
- зелена цибуля – 35 г;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- морква – 1 шт.;
- базилік – 15 г;
- куряча грудка – 1 шт.;
- кінза – 35 г;
- рибний соус – 1 ст. ложка;
- часник – 1 зубчик;
- китайська капуста – 0,5 качана;
- імбир – 1 корінь.
Приготування:
- Нарізати куряче м’ясо на маленькі шматочки. Розмір повинен бути як горошина. Білу частину зеленої цибулі подрібнити. Натерти на тертці часниковий і зубчик корінь імбиру. Нарізати моркву. Нашаткувати капусту.
- У сковорідку влити олію і прогріти. Помістити імбир, часник і цибулю. Розмішати. Через дві хвилини додати курку. Смажити до готовності курячих шматочків. Влити устричний соус. Перемішати і прибрати з вогню. Перекласти зажарку в тарілку.
- Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити овочі. Засмажити і налити соєвий соус. Перемішати і прибрати з вогню.
- Змішати дві засмажки з кінзою і базиліком. По одному листу опускати рисовий папір в теплу воду до розм’якшення і викладати на рівну поверхню. Викласти начинку на край і загорнути в рулетик.
- Обсмажувати заготовки у фритюрі по дві хвилини. Подавати роли присипавши нашаткованою зеленою цибулею.
Овочеві роли спрінг
Смачні і корисні овочеві роли допоможуть урізноманітнити раціон харчування вегетаріанців і людей, які дотримуються здорового способу життя.
Інгредієнти:
- червонокачанна капуста – 55 г;
- рисовий папір – 10 аркушів;
- м’ята;
- огірок – 1 шт.;
- кінза;
- авокадо – 1 шт.;
- базилік;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Порізати овочі, авокадо і зелень.
- Опустити аркуш паперу в теплу воду і трохи потримати. Дістати і викласти на блюдо. Розкласти на край овочі і згорнути рол. Повторити з рештою листами.
Корисні спрінг роли з кіноа
Спрінг роли з рисового паперу добре виконають роль закуски на святковому столі.
Інгредієнти:
- рисовий папір – 10 аркушів;
- гострий соус чилі – 1 ч. ложка;
- кіноа – 160 г;
- кінза – 20 г;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- огірок – 2 шт.;
- вода – 2 гуртки;
- мед – 2 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- червоний болгарський перець – 1 шт.;
- лайм – 1 шт.;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- горіхова паста – 125 р.
Приготування:
- Розігріти в сковороді олію і смажити кіноа. Знадобиться три хвилини. Влити воду. Закип’ятити. Накрити кришкою і потомити чверть години. Рідина повинна вбратися.
- Нарізати овочі. Потрібна тонка соломка.
- У горіхову пасту, влити дві ложки соєвого соусу. Додати гострий соус чилі, сік з половини лимона і мед. Розмішати. Якщо маса надто густа, можна розбавити водою.
- У кіноа влити сік з половини лайма і ложку соєвого соусу.
- Опустити рисовий лист в теплу воду і потримати до м’якого стану. Викласти на стіл.
- Помістити на край трохи кіноа, посічену зелень і трохи нарізаних овочів. Згорнути рол до центру. Загорнути краї і скрутити до кінця.
Смажені спрінг роли
Рисова папір липкий, тому роли смажать у великій кількості масла, яке попередньо розігрівають.
Інгредієнти:
- каррі;
- рисовий папір – 10 аркушів;
- оливкова олія;
- селера – 0,5 кореня;
- капуста – 0,4 вилка;
- куркума;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Використовуючи тертку по-корейськи, подрібнити селеру і моркву. Підсмажити на сковорідці в олії.
- Нашаткувати капусту. Відправити на сковорідку і смажити п’ять хвилин. Посипати спеціями.
- Опустити в теплу воду лист. Потримати до м’якого стану. Викласти на край начинку і згорнути рол.
- Влити в сковороду масло і прогріти. Помістити заготовки і прожарити за дві хвилини з кожного боку. Смажені роли подавати з соусом.
Рецепт з копченим лососем
Особливий присмак закуски надає копчена риба.
Інгредієнти:
- рисовий папір – 6 аркушів;
- базилік;
- пекінська капуста – 6 аркушів;
- кунжут – 1 ст. ложка;
- копчений лосось – 90 г;
- огірок – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Шматок лосося розрізати на шість частин. Огірок і морквина знадобляться тонкою соломкою.
- У теплій воді розм’якшити аркуш паперу. Викласти на стіл. Накрити листом пекінської капусти. Викласти з краю шматочок лосося. Моркву і огірок. Згорнути до центру. Загнути бокові сторони в центр і скрутити до кінця рол.
- Повторити процес з рештою продуктами.
В’єтнамські спрінг роли
Ця варіація сподобається всім любителям азіатської кухні. Обсмажені у фритюрі заготовки відразу подають на стіл.
Інгредієнти:
- рисовий папір – упаковка;
- гриби шиітаке – 55 г;
- сухий часник;
- паростки сої – 0,5 склянки;
- спеції;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- оливкова олія;
- червоний перець – 1 шт.
Приготування:
- Подрібнити овочі і гриби. Змішати зі спеціями і часником.
- Помістити у воду рисовий лист і розм’якшити. На край помістити начинку і сформувати рол.
- Розжарити масло в сковорідці. Помістити заготовки і обсмажувати три хвилини.
Простий варіант з крабовими паличками
Закуску подають в гарячому вигляді. Виходить дуже хрусткою, ніжною і соковитою. Стане прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
- сирний сир – 2 ст. ложки;
- крабові палички – 4 шт.;
- соняшникова олія – 150 мл;
- рисовий папір – 4 аркуша;
- сіль – щіпка;
- огірок – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати у вигляді соломки огірок. Помістити лист в теплу воду і потримати до м’якості. Перемістити на блюдо. На край викласти крабову паличку, маленьку ложечку сирного сиру і пару смужок огірка. Скрутити.Повторити процес з рештою продуктами.
- Розжарити масло, і прожарити заготовки.
Як приготувати солодке блюдо
Солодке ласощі, яке припаде до смаку дітям.
Інгредієнти:
- банан – 1 шт.;
- рисовий папір – 4 шт.;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- сирний сир – упаковка;
- апельсин – 1 шт.;
- груша – 1 шт.
Приготування:
- Відмочити рисові листи у воді і викласти на рівну поверхню.
- У сир насипати цукрову пудру і перемішати. Розмазати по поверхні аркуша.
- Фрукти нарізати у вигляді соломки і помістити на лист. Сформувати роли.