Спрінг роли – 12 рецептів приготування

У східних кулінарів коронна страва – спрінг роли. Якщо ви любите смачну і корисну їжу, то обов’язково включіть цю страву в свій раціон харчування.

Класичне тісто для спрінг ролів

Щоб вийшли смачні спрінг роли, необхідно правильно приготувати тісто.

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • пшеничне борошно – 310 г;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • вода – 310 мл.

Приготування:

  • Підсолити борошно. Влити воду і вимісити тісто. Додати масло і замісити ще раз.
  • Помістити в ємність і залити водою так, щоб маса була повністю покрита. Залишити на чотири години в кімнаті.
  • Злити зайву рідину. Замісити тісто. На цьому етапі краще скористатися комбайном.
  • Добре прогріти сковороду. Її температура повинна бути 100 градусів. Взяти тісто в руку і кинути на її поверхню. Прокрутити і відірвати. Плівочка, що залишилася на поверхні сковорідки – це необхідний для ролів млинець. Пропікатися хвилину. Зняти зі сковороди і накрити рушником.

Якщо тісто буде прилипати до рук, а не на сковороді, значить її температура занадто висока. Кожен раз між млинцями охолоджуйте поверхню близько хвилини.

З яким соусом подавати страву

Соус для спрінг ролів можна купити готовий: сливовий, хойсин, чилі, паста з кунжуту, лимонно-імбирний. Або приготувати самостійно, для цього страви користується популярністю соус Теріякі.

Інгредієнти:

  • імбир – 1 ч. ложка;
  • крохмаль – 3 ч. ложки;
  • вода – 0,4 гуртки;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • тростинний цукор – 0,4 гуртки;
  • винний оцет – 1 ст. ложка;
  • оливкова олія – 1 ч. ложка;
  • часник – 2 зубки;
  • соєвий соус – 0,5 склянки.

Приготування:

  • Взяти тертку самого дрібного помелу. Імбир подрібнити і часникові зубчики. Перемішати з усіма іншими продуктами.
  • Поставити на вогонь і проварити шість хвилин. Остудити. Помістити в скляний посуд і щільно накрити кришкою.

Начинки для спрінг ролів

У рисові млинці можна загортати начинку:

  • грибну;
  • м’ясну;
  • овочеву;
  • рибну;
  • з рисової локшини;
  • з морепродуктів;
  • з фруктів або ягід.

Але це далеко не весь список. В залежності від фантазії можна створювати різноманітні комбінації начинок. Роблять навіть з бобами і соєвим сиром. Подавати прийнято не тільки в підсмаженому, але і в сирому вигляді.

Спрінг роли з креветками

Страва підходить для любителів морепродуктів. Завдяки входять до складу продуктів, виходить дуже корисним.

Дивіться також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні

Інгредієнти:

  • рисовий папір – 10 аркушів;
  • м’ята;
  • креветки – 20 шт.;
  • кінза – 25 г;
  • салат – 10 аркушів;
  • паростки пшениці – 55 г;
  • рисова локшина – 160 г;
  • червонокачанна капуста – 55 г;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Варити креветки. Очистити і розрізати уздовж.
  • Залити окропом рисову локшину і залишити на п’ять хвилин. Промити і відкласти на час.
  • Морква і капуста знадобляться у вигляді соломки.
  • Взяти велику ємність і наповнити теплою водою. Опустити лист рисового паперу. Потримати сім секунд. Вона повинна стати м’якою. Викласти на блюдо.
  • На край помістити трохи рисової локшини, овочів, паростки пшениці і посічену зелень. Зробити оборот і помістити трохи половинок креветок. Скрутити до центру аркуша. Бічні частини загорнути всередину і закрутити до самого кінця. Повторити процес з усіма листами.

Готуємо з куркою з рисового паперу

Рулетики з рисового паперу можна спробувати не тільки в ресторані, але і приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • рослинна олія для фритюру – 0,5 літра;
  • рисовий папір – упаковка;
  • зелена цибуля – 35 г;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • морква – 1 шт.;
  • базилік – 15 г;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • кінза – 35 г;
  • рибний соус – 1 ст. ложка;
  • часник – 1 зубчик;
  • китайська капуста – 0,5 качана;
  • імбир – 1 корінь.

Приготування:

  • Нарізати куряче м’ясо на маленькі шматочки. Розмір повинен бути як горошина. Білу частину зеленої цибулі подрібнити. Натерти на тертці часниковий і зубчик корінь імбиру. Нарізати моркву. Нашаткувати капусту.
  • У сковорідку влити олію і прогріти. Помістити імбир, часник і цибулю. Розмішати. Через дві хвилини додати курку. Смажити до готовності курячих шматочків. Влити устричний соус. Перемішати і прибрати з вогню. Перекласти зажарку в тарілку.
  • Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити овочі. Засмажити і налити соєвий соус. Перемішати і прибрати з вогню.
  • Змішати дві засмажки з кінзою і базиліком. По одному листу опускати рисовий папір в теплу воду до розм’якшення і викладати на рівну поверхню. Викласти начинку на край і загорнути в рулетик.
  • Обсмажувати заготовки у фритюрі по дві хвилини. Подавати роли присипавши нашаткованою зеленою цибулею.

Овочеві роли спрінг

Смачні і корисні овочеві роли допоможуть урізноманітнити раціон харчування вегетаріанців і людей, які дотримуються здорового способу життя.

