Стейк з індички – 9 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці

М’ясо птиці — ідеальний варіант не лише поповнення організму корисними речовинами, але і приготування практично необмеженої кількості смачних страв. Бажаєте отримати смачний стейк з індички? Та ніяких проблем! Трохи бажання і кулінарної майстерності, і ви не помітите, як скоро гаряче блюдо опиниться у вас на столі.

Класичний стейк з індички на сковороді

Самий простий і швидкий спосіб якісного приготування — посмажити стейк на сковороді в класичному виконанні.

Склад інгредієнтів:

  • гірчиця — 10 г;
  • філе індички — 600 г;
  • свіжі сливки/сметана — 60 г;
  • масло пісне;
  • сіль, спеції, приправи.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо філе, промокаємо паперовими серветками зайву вологу, обов’язково зрізаємо все плівки і сухожилля, поділяємо шматок на стейки.
  • Для отримання соковитого і ніжного страви філе бажано замаринувати. М’ясо індички чудово поєднується з каррі, куркумою, сумішшю перців, базиліком або чабром, так що вибираємо прянощі за своїм уподобанням.
  • Змішуємо в піалі масло (пісне або оливкове), сіль, гірчицю і приправи. Обмазуємо отриманим соусом підготовлені пласти, маринуємо продукт 30 хвилин в закритому вигляді.
  • Нагріваємо сковороду з маслом, повністю покриває дно ємності. Викладаємо в гарячий жир шматки м’яса, вільно розміщуючи їх у посуді з антипригарним покриттям. Ідеальна ємність для отримання класичного стейка — сковорода-гриль.
  • Обсмажуємо пласти протягом 3 хвилин до золотистого відтінку, перевертаємо, повторюємо процес термічної обробки. Готуємо м’ясо ще чверть години в закритому вигляді способом томління. При цьому зменшуємо вогонь до мінімального показника.
  • Відкриваємо посуд, збільшуємо інтенсивність нагрівання, смажимо шматки до повного випаровування рідини і відновлення апетитних кірочок з обох сторін м’яса.

Подаємо золотисті стейки з індички до столу!

Дивіться також:  Як приготувати червону квасолю смачно на гарнір?