Стегно індички в духовці – 6 рецептів приготування

Яке смачне блюдо можна приготувати з м’яса цієї дивовижної птиці, яку, згідно з повір’ями, Христофор Колумб колись назвав павичем (tuka)? Прекрасне страву виходить з будь-якої частини цього чудового дієтичного продукту. Однак стегно індички в духовці стане ідеальним варіантом для ситного обіду або святкового застілля.

Філе стегна індички, запечене в духовці у фользі

Приготування представленого страви не вимагає складних кулінарних маніпуляцій, особливо якщо запікаємо філе стегна індички у фользі.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — до 50 мл;
  • оцет бальзамічний/соус соєвий — 10 мл;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • томат;
  • сир (будь-який твердий сорт) — 100 г;
  • паприка, розмарин, сіль, перець — використовуємо за уподобанням;
  • філе стегна індички — 3 шт.

Для отримання смачного м’яса індички представленим методом підійде філе і від іншої частини птиці (грудки), так що беремо рецепт на замітку!

Спосіб приготування:

  • Отже, очищаємо м’ясо від одиничних пір’я, ретельно промиваємо продукт, також добре промокаємо його паперовими серветками.
  • Змішуємо в піалі інші компоненти, призначені для отримання маринаду. Часникові зубки пропускаємо через прес. При заміні оцту на китайський соус зменшуємо кількість солі, так як її досить в соєвому складі.
  • Натираємо індичку ароматною сумішшю, викладаємо кожен шматок в подвійний шар фольги. Піднімаємо кінці паперу вгору і згортаємо, як фантик. Витримуємо продукт у холодильнику до 12 годин (можна скоротити час маринування до 3 год).
  • Далі викладаємо упаковане м’ясо на деко, запікаємо 45 хвилин в духовці при t 220 °C. Температуру можна знизити, якщо краще готувати м’ясний продукт способом томління. У такому разі збільшуємо час знаходження страви в печі.
  • Через півгодини розкриваємо папір, маємо на кожній порції по два шматочки нарізаного томату, посипаємо сирної стружкою.

Закінчуємо приготування, коли кожна частина філе покриється апетитно расплавившейся підсмаженою скоринкою.

Як запекти стегенця в рукаві

Індичка — птиця велика, тому насититися можна і одним бедрышком, приготованим в рукаві для запікання. В такій упаковці збережуться всі м’ясні соки, а страва отримає чудовий зовнішній вигляд.

Дивіться також:  Пшоняна каша на воді – 5 покрокових рецептів

Список продуктів:

  • олія оливкова (20 мл) і вершкове масло (50 г);
  • лимон;
  • пучок спаржі;
  • стегна индюшиные — 3 шт.;
  • сіль, спеції.

Порядок приготування:

  • Викладаємо в простору чашу заздалегідь розм’якшений вершковий жир, приєднуємо до нього бажану кількість солі, паприку і інші спеції. Перемелюємо в суміш перець запашний, збиваємо складу віночком, потім видавлюємо в нього сік з половини лимона. Добре все перемішуємо.
  • Обробляємо і промиваємо стегна індички, промокаємо серветками. Отриманий масляний соус поміщаємо під шкіру птиці, проштовхуючи суміш пальцями як можна далі по всій фаланзі. Зверху посипаємо м’ясо сіллю і перцем. Таким способом оформляємо інші гомілки.
  • Маємо стегна в рукаві для запікання, виливаємо залишки ароматного маринаду, фіксуємо відкриті кінці упаковки. Не забуваємо зробити кілька проколів на верхній частині плівки, щоб її не розірвало від утворився в процес приготування пара.
  • Відправляємо деко з заготівлею на 45 хвилин в духову шафу (220 °C). В кінці запікання розрізаємо рукав, підсушуємо м’ясо до рум’яності.

Готуємо смачний гарнір для стегенець індички, для чого підсмажуємо в маслі нарізану і зачищену спаржу, поливаючи її соком від половинки лимона і посипаючи натертою цедрою.

Ситне блюдо з картоплею

Складно сказати, що вийде більш апетитним, якщо смачно приготувати стегно індички з розсипчастими коренеплодами — м’ясо чи картопля?

Набір компонентів:

  • масло пісне;
  • соус соєвий — по смакам;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • стегно індички — від 1 кг;
  • гірчиця — 20 р;
  • кмин, паприка, імбир, сіль, перець;
  • бульби картоплі — 10 шт.;
  • сухарі панірувальні — 30 р.

Процес приготування:

  • Поміщаємо оброблену гомілку індички в чашу з питною водою, в якій заздалегідь розчиняємо 50 г кухарської солі. Залишаємо продукт на півгодини в такому стані.
  • В цей час очищаємо коренеплоди, промиваємо, просушуємо рушниками, нарізаємо не дуже великими часточками. Присмачую шматочки пісним маслом, приправляємо сухарями, спеціями, запашними травами. Все добре перемішуємо, викладаємо продукт у вогнетривку форму і ставимо на 40 хвилин в духовці (200 °C).
  • Наповнюємо шприц соєвим соусом, наколюємо їм індичку в декількох місцях, натираємо сіллю і гірчицею, спеціями і прянощами. Пакуємо гомілку у фольгу, не забуваємо додати зубки часнику для аромату.
Дивіться також:  Пиріг з горбушею – 8 швидких, простих і дуже смачних рецептів рибного пирога

Запікаємо м’ясо близько години. В кінці процесу відкриваємо папір і підсмажуємо стегно до рум’яності. Подаємо ситне блюдо разом з золотистими часточками запеченої картоплі.

