Яке смачне блюдо можна приготувати з м’яса цієї дивовижної птиці, яку, згідно з повір’ями, Христофор Колумб колись назвав павичем (tuka)? Прекрасне страву виходить з будь-якої частини цього чудового дієтичного продукту. Однак стегно індички в духовці стане ідеальним варіантом для ситного обіду або святкового застілля.
Філе стегна індички, запечене в духовці у фользі
Приготування представленого страви не вимагає складних кулінарних маніпуляцій, особливо якщо запікаємо філе стегна індички у фользі.
Склад інгредієнтів:
- масло пісне — до 50 мл;
- оцет бальзамічний/соус соєвий — 10 мл;
- зубки часнику — 5 шт.;
- томат;
- сир (будь-який твердий сорт) — 100 г;
- паприка, розмарин, сіль, перець — використовуємо за уподобанням;
- філе стегна індички — 3 шт.
Для отримання смачного м’яса індички представленим методом підійде філе і від іншої частини птиці (грудки), так що беремо рецепт на замітку!
Спосіб приготування:
- Отже, очищаємо м’ясо від одиничних пір’я, ретельно промиваємо продукт, також добре промокаємо його паперовими серветками.
- Змішуємо в піалі інші компоненти, призначені для отримання маринаду. Часникові зубки пропускаємо через прес. При заміні оцту на китайський соус зменшуємо кількість солі, так як її досить в соєвому складі.
- Натираємо індичку ароматною сумішшю, викладаємо кожен шматок в подвійний шар фольги. Піднімаємо кінці паперу вгору і згортаємо, як фантик. Витримуємо продукт у холодильнику до 12 годин (можна скоротити час маринування до 3 год).
- Далі викладаємо упаковане м’ясо на деко, запікаємо 45 хвилин в духовці при t 220 °C. Температуру можна знизити, якщо краще готувати м’ясний продукт способом томління. У такому разі збільшуємо час знаходження страви в печі.
- Через півгодини розкриваємо папір, маємо на кожній порції по два шматочки нарізаного томату, посипаємо сирної стружкою.
Закінчуємо приготування, коли кожна частина філе покриється апетитно расплавившейся підсмаженою скоринкою.
Як запекти стегенця в рукаві
Індичка — птиця велика, тому насититися можна і одним бедрышком, приготованим в рукаві для запікання. В такій упаковці збережуться всі м’ясні соки, а страва отримає чудовий зовнішній вигляд.
Список продуктів:
- олія оливкова (20 мл) і вершкове масло (50 г);
- лимон;
- пучок спаржі;
- стегна индюшиные — 3 шт.;
- сіль, спеції.
Порядок приготування:
- Викладаємо в простору чашу заздалегідь розм’якшений вершковий жир, приєднуємо до нього бажану кількість солі, паприку і інші спеції. Перемелюємо в суміш перець запашний, збиваємо складу віночком, потім видавлюємо в нього сік з половини лимона. Добре все перемішуємо.
- Обробляємо і промиваємо стегна індички, промокаємо серветками. Отриманий масляний соус поміщаємо під шкіру птиці, проштовхуючи суміш пальцями як можна далі по всій фаланзі. Зверху посипаємо м’ясо сіллю і перцем. Таким способом оформляємо інші гомілки.
- Маємо стегна в рукаві для запікання, виливаємо залишки ароматного маринаду, фіксуємо відкриті кінці упаковки. Не забуваємо зробити кілька проколів на верхній частині плівки, щоб її не розірвало від утворився в процес приготування пара.
- Відправляємо деко з заготівлею на 45 хвилин в духову шафу (220 °C). В кінці запікання розрізаємо рукав, підсушуємо м’ясо до рум’яності.
Готуємо смачний гарнір для стегенець індички, для чого підсмажуємо в маслі нарізану і зачищену спаржу, поливаючи її соком від половинки лимона і посипаючи натертою цедрою.
Ситне блюдо з картоплею
Складно сказати, що вийде більш апетитним, якщо смачно приготувати стегно індички з розсипчастими коренеплодами — м’ясо чи картопля?
Набір компонентів:
- масло пісне;
- соус соєвий — по смакам;
- зубки часнику — 3 шт.;
- стегно індички — від 1 кг;
- гірчиця — 20 р;
- кмин, паприка, імбир, сіль, перець;
- бульби картоплі — 10 шт.;
- сухарі панірувальні — 30 р.
Процес приготування:
- Поміщаємо оброблену гомілку індички в чашу з питною водою, в якій заздалегідь розчиняємо 50 г кухарської солі. Залишаємо продукт на півгодини в такому стані.
- В цей час очищаємо коренеплоди, промиваємо, просушуємо рушниками, нарізаємо не дуже великими часточками. Присмачую шматочки пісним маслом, приправляємо сухарями, спеціями, запашними травами. Все добре перемішуємо, викладаємо продукт у вогнетривку форму і ставимо на 40 хвилин в духовці (200 °C).
