Як запекти стегенця в рукаві
Індичка — птиця велика, тому насититися можна і одним бедрышком, приготованим в рукаві для запікання. В такій упаковці збережуться всі м’ясні соки, а страва отримає чудовий зовнішній вигляд.
Список продуктів:
- олія оливкова (20 мл) і вершкове масло (50 г);
- лимон;
- пучок спаржі;
- стегна индюшиные — 3 шт.;
- сіль, спеції.
Порядок приготування:
- Викладаємо в простору чашу заздалегідь розм’якшений вершковий жир, приєднуємо до нього бажану кількість солі, паприку і інші спеції. Перемелюємо в суміш перець запашний, збиваємо складу віночком, потім видавлюємо в нього сік з половини лимона. Добре все перемішуємо.
- Обробляємо і промиваємо стегна індички, промокаємо серветками. Отриманий масляний соус поміщаємо під шкіру птиці, проштовхуючи суміш пальцями як можна далі по всій фаланзі. Зверху посипаємо м’ясо сіллю і перцем. Таким способом оформляємо інші гомілки.
- Маємо стегна в рукаві для запікання, виливаємо залишки ароматного маринаду, фіксуємо відкриті кінці упаковки. Не забуваємо зробити кілька проколів на верхній частині плівки, щоб її не розірвало від утворився в процес приготування пара.
- Відправляємо деко з заготівлею на 45 хвилин в духову шафу (220 °C). В кінці запікання розрізаємо рукав, підсушуємо м’ясо до рум’яності.
Готуємо смачний гарнір для стегенець індички, для чого підсмажуємо в маслі нарізану і зачищену спаржу, поливаючи її соком від половинки лимона і посипаючи натертою цедрою.