Рулет зі стегна індички зі шпинатом і горіхами

А зараз приготуємо святкове страву з філе стегна індички з ароматною і дуже приємною начинкою.

Перелік компонентів:

  • олія соняшникова — до 40 м;
  • перець солодкий — ½ плода;
  • горіхи волоські — 120 г;
  • зерна гірчиці — 20 г;
  • філе індички — 600 г;
  • сіль, трави прованські, розмарин.

Поетапне приготування:

  • Розкладаємо м’ясо птиці на дошці, надрізаємо продукт таким чином, щоб вийшов прямокутний пласт.
  • Злегка відбиваємо продукт кулінарним молотком. Зверху розміщуємо промитий і просушений шпинат, а також подрібнені блендером горіхи.
  • Рубаємо соломкою плід перцю (насіння видаляємо) і викладаємо з одного м’ясного краю.
  • З’єднуємо в піалі сіль, спеції і прянощі, заливаємо складу маслом і все ретельно перемішуємо.
  • Звертаємо м’ясної лист з начинкою у вигляді рулету, перев’язуємо його шпагатом і розміщуємо у формі для запікання, обклавши боки вироби розмарином.
  • Ще раз обробляємо індичку гірчицею, накриваємо посуд фольгою і відправляємо на годину в духовку, нагріту до t 220 °C.
  • Підрум’янюємо рулет у відкритому вигляді, залишаємо на час охолонути, а потім видаляємо фіксуючу нитка.

Подаємо страву в цілому або порційно нарізаному вигляді.

Запікаємо з чорносливом і курагою

М’ясо індички чудово поєднується з різноманітними продуктами, спеціями і прянощами. Додавання сухофруктів підкреслить яскравий смак отриманого наїдки.

Використовувані інгредієнти:

  • масло пісне;
  • сметана домашня — 50 г;
  • чорнослив, курага — 50 г;
  • філе індички — 800 г;
  • спеції, прянощі.

Процес приготування:

  • Обробляємо стегно індички звичним способом. Акуратно відокремлюємо філе, розпластуємо його на дошці. Відбиваємо продукт, надаючи йому форму прямокутника. Натираємо м’ясо сіллю, перцем, улюбленими спеціями і прянощами, після чого густо обробляємо сметаною.
  • Перекладаємо пласт на деко, застелений харчовою фольгою. Ошпарюємо курагу і чорнослив окропом, промиваємо, просушуємо серветками, розрізаємо на невеликі частини.
  • Розміщуємо на м’ясному аркуші підготовлені сухофрукти, загортаємо щільним рулетом, скріплюємо краю паперу.
  • Запікаємо індичку 50 хвилин при t 190 °C. В кінці процесу обсмажуємо м’ясо до рум’яності у відкритому вигляді.
Дивіться також:  Кукурудзяна каша – 8 смачних рецептів як варити

Ось як просто можна приготувати і подати на святковий стіл надзвичайно смачне, вишукано оформлена філе зі стегна індички.

З медово-гірчичним маринадом

Цікавою особливістю страви стане чудовий склад, який приготуємо спеціально для апетитного запікання м’яса птиці. Стегно індички у фользі з медово-гірчичним маринадом — це щось неповторне, надзвичайно смачне!

Список продуктів:

  • стегно індички — до 700 м;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • гірчиця баварська — 30 г;
  • мед рідкий — 30 г;
  • коріандр мелений — 10 г;
  • соус соєвий — 50 мл

Приготування страви:

  • Для отримання запашної маринаду з’єднуємо в чаші подрібнений пресом часник, рідкий мед, соєвий соус і свіжу гірчицю. Сіль і перець приєднуємо за особистим уподобанням.
  • Ретельно перемішуємо склад, змащуємо їм попередньо оброблену гомілку птиці (шкіру при бажанні видаляємо), поміщаємо її в закриту ємність і залишаємо на ніч в холодильнику.
  • Вистилаємо жароміцний посуд двома листами фольги (маємо папір хрест навхрест). Викладаємо замариноване стегно кісточкою вгору і поливаємо соусом, що залишився. З’єднуємо упаковки, стежачи за тим, щоб ароматний склад не протікав назовні.

Випікаємо страву 2 години при t 200 °C, після чого подаємо до столу.

Стегно індички в духовці можна приготувати настільки різноманітна, наскільки вистачить нашої фантазії і майстерності. Нагородою за виявлену винахідливість стане щире захоплення запрошених гостей. Все буде смачно, приємно, справді чарівно!

Прокрутка до верху