- Наповнюємо шприц соєвим соусом, наколюємо їм індичку в декількох місцях, натираємо сіллю і гірчицею, спеціями і прянощами. Пакуємо гомілку у фольгу, не забуваємо додати зубки часнику для аромату.
Запікаємо м’ясо близько години. В кінці процесу відкриваємо папір і підсмажуємо стегно до рум’яності. Подаємо ситне блюдо разом з золотистими часточками запеченої картоплі.
Рулет зі стегна індички зі шпинатом і горіхами
А зараз приготуємо святкове страву з філе стегна індички з ароматною і дуже приємною начинкою.
Перелік компонентів:
- олія соняшникова — до 40 м;
- перець солодкий — ½ плода;
- горіхи волоські — 120 г;
- зерна гірчиці — 20 г;
- філе індички — 600 г;
- сіль, трави прованські, розмарин.
Поетапне приготування:
- Розкладаємо м’ясо птиці на дошці, надрізаємо продукт таким чином, щоб вийшов прямокутний пласт.
- Злегка відбиваємо продукт кулінарним молотком. Зверху розміщуємо промитий і просушений шпинат, а також подрібнені блендером горіхи.
- Рубаємо соломкою плід перцю (насіння видаляємо) і викладаємо з одного м’ясного краю.
- З’єднуємо в піалі сіль, спеції і прянощі, заливаємо складу маслом і все ретельно перемішуємо.
- Звертаємо м’ясної лист з начинкою у вигляді рулету, перев’язуємо його шпагатом і розміщуємо у формі для запікання, обклавши боки вироби розмарином.
- Ще раз обробляємо індичку гірчицею, накриваємо посуд фольгою і відправляємо на годину в духовку, нагріту до t 220 °C.
- Підрум’янюємо рулет у відкритому вигляді, залишаємо на час охолонути, а потім видаляємо фіксуючу нитка.
Подаємо страву в цілому або порційно нарізаному вигляді.
Запікаємо з чорносливом і курагою
М’ясо індички чудово поєднується з різноманітними продуктами, спеціями і прянощами. Додавання сухофруктів підкреслить яскравий смак отриманого наїдки.
Використовувані інгредієнти:
- масло пісне;
- сметана домашня — 50 г;
- чорнослив, курага — 50 г;
- філе індички — 800 г;
- спеції, прянощі.
Процес приготування:
- Обробляємо стегно індички звичним способом. Акуратно відокремлюємо філе, розпластуємо його на дошці. Відбиваємо продукт, надаючи йому форму прямокутника. Натираємо м’ясо сіллю, перцем, улюбленими спеціями і прянощами, після чого густо обробляємо сметаною.
- Перекладаємо пласт на деко, застелений харчовою фольгою. Ошпарюємо курагу і чорнослив окропом, промиваємо, просушуємо серветками, розрізаємо на невеликі частини.
- Розміщуємо на м’ясному аркуші підготовлені сухофрукти, загортаємо щільним рулетом, скріплюємо краю паперу.
- Запікаємо індичку 50 хвилин при t 190 °C. В кінці процесу обсмажуємо м’ясо до рум’яності у відкритому вигляді.
Ось як просто можна приготувати і подати на святковий стіл надзвичайно смачне, вишукано оформлена філе зі стегна індички.
З медово-гірчичним маринадом
Цікавою особливістю страви стане чудовий склад, який приготуємо спеціально для апетитного запікання м’яса птиці. Стегно індички у фользі з медово-гірчичним маринадом — це щось неповторне, надзвичайно смачне!
Список продуктів:
- стегно індички — до 700 м;
- зубки часнику — 3 шт.;
- гірчиця баварська — 30 г;
- мед рідкий — 30 г;
- коріандр мелений — 10 г;
- соус соєвий — 50 мл
Приготування страви:
- Для отримання запашної маринаду з’єднуємо в чаші подрібнений пресом часник, рідкий мед, соєвий соус і свіжу гірчицю. Сіль і перець приєднуємо за особистим уподобанням.
- Ретельно перемішуємо склад, змащуємо їм попередньо оброблену гомілку птиці (шкіру при бажанні видаляємо), поміщаємо її в закриту ємність і залишаємо на ніч в холодильнику.
- Вистилаємо жароміцний посуд двома листами фольги (маємо папір хрест навхрест). Викладаємо замариноване стегно кісточкою вгору і поливаємо соусом, що залишився. З’єднуємо упаковки, стежачи за тим, щоб ароматний склад не протікав назовні.
Випікаємо страву 2 години при t 200 °C, після чого подаємо до столу.
Стегно індички в духовці можна приготувати настільки різноманітна, наскільки вистачить нашої фантазії і майстерності. Нагородою за виявлену винахідливість стане щире захоплення запрошених гостей. Все буде смачно, приємно, справді чарівно!