З додаванням в маринад гірчиці
М’ясо, приготоване таким чином, сподобається всій родині. Воно спочатку гаситься у власному соку, потім трохи підсмажується.
Інгредієнти:
- курятина – тушка;
- майонез – 150 г;
- гірчиця – 1 ст. л.;
- часник – 6 зубчиків;
- лавровий лист;
- сіль, перець за смаком;
- рукав для запікання.
Порядок приготування:
- Помити тушку, видаливши залишилися пір’я і жир. Прибрати вологу з шкіри паперовим рушником.
- Зовні і всередині натерти курку сіллю і перцем.
- В іншому посуді змішати майонез з гірчицею. Можна слідувати обсягам, зазначеним у рецептурі, або підібрати на свій смак. Зазвичай пропорція інгредієнтів – 1 до 3.
- Почистити часник, подрібнити ножем або використовуючи спеціальний прес. Ввести до складу гірчиці і майонезу, перемішати.
- Отриманим соусом обмазати курку зовні і всередині так ретельно і рясно, як вийде.
- Залишити птицю на півгодини маринуватися в соусі.
- Приготувати рукав. Відправити в нього замариновану тушку, лавровий лист для аромату і суміш майонезу і гірчиці. Помістити все на деко.
- Прогріти духовку до 200 градусів. Запікати 50 хвилин.
- Після п’ятдесяти хвилин дістати деко, і розрізати рукав. Повернути в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.
Щоб перевірити готовність страви, слід проткнути його. Сік, який при цьому випливає, повинен бути прозорим.