Стегно індички в духовці – 6 рецептів приготування

Як запекти стегенця в рукаві

Індичка — птиця велика, тому насититися можна і одним бедрышком, приготованим в рукаві для запікання. В такій упаковці збережуться всі м’ясні соки, а страва отримає чудовий зовнішній вигляд.

Список продуктів:

  • олія оливкова (20 мл) і вершкове масло (50 г);
  • лимон;
  • пучок спаржі;
  • стегна индюшиные — 3 шт.;
  • сіль, спеції.

Порядок приготування:

  • Викладаємо в простору чашу заздалегідь розм’якшений вершковий жир, приєднуємо до нього бажану кількість солі, паприку і інші спеції. Перемелюємо в суміш перець запашний, збиваємо складу віночком, потім видавлюємо в нього сік з половини лимона. Добре все перемішуємо.
  • Обробляємо і промиваємо стегна індички, промокаємо серветками. Отриманий масляний соус поміщаємо під шкіру птиці, проштовхуючи суміш пальцями як можна далі по всій фаланзі. Зверху посипаємо м’ясо сіллю і перцем. Таким способом оформляємо інші гомілки.
  • Маємо стегна в рукаві для запікання, виливаємо залишки ароматного маринаду, фіксуємо відкриті кінці упаковки. Не забуваємо зробити кілька проколів на верхній частині плівки, щоб її не розірвало від утворився в процес приготування пара.
  • Відправляємо деко з заготівлею на 45 хвилин в духову шафу (220 °C). В кінці запікання розрізаємо рукав, підсушуємо м’ясо до рум’яності.

Готуємо смачний гарнір для стегенець індички, для чого підсмажуємо в маслі нарізану і зачищену спаржу, поливаючи її соком від половинки лимона і посипаючи натертою цедрою.

Дивіться також:  Що приготувати з свинячої вирізки – 7 смачних рецептів