М’ясо птиці — ідеальний варіант не лише поповнення організму корисними речовинами, але і приготування практично необмеженої кількості смачних страв. Бажаєте отримати смачний стейк з індички? Та ніяких проблем! Трохи бажання і кулінарної майстерності, і ви не помітите, як скоро гаряче блюдо опиниться у вас на столі.
Класичний стейк з індички на сковороді
Самий простий і швидкий спосіб якісного приготування — посмажити стейк на сковороді в класичному виконанні.
Склад інгредієнтів:
- гірчиця — 10 г;
- філе індички — 600 г;
- свіжі сливки/сметана — 60 г;
- масло пісне;
- сіль, спеції, приправи.
Спосіб приготування:
- Ретельно промиваємо філе, промокаємо паперовими серветками зайву вологу, обов’язково зрізаємо все плівки і сухожилля, поділяємо шматок на стейки.
- Для отримання соковитого і ніжного страви філе бажано замаринувати. М’ясо індички чудово поєднується з каррі, куркумою, сумішшю перців, базиліком або чабром, так що вибираємо прянощі за своїм уподобанням.
- Змішуємо в піалі масло (пісне або оливкове), сіль, гірчицю і приправи. Обмазуємо отриманим соусом підготовлені пласти, маринуємо продукт 30 хвилин в закритому вигляді.
- Нагріваємо сковороду з маслом, повністю покриває дно ємності. Викладаємо в гарячий жир шматки м’яса, вільно розміщуючи їх у посуді з антипригарним покриттям. Ідеальна ємність для отримання класичного стейка — сковорода-гриль.
- Обсмажуємо пласти протягом 3 хвилин до золотистого відтінку, перевертаємо, повторюємо процес термічної обробки. Готуємо м’ясо ще чверть години в закритому вигляді способом томління. При цьому зменшуємо вогонь до мінімального показника.
- Відкриваємо посуд, збільшуємо інтенсивність нагрівання, смажимо шматки до повного випаровування рідини і відновлення апетитних кірочок з обох сторін м’яса.
Подаємо золотисті стейки з індички до столу!