Стегенця в духовці з майонезом і часником – 5 рецептів, як смачно приготувати курячі стегенця

З додаванням в маринад гірчиці

М’ясо, приготоване таким чином, сподобається всій родині. Воно спочатку гаситься у власному соку, потім трохи підсмажується.

Інгредієнти:

  • курятина – тушка;
  • майонез – 150 г;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • лавровий лист;
  • сіль, перець за смаком;
  • рукав для запікання.

Порядок приготування:

  • Помити тушку, видаливши залишилися пір’я і жир. Прибрати вологу з шкіри паперовим рушником.
  • Зовні і всередині натерти курку сіллю і перцем.
  • В іншому посуді змішати майонез з гірчицею. Можна слідувати обсягам, зазначеним у рецептурі, або підібрати на свій смак. Зазвичай пропорція інгредієнтів – 1 до 3.
  • Почистити часник, подрібнити ножем або використовуючи спеціальний прес. Ввести до складу гірчиці і майонезу, перемішати.
  • Отриманим соусом обмазати курку зовні і всередині так ретельно і рясно, як вийде.
  • Залишити птицю на півгодини маринуватися в соусі.
  • Приготувати рукав. Відправити в нього замариновану тушку, лавровий лист для аромату і суміш майонезу і гірчиці. Помістити все на деко.
  • Прогріти духовку до 200 градусів. Запікати 50 хвилин.
  • Після п’ятдесяти хвилин дістати деко, і розрізати рукав. Повернути в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.

Щоб перевірити готовність страви, слід проткнути його. Сік, який при цьому випливає, повинен бути прозорим.

Дивіться також:  Бутерброди з ковбасою – 6 рецептів
Прокрутка до верху