Корисні спрінг роли з кіноа
Спрінг роли з рисового паперу добре виконають роль закуски на святковому столі.
Інгредієнти:
- рисовий папір – 10 аркушів;
- гострий соус чилі – 1 ч. ложка;
- кіноа – 160 г;
- кінза – 20 г;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- огірок – 2 шт.;
- вода – 2 гуртки;
- мед – 2 ст. ложки;
- морква – 1 шт.;
- червоний болгарський перець – 1 шт.;
- лайм – 1 шт.;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- горіхова паста – 125 р.
Приготування:
- Розігріти в сковороді олію і смажити кіноа. Знадобиться три хвилини. Влити воду. Закип’ятити. Накрити кришкою і потомити чверть години. Рідина повинна вбратися.
- Нарізати овочі. Потрібна тонка соломка.
- У горіхову пасту, влити дві ложки соєвого соусу. Додати гострий соус чилі, сік з половини лимона і мед. Розмішати. Якщо маса надто густа, можна розбавити водою.
- У кіноа влити сік з половини лайма і ложку соєвого соусу.
- Опустити рисовий лист в теплу воду і потримати до м’якого стану. Викласти на стіл.
- Помістити на край трохи кіноа, посічену зелень і трохи нарізаних овочів. Згорнути рол до центру. Загорнути краї і скрутити до кінця.