Дивіться також:  Домашній сир з сиру і молока – 6 покрокових рецептів

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – 55 г;
  • рисовий папір – 10 аркушів;
  • м’ята;
  • огірок – 1 шт.;
  • кінза;
  • авокадо – 1 шт.;
  • базилік;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Порізати овочі, авокадо і зелень.
  • Опустити аркуш паперу в теплу воду і трохи потримати. Дістати і викласти на блюдо. Розкласти на край овочі і згорнути рол. Повторити з рештою листами.

Корисні спрінг роли з кіноа

Спрінг роли з рисового паперу добре виконають роль закуски на святковому столі.

Інгредієнти:

  • рисовий папір – 10 аркушів;
  • гострий соус чилі – 1 ч. ложка;
  • кіноа – 160 г;
  • кінза – 20 г;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • огірок – 2 шт.;
  • вода – 2 гуртки;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.;
  • червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • лайм – 1 шт.;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • горіхова паста – 125 р.

Приготування:

  • Розігріти в сковороді олію і смажити кіноа. Знадобиться три хвилини. Влити воду. Закип’ятити. Накрити кришкою і потомити чверть години. Рідина повинна вбратися.
  • Нарізати овочі. Потрібна тонка соломка.
  • У горіхову пасту, влити дві ложки соєвого соусу. Додати гострий соус чилі, сік з половини лимона і мед. Розмішати. Якщо маса надто густа, можна розбавити водою.
  • У кіноа влити сік з половини лайма і ложку соєвого соусу.
  • Опустити рисовий лист в теплу воду і потримати до м’якого стану. Викласти на стіл.
  • Помістити на край трохи кіноа, посічену зелень і трохи нарізаних овочів. Згорнути рол до центру. Загорнути краї і скрутити до кінця.

Смажені спрінг роли

Рисова папір липкий, тому роли смажать у великій кількості масла, яке попередньо розігрівають.

Інгредієнти:

  • каррі;
  • рисовий папір – 10 аркушів;
  • оливкова олія;
  • селера – 0,5 кореня;
  • капуста – 0,4 вилка;
  • куркума;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Використовуючи тертку по-корейськи, подрібнити селеру і моркву. Підсмажити на сковорідці в олії.
  • Нашаткувати капусту. Відправити на сковорідку і смажити п’ять хвилин. Посипати спеціями.
  • Опустити в теплу воду лист. Потримати до м’якого стану. Викласти на край начинку і згорнути рол.
  • Влити в сковороду масло і прогріти. Помістити заготовки і прожарити за дві хвилини з кожного боку. Смажені роли подавати з соусом.
Дивіться також:  Чим відрізняються суші від ролів?

Рецепт з копченим лососем

Особливий присмак закуски надає копчена риба.

Інгредієнти:

  • рисовий папір – 6 аркушів;
  • базилік;
  • пекінська капуста – 6 аркушів;
  • кунжут – 1 ст. ложка;
  • копчений лосось – 90 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Шматок лосося розрізати на шість частин. Огірок і морквина знадобляться тонкою соломкою.
  • У теплій воді розм’якшити аркуш паперу. Викласти на стіл. Накрити листом пекінської капусти. Викласти з краю шматочок лосося. Моркву і огірок. Згорнути до центру. Загнути бокові сторони в центр і скрутити до кінця рол.
  • Повторити процес з рештою продуктами.

В’єтнамські спрінг роли

Ця варіація сподобається всім любителям азіатської кухні. Обсмажені у фритюрі заготовки відразу подають на стіл.

Інгредієнти:

  • рисовий папір – упаковка;
  • гриби шиітаке – 55 г;
  • сухий часник;
  • паростки сої – 0,5 склянки;
  • спеції;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • оливкова олія;
  • червоний перець – 1 шт.

Приготування:

  • Подрібнити овочі і гриби. Змішати зі спеціями і часником.
  • Помістити у воду рисовий лист і розм’якшити. На край помістити начинку і сформувати рол.
  • Розжарити масло в сковорідці. Помістити заготовки і обсмажувати три хвилини.

Простий варіант з крабовими паличками

Закуску подають в гарячому вигляді. Виходить дуже хрусткою, ніжною і соковитою. Стане прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • сирний сир – 2 ст. ложки;
  • крабові палички – 4 шт.;
  • соняшникова олія – 150 мл;
  • рисовий папір – 4 аркуша;
  • сіль – щіпка;
  • огірок – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати у вигляді соломки огірок. Помістити лист в теплу воду і потримати до м’якості. Перемістити на блюдо. На край викласти крабову паличку, маленьку ложечку сирного сиру і пару смужок огірка. Скрутити.Повторити процес з рештою продуктами.
  • Розжарити масло, і прожарити заготовки.

Як приготувати солодке блюдо

Солодке ласощі, яке припаде до смаку дітям.

Інгредієнти:

  • банан – 1 шт.;
  • рисовий папір – 4 шт.;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • сирний сир – упаковка;
  • апельсин – 1 шт.;
  • груша – 1 шт.

Приготування:

  • Відмочити рисові листи у воді і викласти на рівну поверхню.
  • У сир насипати цукрову пудру і перемішати. Розмазати по поверхні аркуша.
  • Фрукти нарізати у вигляді соломки і помістити на лист. Сформувати роли.

Прокрутка до верху